Valachus Odesláno 17. září 2007 Nahlásit Odesláno 17. září 2007 Tak jsem mel moznost se podivat na nove iPody. Clasic jsou nadherne a kapacita 160 GB je opravdu obrovská, ale ty nano me moc nezaujaly, a co říkate na iPod touch (pro mě je to vykleštěný iPhone) ????
JJ Odesláno 17. září 2007 Nahlásit Odesláno 17. září 2007 Tak jsem mel moznost se podivat na nove iPody. Clasic jsou nadherne a kapacita 160 GB je opravdu obrovská, ale ty nano me moc nezaujaly, a co říkate na iPod touch (pro mě je to vykleštěný iPhone) ???? Váhám, zda koupit ten Classic 160GB nebo Touch :-) Asi skončím u toho Classicu, protože v situaci, kdy na cestách koukám na filmy (vlak, letadlo), mám možnost vytáhnout MacBooka. Kdybych dojížděl do práce hromadnou dopravou a "žral" třeba nějaké seriály, asi bych volil spíše touch. Nano mne také vůbec nezaujalo. Co se týče iPodu touch, tak to pochopitelně je vykleštěný iPhone, to snad nijak nepopírá ani Apple. Nicméně považuju to za dobrý tah, na koukání na filmy je to skvělé a ne každému by vyhovoval iPhone jako telefon - osobně jsem právě ten případ. iPhone si nekoupím - přinejmenším dokud nebude umět mail klienta v landscape mode a nedají mi k tomu civilisovaný SDK abych si mohl dopsat, co tam chybí (a není toho zrovna málo, to si přiznejme). Co mne ale u iPodů <censored> neskutečně je to pomalé USB. Sice už to je nějaká doba, co FireWire v iPodech odepsali, ale s tím, jak se postupně zvětšují kapacity, začíná to vadit pořád víc a víc. Kecy o tom, že USB 2.0 dá 480Mb/sec si mohou jeho zastáci strčit za klobouk - v praxi to je s bídou polovina.
Valachus Odesláno 20. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2007 (upraveno) Ja si v rozmezi asi pul roku budu kupovat nejaky laptop a znacne uvazuju o MacBooku, mohl by si se podělit o nějake postřehy? vim o vyhodach ale moc nevim o nevyhodach. Tak kdyby si mohl jen kratce popsat plus a minus. Jo no ja si myslim ze ten Touch bude mit opodstatneni s aspon 30 GB jelikoz tech 16 je maaaalo. Upraveno 20. září 2007 uživatelem Valachus
farářskej Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Vcera jsem byl na tiskovce a uprimne receno je to zklamani. Jo, vsechny ty novy kousky maji skvely displeje, to uznavam. Je tam budicek, sprava kontaktu, kalendar a vsechny tyhle veci, takze (ciste teoreticky) muzete iPodem nahradit PDA. Ale kdyz jsem vzal do ruky Nano, furt jsem si pripadal tak nejak divne - kvuli tomu ctvercovymu prurezu mi pripadalo, ze je skrolovaci kolecko prtavy a porad jsem cekal, kdy mi cely soustroji z ruky vyklouzne a zriti se na zem. Navic - coz na zadny ofiko fotce videt neni - maji vsechny Nana stejne jako iPod Classic lesteny zadni kryty, takze je to vylozene pristroj pro daktyloskopa-amatera... Ceny sly ve srovnani se starsi generaci trosku dolu, to je fakt, ale je to spis jen kosmeticka uprava o nejaky desitky korun. Stribrna barva, kterou Apple nahrazuje bilou, mi nepripada moc dobra a spis si myslim, ze to neni dobrej marketingovej tah - obzvlast v pripade, kdy budou ke stribrnejm iPodum prilozeny bily spunty... Daleko zajimaveji pusobil novej iMac, celej v lehce kartacovanym hliniku a skle s hezkou tenouckou klavesnici. Ale to uz je jina historka.
JJ Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Ja si v rozmezi asi pul roku budu kupovat nejaky laptop a znacne uvazuju o MacBooku, mohl by si se podělit o nějake postřehy? vim o vyhodach ale moc nevim o nevyhodach. Tak kdyby si mohl jen kratce popsat plus a minus. Já mám MacBook Pro, s MacBookem dělám jen občas, to jen abys věděl, z jaké posice ho hodnotím. - Lesklý display je humus, ať si Jobs & Co říkají, co chtějí. Údajně to ale jde odpreparovat - Klávesnice MacBooka není žádná sláva. Není to taková hrůza, jak to vypadalo na první pohled na obrázku, ale MBP má klávesnici přece jen o něco lepší - Nevím, na co to budeš používat, ale 1280x800 je málo - mně osobně je málo i 1440x900 na MacBooku Pro (PowerBook G4 měl rozlišení vyšší!!!), ale to rozlišení u MB je už pro práci s více aplikacemi opravdu hodně na hraně. - Support v CZ je z toho, co vím, dost na pytel. Osobně bych si Maca koupil, i kdybych tam bydlel, ale je fér přiznat, že v CZ má support lepší kde kdo, nejen Dell, kterému málokdo konkuruje i jinde.
Leclerc Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Ja si v rozmezi asi pul roku budu kupovat nejaky laptop a znacne uvazuju o MacBooku, mohl by si se podělit o nějake postřehy? vim o vyhodach ale moc nevim o nevyhodach. Tak kdyby si mohl jen kratce popsat plus a minus. Mrkni na MůjMac fórum: http://forum.mujmac.cz/ Na téma MacBooku i MacBooku Pro tam bylo věnováno několik vláken se spoustou příspěvků - rady, postřehy, zkušenosti, porovnávání...
Leclerc Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Já mám MacBook Pro, s MacBookem dělám jen občas, to jen abys věděl, z jaké posice ho hodnotím. - Lesklý display je humus, ať si Jobs & Co říkají, co chtějí. Údajně to ale jde odpreparovat - Klávesnice MacBooka není žádná sláva. Není to taková hrůza, jak to vypadalo na první pohled na obrázku, ale MBP má klávesnici přece jen o něco lepší - Nevím, na co to budeš používat, ale 1280x800 je málo - mně osobně je málo i 1440x900 na MacBooku Pro (PowerBook G4 měl rozlišení vyšší!!!), ale to rozlišení u MB je už pro práci s více aplikacemi opravdu hodně na hraně. - Support v CZ je z toho, co vím, dost na pytel. Osobně bych si Maca koupil, i kdybych tam bydlel, ale je fér přiznat, že v CZ má support lepší kde kdo, nejen Dell, kterému málokdo konkuruje i jinde. Mám MacBook, ale dělal jsem i na jiných laptopech - to jen abys věděl z jaké pozice ho hodnotím. - lesklý dislplay je v pohodě - když neděláš venku se sluníčkem v zádech, odlesky ani nespatříš. Má živější barvy. - klávesnice je výborná - chce si jí ale zkusit - ne každému může vyhovovat. MacBook Pro ji má asi lepší, ale taky stojí skoro dvojnásobek. - 1280x800 stačí i na základní práci s fotkama a dá se na tom koukat i na filmy a v podstatě cokoli. Větší rozlišení se do 13 palcovýho displaye asi těžko nacpe... - support je tu opravdu na pytel - záruční opravu ze zákona musí zvládnout do 30 dnů, ostatně jako u jakýhokoliv zboží. Kdybys chtěl koupit MacBook Pro - jde u něj dokoupit 3 letá záruka se servisem do 24 hod. - nejlepší rada asi je - zajít do obchodu a pořádně si Mac vyzkoušet.
farářskej Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Jeste bych snad pridal jedno moudro z tiskovky: podpora se tam taky resila a podle povolanejch (byl tam jak ceskej dovozce, tak i nejakej Francouz - nejspis z evropsky centraly nebo co) se prave tedko pracuje na tom, aby byla podpora v CR schopna vyresit kazdej problem do 24 hodin - to vsechno bez jakyhokoliv dokupovani zaruky a automaticky. Netusim, jak to ma fungovat a prodavam, jak jsem koupil...
Valachus Odesláno 25. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2007 Vsem moc dekuju, asi sinakonec vyberu MacBook Pro a kamos mi to priveze z USA, prece jenom 1000 dolaru dolu je dost, a vyzkouset si ho pujdu jiz velmi brzo
Jaem Odesláno 26. září 2007 Nahlásit Odesláno 26. září 2007 Ja som si z novej ponuky vybral iDrink. Sice neprehra nic, ale pivo otvori dokonale
Leclerc Odesláno 26. září 2007 Nahlásit Odesláno 26. září 2007 Ja som si z novej ponuky vybral iDrink. Sice neprehra nic, ale pivo otvori dokonale To je fakt výborný!
Skeleton Odesláno 27. září 2007 Nahlásit Odesláno 27. září 2007 Idrink vede! Konecne kompatibilni se vsim a se vsemi!
OldaA Odesláno 18. října 2007 Nahlásit Odesláno 18. října 2007 :-) mam macbook, ipod a toto si objednam...uz nas je v kancelari 5..:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se