Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, už pár týdnů si to tu pročítám a vybíram a rád bych vás požádal o zhodnocení mého výběru. Chci safír, potápky, tah bez plechů, velikost do 43mm, cenu do 300 eček +-50 a nechci seiko ( neukamenujte mě, prostě ničím vysvětlitelná averze a vím, že dělám chybu ). Nakonec jsem vybral Marc and sons msd034. Jaké jsou z vašeho pohledu plusy a mínusy? A nešetřete mě, nejsem ze skla :-)

post-40485-0-81701500-1442773619_thumb.jpg

http://www.marc-and-sons.de/en/unsere-kollektion/aktuelle-kollektion/item/47-marc-sons-professional-automatik-taucheruhr-diver-watch-msd-034.html

Odesláno (upraveno)

S firmou ani těmito konkrétními hodinkami nemám zkušenost, nicméně krátký google-research přinesl něco málo o firmě např. zde:

http://forums.watchuseek.com/f8/ever-hear-marc-sons-989204.html

Long-story-short, založeno v Německu a zakladatel němec, ale to bude asi tak jediné, co to má s Německem společné.

Jméno firmy aby trochu zvonilo (znělo), design vypůjčený všude možně a vše ostatní se děje v Číně.

NEKUPOVAT, vyhozené peníze!

Za uvedený budget lze IMHO sehnat lepší kousky, ikdyby mimo modelů Seiko.

Strop uvádíš na 350 ojro (necelých 10kCZK) - kolem této sumy už lze sehnat např. velmi povedené Steinhart Ocean One.

post-37766-0-88196800-1442775179_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Kolega me se steinama predbehl.

Ja bych navrhl tedy napr. Orient mako- neni tedy safir ( lze dodelat a stale budes pod limitem) ci kouknout do prodejniho vlakna a pockat si ( jsou tam borelis ci tak podobne :-),stejnej strojek ale na kuzi- to je jen priklad.

Jinak mam stejnou seiko nakazu,je tezsi vybrat v podobne cene potapky jine znacky,ale jde to. Chce to trochu trpelivost.

Marc and sons jsem mel jen v baterce,dobry,ale tot vse,k delsimu pobytu u me to nestacilo.

Odesláno
  V 20. 9. 2015 v 19:40, Maxel napsal:

Sice ne nové, ale párkrát tu prodejem kolem 10k proběhly Davosy:

http://info.photowatches.eu/2015/01/skokan-roku-davosa-argonautic-automatic-recenze/

Jinak zmíněné Mako jsou opravdu skvělé, mám je pár týdnů (modré). Když oželíš safír (nebo necháš vyměnit, jak píše kuncák7), za daný peníz asi těžko seženeš něco lepšího (co neni Seiko :) ).

Mi prijde zajimave, ze nekdo nema rad seiko a koupi si orient, ktery seiku patri? Celkem by me zajimal duvod? Jibak s tim steinhartem chybu uricte neudelas, mozna bych spise zvazil ty ocean two, pripadne nove ocean one, ale jsou uz dost pres limit.
Odesláno (upraveno)
  V 20. 9. 2015 v 20:48, vojta1 napsal:

Mi prijde zajimave, ze nekdo nema rad seiko a koupi si orient, ktery seiku patri? Celkem by me zajimal duvod? Jibak s tim steinhartem chybu uricte neudelas, mozna bych spise zvazil ty ocean two, pripadne nove ocean one, ale jsou uz dost pres limit.

Důvod, ikdyž taký obecný, uvádí: "...ničím vysvětlitelná averze" ; já to mám třeba na Brajtle, prostě se mi netrefují do vkusu (ikdyž SOH už začínám brát na milost :D ).

Problém je spíš v tom, že za daný peníze je prostě problém doporučit něco solidního, dobrý poměr cena vs. výkon, a nezabrousit přitom do vod Seika a spol.

Každopádně, pokud není stejně nevysvětlitelná averze na Orient, za předpokladu že uváděné Štajny vyzkoušeny a opravdu nesedí, šel bych do Mako / Ray - včetně případné instalace safíru jsme po budgetem, zbyde na hrátky s NATO/řemeny a ještě dobrou večeři, kam hodinky provětrat.

Například nové "Mako USA collection" se hodně povedly a byl by i způsob, jak je dostat do ČR za pomoci jednoho z mágu bez větších obtíží.

http://orientwatchusa.com/em6500fb

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno
  V 21. 9. 2015 v 7:49, Maxel napsal:

Důvod, ikdyž taký obecný, uvádí: "...ničím vysvětlitelná averze" ; já to mám třeba na Brajtle, prostě se mi netrefují do vkusu (ikdyž SOH už začínám brát na milost :D ).

Problém je spíš v tom, že za daný peníze je prostě problém doporučit něco solidního, dobrý poměr cena vs. výkon, a nezabrousit přitom do vod Seika a spol.

Každopádně, pokud není stejně nevysvětlitelná averze na Orient, za předpokladu že uváděné Štajny vyzkoušeny a opravdu nesedí, šel bych do Mako / Ray - včetně případné instalace safíru jsme po budgetem, zbyde na hrátky s NATO/řemeny a ještě dobrou večeři, kam hodinky provětrat.

Například nové "Mako USA collection" se hodně povedly a byl by i způsob, jak je dostat do ČR za pomoci jednoho z mágu bez větších obtíží.

http://orientwatchusa.com/em6500fb

Tak z toho jsem to porad nepochopil :) ja treba nemam rad breitling z toho co pro me symbolizuji. Jsou v cechach znamejsi nez rolexy a jejich fejky ma kazdy majitel zastavarny, doat cato je nosi totalni magori. A jsou to takove frajirkovske hodinky. Par modelu se mi taky libi jako treba rada heritage. Hodinky jsou to dobre o tom zadna, ale asi jsem mel smulu na par blbcu a prave s nimi mam breitling spojene.
Odesláno

Pokud ti nejde vyloženě o nové hodinky, tak doporučím kouknout na něco trochu nošeného od edoxu.. sám mám už třetí a za relativně málo peněz super hodinky.

Odesláno

mozno aj nejake deep blue. napr sun diver - aj ked tam je kaliber od seika

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...