violator Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Odesláno 1. července 2015 rozhodujem sa medzi tymito dvoma znackami pri velmi podobnom type Bauhaus hodiniek. a zaroven nie som si este isty ci automat alebo handwinding. poradte resp dajte nejaky koment k jednotlivym znackam a typom kalibrov. 1) Stowa Antea 390 - automat ETA 2824-2 TOP versionhttps://www.stowa.de/lshop,showdetail,14357797974975,en,1435779806-5095,antea,antea390_2824,3,Tshowrub--antea,.htm 2) Stowa Antea 41 - handwinding Unitas 6498https://www.stowa.de/lshop,showdetail,14357797974975,en,1435779806-5095,antea,anteaks41,5,Tshowrub--antea,.htm 3) Laco Classic - automat Laco 92 = ETA 2892A2https://shop.laco.de/en/Laco-Classic1.html 4) Laco Classic - handwinding Laco 04 = ETA 2804.2https://shop.laco.de/en/Classics/Laco-Classic.html co je podla vas najlepsia volba? "vizualne" sa mi najviac paci ten Unitas - ale trochu sa bojim, ci tie hodinky nebudu pre mna prilis velke (41mm k mojmu zapästiu, ktore ma 18cm obvod)vdaka
Návštěvník Mitak Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Odesláno 1. července 2015 41 mm na 18 cm ruku jsou dle mého vkusu malé hodinky. Ale tyto bílé ciferníky bez lunety budou vypadat o pár mm větší. S žádným z těchto kalibrů neuděláš chybu. Jsou to všechno cenově srovnatelné strojky jednoho výrobce. Klidně ber Unitas, jestli se ti líbí. I značky jsou na stejném levelu.
Roman-ZA Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Odesláno 2. července 2015 Ja si myslim, ze to je idealny rozmer.
Miriablo Odesláno 2. července 2015 Nahlásit Odesláno 2. července 2015 (upraveno) 2ka protoze rad lestim korunku a Laco stejne jako Fero a podobny znejici znacky si nedovedu predstavit nosit na ruce. edit: 41mm se neboj, mam ruku jen o neco malo vetsi a tyhle panvicky ju vyplni daleko lip nez kdejaky 42mm s titernym cifrem. Upraveno 2. července 2015 uživatelem Miriablo
violator Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 dakujem vsetkym za rady.K mojmu rozhodovaniu pribudli este dalsie dvoje hodinky - tentokrat nie Bauhaus, ale "oblekovky". Viem, ze je to trocha zmena stylu, ale predsa len - vyberam si svoje PRVE vlastne hodinky (v mojich 38-tich rokoch ehm; mam este zopar hodiniek po starom otcovi - 1x IWC Portofino a 1x Tissot Antimagnetque ? ale tie su velmi male na dnesnu dobu ? 33mm ? a jedny vreckove IWC Lépine, ale tie pouzivam len pri fakt velkych prilezitostiach), takze tieto nove musia byt co najuniverzalnejsie, lebo na dalsie peniaze asi tak skoro nebudu, tak majte so mnou strpenie (hoci chystam este jedny lacne hodinky na sport ? asi Orient Mako Diver ). Christopher Ward C5 MALVERN SLIMLINE ? handwinding ETA 2801-2Dobra velkost, prijemne tenke, krasne rucicky, ale bez datumu a strojcek bez dekorovaniahttp://www.christopherward.co.uk/watches/dress/slimline/c5-slm-swk.html Christopher Ward C5 MALVERN AUTOMATIC MK II - Sellita SW200-1Velkost OK, krasna okruhla datumovka, strojcek pekne dekorovany.http://www.christopherward.co.uk/watches/dress/c5mk2/c5sgwk-mk2.html No a teraz babo rad
Mimo320 Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 ja by som bral tie druhé..nieže by tie prvé neboli zlé...dekorovanie strojčeku by som neriešil. skôr by mi chýbal ten dátum a mne osobne hlavne minútové indexy. preto volím číslo dva
Roman-ZA Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Ak oblekovky, tak c.1. Decentne a elegantne.
Micey Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Ale ten strojek je hroznej, malinkej a nezdobenej. Nepochopim, že na to cpou průhled.. Za lehoulince větší prachy seženeš třeba Oris Classic a to je jiný kafčo.
violator Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 V 3. 7. 2015 v 11:42, Micey napsal: Ale ten strojek je hroznej, malinkej a nezdobenej. Nepochopim, že na to cpou průhled.. Za lehoulince větší prachy seženeš třeba Oris Classic a to je jiný kafčo. neviem - tieto hoddinky vyzeraju tak nejako "velkovyrobne" + su len automaty a ten strojcek je tiez hnusny (nedekorovany)
Micey Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Co prosim? Tyhle "len automaty" maj samozřejmě i ruční nátah. Nezdobenej ETA rotor taky vypadá jinak. A při vší úctě k Wardu, Oris je přeci jen poněkud tradičnější klasická švýcarská značka. Ale jestli se nelíběj, tak si je asi nekupuj..
violator Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 (upraveno) V 3. 7. 2015 v 13:31, Micey napsal: Co prosim? Tyhle "len automaty" maj samozřejmě i ruční nátah. Nezdobenej ETA rotor taky vypadá jinak. A při vší úctě k Wardu, Oris je přeci jen poněkud tradičnější klasická švýcarská značka. Ale jestli se nelíběj, tak si je asi nekupuj..Tým "len automaty" som myslel, že nemajú handwinding v tejto kategórii, lebo práve handwinding strojček si kritizoval (aj ja) na tých Wardoch. Tak som bol v tom, že mi ukážeš nejaký pekný handwinding strojček u Oris a ty vytiahneš škaredý nedekorovaný automat s oranžovým rotorom, tak som trochu sklamaný s toho "jiného kafča" :-) Upraveno 3. července 2015 uživatelem violator
Micey Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Tyhle automaty maj samozřejmě i "handwinding". Já nevim, nějak se asi nechápem nebo co.
violator Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 V 3. 7. 2015 v 14:14, Micey napsal: Tyhle automaty maj samozřejmě i "handwinding". Já nevim, nějak se asi nechápem nebo co.Ale chápeme, ale mne je úplne jedno, či sa tie automaty dajú aj ručne naťahovať, mňa zaujíma to, aby mi rotor nezakrýval pohľad na polovicu strojčeka a keď už zakrýva, tak to musí stáť za to - aj ten rotor aj ten strojček, inak to fakt môžu zakryť pevným dnom a bude to lacnejšie.Rozumieme si už konečne? :-)
Micey Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Jotak. Pokud se chceš tim strojkem kochat, neuvažuj v týhle ceně o ničem jinym, než Unitasu 6497.
violator Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 V 3. 7. 2015 v 14:27, Micey napsal: Jotak. Pokud se chceš tim strojkem kochat, neuvažuj v týhle ceně o ničem jinym, než Unitasu 6497.No poznáš nejakú značku, ktorá by bola s tým Unitasom do 600 EUR, lebo tá Stowa je o 500 EUR drahšia. Ja len Kemmnera, ale tie jeho hodinky sú strašne obrovské a nie sú to "oblekovky".
zarkow Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Já bych zůstal u těch "bauhaus" modelů. Kdybych na ně někdy finančně dosáhl, byly by to pro mě univerzálky par excellence.
USER47 Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Všechny hodinky s unitasem budou dost velký, protože do malejch by se ten stroj jednoduše nevešel...
Návštěvník Mitak Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Christpher Ward ve srovnání s Laco nebo Stowa je nudná značka bez kouzla a historie. Existuje ve slovenštině výraz "rychlokvaška"?
Alexion Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 a co tak zobrat tie C5tky v ciernom co maju teraz v zlave http://www.christopherward.co.uk/summer-sale/nn-mens-watches-30/nnc5sck-mk2.html za tie prachy super. na wardoch mi vadi len ten podnadpis london... inak su kvalitou spracovania daleko vyssie ako taky steinhart.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se