PepaSFI Odesláno 1. září 2015 Nahlásit Odesláno 1. září 2015 Nemáte někdo schema elektroniky matičních neboli řídících hodin ZPA Pragotron typ ESH 1, 2 nebo 3 ? Ty tři typy jsou stejné, liší se jen provedením signálové části pro ovládání například školních zvonků. Elektronika chodu je stejná.V práci nám to náhle přestalo jít, bouřka nebyla, proud ze zdroje tam jde, všecky pojistky v pořádku ale je to mrtvé. Kontrolky zhasnuté, neobživlo to ani když jsem to nechal chvíli bez proudu, což už se dřív osvědčilo po nějakém výpadku. Zatím hledám na internetu a našel jsem jen návod k použití a ještě k tomu ne v lidské řeči. Je to z 80. let, bedýnka plná TTL integráčů, bez schematu peklo.
Jiří9 Odesláno 2. září 2015 Nahlásit Odesláno 2. září 2015 Skus napsat do Elektročasu.(Pragotronu) Já jsem dělal SH a jiné elektro mechanické s těma mám praxi . Ale ty s těma mnoha integráčema ne.Na to jezdil někdo z Pragotronu a vozil sebou celou desku na výměnu. Ale už je to taky nějakej rok. Když jsem je viděl poprvé na vlastní oči říkal jsem si co to zase vymysleli za zvěrstvo A nejlepší byla ta záložní baterie.Suchej článek za cca 2000 v té době. U nás je měli na Gimplu. Jirka
PepaSFI Odesláno 3. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2015 tak oprava se zdařila i bez schematu. Začal jsem kontrolou těch jednoduchých věcí, zjistil jsem že tam nejde 5 V ze zdroje. Zaměřil jsem se na tu část a našel vadné relé. Ten typ jsem neměl ale v hodinách je ještě jedno stejné ve spínací části kterou nevyužíváme. A tak jsem je přehodil a aparátek žije.
jova1 Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Třeba se to bude někomu dalšímu hodit.www.jova1.cz/hodiny/pragotron/popis.pdfwww.jova1.cz/hodiny/pragotron/schema.pdf
Jiří9 Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Odesláno 26. října 2015 Třeba se to bude někomu dalšímu hodit.www.jova1.cz/hodiny/pragotron/popis.pdfwww.jova1.cz/hodiny/pragotron/schema.pdfMáš zajímavé stránky Jirka
Jiří9 Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 Třeba se to bude někomu dalšímu hodit.www.jova1.cz/hodiny/pragotron/popis.pdfwww.jova1.cz/hodiny/pragotron/schema.pdfUž Ti běží parní stroj ? Jirka
jova1 Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Odesláno 31. října 2015 Ten Aveling ještě ne Pořád mě od něj odvádí další spousta nápadů a přístrojů co chci zrealizovat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se