Jump to content

Maxel

Member_50
  • Content Count

    8,076
  • Joined

  • Last visited

About Maxel

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha | HK

Recent Profile Visitors

8,740 profile views
  1. Pěknej cmunďák! V Kaplici jsem jako malej trávil letňáky u babičky. U nás je poslední dobou na špici oblíbenosti panna, dnes není výjimkou — s holandskou, mrkví a pečenejma bejby bramborama.
  2. @ričko @honzyk Přesně na to se taky chystam, skvěle! @Juraj11 Nejdřív ho tam dej jen nasolené, prsama dolu, a počkej 10-15min. až se zatáhne. Pak vyndej potři a vrať. Po dalších cca 20min. vyndej, obrať prsama hore a zas potři.
  3. Já mam naštěstí asi 3 roky z aláče, a funguje bez problémů Jinak včera sem znovu koukal na Mule s Clintem a tam se Stanley taky mihne.
  4. Zatim sem zkusil jeden kousek jako jednohoubu s kaviárem a česnekovými klíčky.
  5. Bramboráky já nemusim, proto tady bohužel nepřispěju. Ale... Už dlouho sem nespáchal žádnej sous vide experiment. Abrakadabra. Vejce, resp. žloutek trochu jinak. Sous vide. 63st. / 2h. Bílek se při téhle teplotě nezatáhne, žloutek právem naopak. Výsledkem je pevný žloutek,ale pořád křehký a strukturou trochu jako máslo. Tvarem připomínající vejce karety obrovské; známé to mořské želvy (víme).
  6. Po dohodě s tomturem přidávám dvě fotky.
  7. V podmáslí kuře (cí kousky) máčim, spolu s kořením, když dělam kentucky fried. Ale to mlíko prubnu. U nás neska vepřový žebra s maxeládou (maxelovo marinádou), br.kaše, máslová kukuřice se solí, šlupsy (šlupkové chipsy). Jak děláte žebra? Pečete v troubě celou dobu? Předvaříte a dopejkáte? Sous vide a torčka? ... ? Já vyzkoušel všechno možný, a skončil u předvaření s kořením a bylinama, a prudké dopejkání pod grilem, spolu s potíráním marinádou.
  8. Mlíko řikáš? Jakej je rozdíl voproti vodě? Do mlíka nakládam max. kapra na svátky, aby se zbavil rybiny.
  9. Zobnul sem teď na Netflixu Za Čárou a byla to teda slušná pytlovina. Takle debilní příběhovou linku a finální pointu sem už dlouho neviděl. Navíc teď čtu na ČSFD, že kdybych prvně mrknul tam, moch sem si ušetřit dvě hodiny života. Meeh. https://www.csfd.cz/film/954712-za-carou/prehled/
  10. Dal bych, ale zrovna nim v kuchyni nevládnu a byl sem línej jet to někam schánět. Dal sem little gem a ty klíče místo toho aspoň. Koule fajnový!
  11. Jelikož výrobci řemenů na chronolidi s menší rukou (me ~16.5cm) vesměs serou, tak jako většina mých řemenů je i tento šitý na míru. Můj dvorní strapmaster je @habadej.
  12. Krevetové tacos s česnekovými klíčky a sweet chilli.
  13. Přehozeno na řemen. Myslim to celkem jde.
×
×
  • Create New...