Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už několikrát jsem si všiml na eBay, ale i jinde, že na fotkách, ať už certifikátů, či přímo hodinek, jsou rozmazána či smazána sériová čísla. A přiznám se, že nechápu, co to má za smysl.

Chápu to v případě nových hodinek, které některý autorisovaný prodejce prodává prostřednictvím nastrčené firmy po netu, ačkoli mu to smlouva zakazuje (i když i tam není problém prostě jedny koupit a pak zjistit, kudy se na ten net dostaly). Jaký to má ale význam u prodeje hodinek z druhé ruky na eBay, to naprosto nechápu. OK, chápu, že dá-li tam někdo fotku účtu, začerní svoje jméno a adresu, ale proč sakra sériové číslo? :-O

Odesláno

U starších to taky nechápu, ale ještě jsem to neviděl.

U nových mají někteří prodejci dokonce vybroušená čísla, aby se na ně nepřišlo. :(

Odesláno

Může to být nevhodný dárek, často od společnosti, nebo dárek od partnera, partnerky. Sériové číslo je pro někoho příliš osobní identifikací. Jinému to je buřt. Je to myslím případ od případu...

Odesláno

A nemohol by byť dovod ten, že sa obávajú, aby nejaký predajca fejkov nezískal týmto sposobom originál sériové číslo. Potom by ho mohol napríklad vyraziť na hodinky a urobiť aj falošné papiere s týmto číslom. Ak by sa jednalo o kvalitný fejk, bol by takto prakticke nerozoznateľný od originálu... :worried_anim:

Odesláno
  vor napsal:
U starších to taky nechápu, ale ještě jsem to neviděl.

U nových mají někteří prodejci dokonce vybroušená čísla, aby se na ně nepřišlo. :(

Myslíš, že je to opravdu kvůli tomu? Já jsem si říkal, aby třeba nebyly kradené a prodávající se tak nebránil identifikaci podle nějakého blacklistu.

Mají autorizovaní dealeři opravdu zakázáno prodávat po netu?

Odesláno
  Heim napsal:
Myslíš, že je to opravdu kvůli tomu? Já jsem si říkal, aby třeba nebyly kradené a prodávající se tak nebránil identifikaci podle nějakého blacklistu.

S těma kradenýma - i to je možný.

Všichni aut. prodejci určitě nemají zakázáno prodávat na netu, ale někteří třeba ano. Ale třeba musí dodržovat doporučené prodejní ceny, což na netu třeba nedělají.

Odesláno
  Heim napsal:

Jak u které značky. Třeba Omega a Rado to pokud vím zakazují.

Odesláno
  uns napsal:
A nemohol by byť dovod ten, že sa obávajú, aby nejaký predajca fejkov nezískal týmto sposobom originál sériové číslo. Potom by ho mohol napríklad vyraziť na hodinky a urobiť aj falošné papiere s týmto číslom. Ak by sa jednalo o kvalitný fejk, bol by takto prakticke nerozoznateľný od originálu... :worried_anim:

No, originál sériové číslo si můžeš opsat z každé druhé výlohy hodinářství. Jelikož je spousta hodinek vystavována tak, že za dýnkem je zrcadlo, tak to není problém.

Nemluvě o tom, že můžeš jít i dovnitř a hodinky si nechat ukázat. Průměrně inteligentní člověk si kombinaci cca. deseti čísel zapamatuje ;)

Odesláno

Na Timezone se někomu stalo, že mu vykradl fotky z fóra a použil je při prodeji faků na e-bayi. Pak se mu i ozývali lidé, kteří měli o hodinky zájem a ptali se, proč je prodává tak levně. Takže možná to bude jeden z důvodů.

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
No, originál sériové číslo si můžeš opsat z každé druhé výlohy hodinářství. Jelikož je spousta hodinek vystavována tak, že za dýnkem je zrcadlo, tak to není problém.

Nemluvě o tom, že můžeš jít i dovnitř a hodinky si nechat ukázat. Průměrně inteligentní člověk si kombinaci cca. deseti čísel zapamatuje ;)

Máš pravdu, asi to nebude ten pravý dovod... :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...