zilog Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 (upraveno) On 7/21/2021 at 9:47 PM, t2 said: Ahoj vítej na fóru. Jsem FB negativní takže se nedostanu na tvůj odkaz. Ale podle mého názoru vzniklo více těchto modulů od více firem. Která byla úplně první nevím. Možná Mondaine nebo ESA. Já mám Odyssey, ale neměl jsem je ještě nikdy otevřený. Tak nevím jestli mají display s kontakty shora. Jen vím, že jsou z doby kdy i jednoduché základní digi byly dělané pořádně: kov, sklo a screwback. Takže ´70. Dneska Díky, zkusím pohledat. Ještě jsem takové viděl od Texas Instruments, tady na fóru, na fotce. Tak se chci zeptat, kdo máte nejstarší jednočudlíkovky s těmi klasickými funkcemi? Někdo s tím musel přijít a mít úspěch, jinak by se to tak strašně nekopírovalo, až dodnes... Jinak kam vedou vývody půjde zjistit i pod polarizovaným světlem, polarizačními brýlemi, nebo kouknout pod úhlem... to netřeba rozebírat. Upraveno 1. února 2022 uživatelem zilog Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zilog Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 On 1/7/2022 at 8:32 AM, bleriot11 said: Tomu puvodu asi veril. ... a tyhle mají displej na dvou nebo už na jedné vodivé gumě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zilog Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 On 11/22/2021 at 8:03 PM, Gombo said: Na vecer nieco z byvalej Juhoslavie Pozlatene puzdro Krása, paráda, nádhera, co sem dáváš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Zilog:jestli je tam guma jedna,nebo dve uz nevim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Dalsi kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Hezký kousek, já mám v černé: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 To jsou ty ode mě? Někdy z před patnácti lety... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Ano jsou, toto letí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 3. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2022 Pro majitele Casio s modulem 118. Dokážete vysvětlit tohle? Já na nich mám jenom tři melodie, to je nějakej renonc ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2022 Chybná zobrazení můžou vznikat, pokud není po výměně baterie modul vyresetován přes AC kontakt. Zkus to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 3. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2022 ..jj to zkus, protoze mne to zobrazuje totez ale jen od 0 po 3. 0 = pip-pip, 1+2+3 = 3x melodie / -co to teda hraje pri 4,5,6 ? nic nebo se ti to opakuje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 3. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2022 Blbě sem to vysvětlil. To nejsou moje hodinky, ale fotka z inzerce. Ty moje ukazují správně. Jasně to by to vysvětlovalo, že je pan nemá resetlý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2022 Nejzajímavější, co se mi kdy stalo nevyresetováním modulu bylo u modulu 4335, že nebyla správně seřazena posloupnost funkcí při přepínání MODE a dokonce jedna z funkcí chyběla. A u modulu 408 (stejný jako 82), jsem měl místo napevno přednastaveného datumu 25.12. pro vánoční melodii datum 65.12. a rázem to 25.12. nehrálo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 3. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2022 Mne se podobnou anamnezou projevovaly tyto Ricoh... Psal jsem, ze delaly toto ...datum ukazovalo treba E3, budik sel nastavit do 32hod a podobne nesmysly. Pomohlo nechat bezet nastaveni zmacknutym tlacitkem stale dookola a postupne se to dostavalo do normalu. Jakoby si rovzpominaly ze den ma 24 hod a postupne se moznosti dostaly do klasickych hodnot. Datum ( i alfanumericke znaky) se postupne pres treba sestnacty mesic a 42 den dostalo na nasich znamych 12 a max 31.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2022 Tak mi dorazilo trochu toho materiálu na dlouhé zimní večery... Sem zvědav, jestli se aspoň některé povede oživit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2022 Tak první kousek... Úplně první Marliny co nejsou ani v katalogu Casio W-550 Sklo a grafika je bohužel nenávratně poškozená, ale proti tomu jak vypadaly, jsou teď super. A možná se mi povede sehnat nové sklo, o jednom vím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 8. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2022 To nejsou první Marliny. Jsou z roku 1982 a W-100 a W-150 jsou z roku 1980. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 8. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2022 Ano to říkají katalogy, ale podle čísla modulu (81) je to starší Marlin než w150. Takhle se to prezentuje na různých webech. Ale hádat se k vůli tomu nebudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 9. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2022 Číslo modulu není určující. Modul 81 býval ještě v Casiotronech, třeba v CS-36 a Casio QS-33, 35, 40. Podle mě jim zbyly tyto moduly a pouzdra z W-150, tak vytvořili W-550, aby se toho zbavili. Nemůžeš brát, co se říká na fórech, co je psáno v katalozích a původních záznamech je určující. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 9. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2022 Pochopil jsem to ale tak, že w550 v žádném katalogu není. Máš ho někde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se