Jaro-79 Odesláno 26. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2009 Tak další zprávy. Autobusové, den druhý, za minulých 24 hodin - 35. Armádní dosud jdou - šestý den. Ad autobus. Širší rodina při spatření hodin taky nostalgicky zavzpomínala:-) Já už nepamatuju.
Jaro-79 Odesláno 30. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2009 Tak armádní došly po šesti dnech - v podstatě asi tak deset minut po odeslání minulého příspěvku:-) Autobusové jdou a stojí si na těch svých - 35 za den.
twinsfather Odesláno 30. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2009 Tento autobus Škoda RTO v provedení Lux (měl ještě nad okny další okénka, sedadla s vysokým opěradlem a polohovatelná, osvětlení pro čtení nad každým sedadlem a ventilační výdech) hrál ve filmu "Florenc 13.30" a byl ve své době prostě špičkou výrobce. Dneska jsem na ten film se zaujetím koukal v TV a zde zmiňovaný bus obdivoval....jó škodověnka, ladné tvary, ale na tyhle hodiny jsem zrakem nenarazil, zaujal mě ten "jukebox" ovládaný z místa řidiče.
PepaSFI Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 taky mám pocit že se tam neobjevily. Bývaly umístěné uprostřed palubní desky nad krytem motoru v takové elegantní kapličce. Mimochodem, co to bylo za chronograf co měl pan Kadet? Já se díval na malé televizi takže jsem toho moc nerozeznal.
PRIMKAŘ Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Tento autobus Škoda RTO v provedení Lux (měl ještě nad okny další okénka, sedadla s vysokým opěradlem a polohovatelná, osvětlení pro čtení nad každým sedadlem a ventilační výdech) hrál ve filmu "Florenc 13.30" a byl ve své době prostě špičkou výrobce. Zajímavé by bylo, když sem dáš fotky hodinového stroje. Patrně je tam stroj, který se používal do hodin pro vojenská vozidla. Udělej nám radost a vlož fotky.
PRIMKAŘ Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Dobrý večer! Sice sbírám Primky a rád si čtu Vaše debaty a komentáře, ale také dělám v muzeu MHD v Praze... A tak mě zaujala vaše debata o hodinách do busu Škoda 706 RTO... Ve filmu Florenc 13:30 hrál PROTOTYP tohoto busu, a spousta- většina záběrů z busu byla točena v maketě busu v Barrandovských studiích.. A autobusové hodiny byly vždy jen ve vozech dálkových a tourist, v městských nikdy...Dodnes ale někteří autobusáci mají tyto hodiny ve svém busu zapojené jako raritu, ale HLAVNĚ- jako SPOLEHLIVÉ HODINY! Tolik můj první příspěvěk, díky za pozornost...
filo-boxer Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 Dobrý večer! Sice sbírám Primky a rád si čtu Vaše debaty a komentáře, ale také dělám v muzeu MHD v Praze... A tak mě zaujala vaše debata o hodinách do busu Škoda 706 RTO... Ve filmu Florenc 13:30 hrál PROTOTYP tohoto busu, a spousta- většina záběrů z busu byla točena v maketě busu v Barrandovských studiích.. A autobusové hodiny byly vždy jen ve vozech dálkových a tourist, v městských nikdy...Dodnes ale někteří autobusáci mají tyto hodiny ve svém busu zapojené jako raritu, ale HLAVNĚ- jako SPOLEHLIVÉ HODINY! Tolik můj první příspěvěk, díky za pozornost... Díky za zajímavé informace! A nestyď se a přispěj něčím zajímavým i do jiných ''primkařských'' vláken.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se