Přejít na obsah

Fake ano či ne

Jerryl

Zalozit "Fake & Replica" sekci?  

87 hlasů

1. 1. zalozit ci nezalozit..tot otazka..

• Ano, zalozit
      40
    • Ne, nezakladat
      47

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Asi některé pobouřím, ale s pár lidmi jsme se shodli, že by bylo vhodné vytvořit jeden malej úplně nenápadnej chlívek pro fejky a všechno kolem nich.

Myslím, že ortodoxním hodinářům by se ulevilo, že jim neplevelí kvalitní příspěvky a ti co je faky zajímají by konečně dostali prostor, kde by je nikdo nekamenoval.

Co vy na to?

Protože je to ožehavé téma, tak vás prosím o dodržování etikety. Děkuji

• Odpovědi 101
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Asi je jasné, že já jsem pro.

Důvod je tento:

Já bych tady padělky hodinek nechal. Ne proto, že bych chtěl obhajovat jejich majitele, natož výrobce, ale proto, že je to velmi rozšířený nešvar a každého z nás to může potkat.

Myslím tím záměnu originálních hodinek za padělěk. Nerad bych se stal obětí takového podvodu a proto říkám, že je nutné studovat i nekalou konkurenci a nestrkat před FAKY hlavu do písku, jako by neexistovaly.

Návštěvník YPO
Odesláno

Nezlob se,ale snažíš se prosadit něco "co je proti přírodě" ....... tím vláknem ,které se různými podivnými důvody snažíš prosadit sem natáhneš FAKE individua, kterých se už nikdy nikdo nezbaví ( možná to zní příliš radikálně,ale je to tak)

Koneckonců on se jistě ještě někdo do "horkého" tématu zapojí ........

Odesláno

jakoukoli diskuzi, kromě výchovně vzdělávací (i to samozřejmě bez odkazů!!!), na téma fejků bych zakázal - jednak je mi to proti srsti, druhak je to osvědčená praxe na zahraničních fórech

Odesláno

Ja sem pro svobodu slova. Oni tu Fake individua jak pises bezesporu jsou. Fake jsou taky hodinky i kdyz nesou znacku originalu. Ale jsou to proste hodinky. Tikaji, dosahuji ruznych kvalit. Osobne se domnivam ze kdo fake vlastni je nevydava jako original. Ja taky vlastnim jedny faky a nikomu netvrdim ze je to original. Pro mne je to suvenyr z turecka jak se cinan snazi okopirovat orig. Podle mne si fejkari uvedomuji ze nemaji orig a za ne je ani nevydavaji.

Nekdy je dobre si fejk poridit treba ke zjisteni stavu a vyzkouseni jak by mi sedel original model nez za nej utratim sileny penize.

Je to tema jako jine a konicek jako jiny. Nikdo nedela z fejku original a ani turek se o to nesnazi.

Horsi by bylo koupit fejk v domeni ze kupuji original.

Fejky nejsou nahrada za original a i prodejce se tak chova, horsi by bylo kdyby to byla dokonala replika vcetne krabicky a falesnych dokumentu a koupily by jste tak treba Omegy za 60 tacu a pak se zjistilo ze je to plagiat. Tomu ja rikam pruser a to je svintvo nejvetsi. Ale o tom ty fejky co se o nich tady lidi chteji bavit nejsou a vzdy se vydavaji jako proste kopie neceho za mizivou cenu.

Jde tu jen povidat si o kopiich a ne tu propagovat nekupujte original staci vam fake. Nekrmte spolecnosti a nevyhazujte penize za orig a kupte si šmuk za par stovek. To tu preci nikdo delat nechce.

Ja se pro zalozit chlivek pro "Repliky, kopie a ruzna Fake hevěť"

Alespon by se ty ledi nepletli do jinych temat jako se deje tomu ted. Hlavne by lidi tam mohly dat i fotky a tak.

a clovek i neznaly se tam alespon muze dozvedet jak takovy fake vypada v cem se lisi od orig a tak. Ne kazdej kdo si chce koupit original neni treba takovy fanda do hodinek, proste se zacne v dany chvily zajimat o vyrobek a zde si pak muze precist o fake aby popripadne nenaletel.

Odesláno

Já bych určitě založil sekci fake, ve ktere by se rozebirala technika hodinek, viz. nomos, glashutte, rolex. Mezi nami, viděl jsem i lepši fejky. Dale by se mohlo školit jak fejky poznat, ptotže se často v drobnostech liší, nejen v kalibru.

Odesláno

Tak si demokraticky zahlasujte panove ;)

Jakkoliv jsem proti fakum, pripadna sekce by mela jedno zasadni pozitivum. Normalni lide by mohli minimalne ziskat prehled o tom, jak dokonale ci nedokonale faky jsou a vyvarovat se napriklad hodne blbe investici, tvarici se jako kauf stoleti. Priznejme si, kazdy z nas uz urcite dostal nabidku na skvelou koupi a nekdy je to fakt tezke poznat. Dokud se tu s tim smejdem nebude obchodovat, jsem pro.

Návštěvník YPO
Odesláno

Pánové co jste PRO: nevím jestli si uvědomujete kolik je tu lidí,kteří hodinkám skutečně rozumí a dokáží o nich napsat smysluplný článek,který má hlavu a patu a dokáží i relevantně poradit - - - Fakt jich moc není a nebo se vůbec nezapojují,protože se jim protáčí panenky nad těma blábolama od rádoby hodinářů ---- a pokud budete v tomto pokračovat,tak tu nebude žádný

Byl bych pro to tohle vlákno jednou pro vždy uzavřít a na Fejky se vysr*t

Odesláno

pokud se to povolí, dopadne to špatně... nehledě na to, že tam fejkaři maskovaní za naivní uživatele samozřejmě naskládají odkazy, aby svým webům zvedli pageranky, nebude to ničemu ku prospěchu :(

Návštěvník tolja
Odesláno

Pokud chcete zakládat sekci Fake jako varování, tak v ní stačí jedno vlákno s jedním příspěvkem. "Breitlingy za 3000Kč jsou vždy fake!" Jinak smysl takové sekce nevidím žádný.

Odesláno

Kedže sme urazení hodinari nakazení švajčiarkym,nemeckym popr japonskym marketingom,tak by sme stale pisali trapne prispevky o radosti z originalu,ktore by boli nevhodne pre ľudi,ktory radšej ušetria statisice na Navtimeroch ;)

Odesláno

ano, zalozit, ale len ako upozornenie a vystrahu. akukolvek podporu, propagaciu ci reci o "kvalite" prisne trestat.

bicista, velmi si ma rozosmial - hned dvakrat - 1, Podle mne si fejkari uvedomuji ze nemaji orig a za ne je ani nevydavaji. tomu snad neveris ani ty sam - vedia, ze maju fake, no radi tvrdia, ze to je original.

2, Nekdy je dobre si fejk poridit treba ke zjisteni stavu a vyzkouseni jak by mi sedel original model nez za nej utratim sileny penize. pre zachvaty smiechu nekomentujem

Odesláno

Jakkoliv jsem proti Fake hodinkám tak jsem pro zřízení tohohle vlákna. Myslím, že každý rozumný člověk si úsudek udělá. Tohle téma se tu opakuje a proč by nemělo mít vlastní prostor? Nevidím v tom žádnou nevýhodu - tím, že se vlákno nezaloží příznivci Fake nezmizí a naopak je naděje, že se budou realizovat ve svém fóru a ne v ostatních. A potírat obhajovatele Fake? Proč? Když se podíváme do historie tak mají všichi stejný vývoj - napřed obhajují, potom začnou všechny urážet a potom zmizí tka jak se objevili... prostě se odvaří sami, tak proč to řešit.

Odesláno

Prave, ze by to melo i tu vyhodu, ze by vsechny podobne diskuze byly soustredene v tomhle odpadni vlakne. A pokud nekdo zacne delat fakum propagaci a rozplyvat se nad kvalitou, neni nic snazsiho nez diskuzi locknout ;)

Návštěvník Snow
Odesláno

V žádném případě, nevidím v této sekci jakýkoliv přínos.

Odesláno

Když byly kdysi dány lůze hry, dejme jí teď faky :)

Teď vážně - byl bych pro založení. Pokud to (byť jednoho jediného z nás) ochrání před "koupí století", po které by si rval vlasy, pak je existence toho vlákna plně opodstatněná...

Odesláno

Jsem pro, je to sice nelegitimní, ale neopominutelná součást hodinařiny. Ale pojďme nejprve jasně, pevně a mezinárodně stanovit definici pojmů - navázal bych na práci na vláknu od prima a pak jiném od cybera - co je fake ( falzum), lookalike (napodobenina), oprásklina, skládačka, originál, původní díly, NOS, jako nový ....... je spousta kategorií a ty se diametrálně liší společenskou nebezpečností.

Odesláno

Jsem zasadne proti diskuzi na tema fake - jsou to sice mozna hodinky, ale podle me bez legitimniho naroku na zivot. Ale - docela se mi libi to, co psal cigi - udelat nejakou komplexni sekci Buyer's guide, kde se muze resit jak problematika fake - konkretni pripady, nikoliv obecne, tak ty veci ohledne NOS, skladanka, ... Nicmene tato sekce by musela mit jasna a tvrda pravidla, ktera by se musela dodrzovat (napada me - jeden "reklamni" link = ban).

Jinak ale v zasade plati to, co psal tolja - Breitlingy za 3000 nejsou Breitlingy ;)

Odesláno

To je jasný, že Brejtlingy za 3000 nejsou Brejtlingy.

Jenže už jsem viděl takový fejky, že by ses oblízl a ani bys nevěděl, že to fejky jsou.

Parádní Brejtlingy i s dřevěnou kraičkou a snad i certifikátem. A to je nebezpečný!

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...