Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nevim proste mam rad kdyz ty hodinky jakoby zijou. Kdyz za vterinovka pekne pluje . Ted mam citizeny eco drive v titanu. A kdybych chtel quartz tak bych neshanel jiny

Odesláno

Já jsem se dlouho bránil pilotkám, ale jednou to na mě přišlo a musel jsem je mít. Projel jsem všecko co šlo, navyšoval jsem rozpočet a nakonec jsem skončil u klasickejch levnejch Štejnů s Unitasem a modřenýma ručičkama. Mám je do teď, mám je rád a nosím je úplně ke všemu, kromě obleku, ten nenosím. 

Prostě mi připadaly tak nějak nejvíc pozorovatelský, autentický (když teda pominu brand) co dneska trh nabízí v rozumné ceně. Unitas krásně nahlas tiká a natahování si pěkně užívám.

Odesláno (upraveno)

No jestli se ti nelibi ani Damasko DA36 tak to je tezka pomoc ;)

Co treba nejaky Sinn, tam je vyber vic nez slusnej: http://www.chronoshop.cz/letecke-hodinky-sinn/

EDIT: Z druhy ruky sezenes za 30k treba i Sinn 857 UTC, 240 St apod. a ver ze budou vypadat jak novy...

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

Jak casto natahujes, noboli spis kolikrat musis natahnout a jak dlouho bezi?

Natahuju jednou denně, rezerva nátahu je vyšší než u automatu. Myslím něco přes 45 hodin,  ale mě to natahování baví.

Odesláno

Natahuju jednou denně, rezerva nátahu je vyšší než u automatu. Myslím něco přes 45 hodin,  ale mě to natahování baví.

a ještě se tě zeptám, kolikrát musíš otočit kolečkem , abys je plně natáhl?

Odesláno (upraveno)

Po procteni diskuze si myslim, ze by se ti spise hodily moderni pilotni hodinky a ne replika B-uhr. Osobne mam stowa flieger bez loga. Velikost idealni a k obleku je nosim prakticky kazdy den a mnohem vic nez oblekove omega de ville, ktere jsem si k tomuto ucelu poridil. Ale je to vec vkusu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Ronin13
Odesláno

Po procteni diskuze si myslim, ze by se ti spise hodily moderni pilotni hodinky a ne replika B-uhr. Osobne mam stowa flieger bez loga. Velikost idealni a k obleku je nosim prakticky kazdy den a mnohem vic nez oblekove omega de ville, ktere jsem si k tomuto ucelu poridil. Ale je to vec vkusu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja oblek teda nenosim vubec . Stowa jsou paradni ale proste u techto hodinek mi chybi proste neco. Nemam rad uplne cisty hodinky, proto chci aby meli aspon datum a u tech archimede se mi libi ta vterinovka na pozici 6. Pro me to tem hodinkam dodava koule. Kdyby byli s automatickym strojkem , tak nevaham a objednavam.

Odesláno

To právě hodinky s mimostředkou v týhle cenový kategorii maj obvykle Unitas, kterej je manuální. Naopak nejčastější automaty eta 2824/selitta sw200 maj klasickou vteřinovku.

Navíc...

Nevim proste mam rad kdyz ty hodinky jakoby zijou. Kdyz za vterinovka pekne pluje...

U hodinek s mimostředkou tu vteřinovku moc plout neuvidíš, na tom malým cifru to není tak zřetelný a hodinky vypadaj trochu víc mrtvý než v případě velký vteřinovky. To samý platí pro většinu chronografů, který mívaj taky vteřinovku na subcifrech.
Odesláno

a ještě se tě zeptám, kolikrát musíš otočit kolečkem , abys je plně natáhl?

Natahuju dokavaď to jde :-). Takovej ten pohyb palcem a ukazovákem sem, tam. Myslím si, že když je natahuju každej den ráno, tak 22x, Když na to ráno zapomenu, tak odpoledne 29 a půlkrát, večer asi 32x a když se v noci hrůzou vzbudim, že už jsem nenatahoval od minulýho rána, tak otočím asi osmatřicetkrát. A když se nevzbudím, tak za dva dny ráno od posledního natažení stojej. To je potom otočím 44x.  :).

Odesláno

Teď dával Vítek do Prim sekce odkaz na novou kolekci pilotek od Ch. Warda a ty taky vypadaj dost zajímavě. Je to zas stylově trochu něco jinýho, modernější look, zpracování bude asi na úrovni, jakou by člověk od Warda očekával, cenově v limitu. Hodně variant quartz/automat, 38mm/44mm, různý řemeny a povrchový úpravy, tak se tím můžeš prohrabat.

http://www.christopherward.co.uk/watches/aviation.html

christopher-ward-c8-1.jpg

Odesláno

Vlastní tu někdo Archimede Pilot XLH? Začínám fakt o nich uvažovat i teda s tím že je budu natahovat ručně. Asi půjde jen o zvyk. Chtěl bych vědět něco víc o nich nějaký fotky jak vypadají na ruce. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...