Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

On 7/21/2021 at 9:47 PM, t2 said:

Ahoj vítej na fóru. Jsem FB negativní takže se nedostanu na tvůj odkaz. Ale podle mého názoru vzniklo více těchto modulů od více firem. Která byla úplně první nevím. Možná Mondaine nebo ESA. Já mám Odyssey, ale neměl jsem je ještě nikdy otevřený. Tak nevím jestli mají display s kontakty shora. Jen vím, že jsou z doby kdy i jednoduché základní digi byly dělané pořádně: kov, sklo a screwback. Takže ´70. Dneska

Díky, zkusím pohledat. Ještě jsem takové viděl od Texas Instruments, tady na fóru, na fotce. Tak se chci zeptat, kdo máte nejstarší jednočudlíkovky s těmi klasickými funkcemi? Někdo s tím musel přijít a mít úspěch, jinak by se to tak strašně nekopírovalo, až dodnes...

Jinak kam vedou vývody půjde zjistit i pod polarizovaným světlem, polarizačními brýlemi, nebo kouknout pod úhlem... to netřeba rozebírat.

Upraveno uživatelem zilog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..jj to zkus, protoze mne to zobrazuje totez ale jen od 0 po 3. 
0 = pip-pip, 1+2+3 = 3x melodie / -co to teda hraje pri 4,5,6 ? nic nebo se ti to opakuje?

Odkaz ke komentáři

Nejzajímavější, co se mi kdy stalo nevyresetováním modulu bylo u modulu 4335, že nebyla správně seřazena posloupnost funkcí při přepínání MODE a dokonce jedna z funkcí chyběla. A u modulu 408 (stejný jako 82), jsem měl místo napevno přednastaveného datumu 25.12. pro vánoční melodii datum 65.12. a rázem to 25.12. nehrálo.

Odkaz ke komentáři

Mne se podobnou anamnezou projevovaly tyto Ricoh...
Psal jsem, ze delaly toto ...datum ukazovalo treba E3budik sel nastavit do 32hod a podobne nesmysly. Pomohlo nechat bezet nastaveni zmacknutym tlacitkem stale dookola a postupne se to dostavalo do normalu. Jakoby si rovzpominaly ze den ma 24 hod a postupne se moznosti dostaly do klasickych hodnot. Datum ( i alfanumericke znaky)  se postupne pres treba sestnacty mesic a 42 den dostalo na nasich znamych 12 a max 31....

Odkaz ke komentáři

Číslo modulu není určující. Modul 81 býval ještě v Casiotronech, třeba v CS-36 a Casio QS-33, 35, 40. Podle mě jim zbyly tyto moduly a pouzdra z W-150, tak vytvořili W-550, aby se toho zbavili. Nemůžeš brát, co se říká na fórech, co je psáno v katalozích a původních záznamech je určující.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...