Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj znalci,

rád bych Vás tímto poprosil o radu. Začínám shánět nové hodinky, moje kritéria jsou následující:

- klasika nebo automaty, žádné baterie (spíše automaty)

- max. 2 číselníky, méně je více :-),

- přítomnost navigačního logaritmického pravítka na lunetě (tuším je to typ 52??), - praktické při přípravě když zapomenete navigační počítadlo

- cena max 10k CZK

Předem děkuji za radu

• po 5 týdnech...
Odesláno

Díky za nasměrování, zatím to vypadá na Archimede Pilot :). Jaké máte zkušenosti s nošením pilotní koruky? Vypadá to sexy, ale jako příležitostný pilot/plachtař preferuji max pohodlí - tzn. hodinky musí na ruce sedět (otáčení volnějších hodinek mne nejprve rozptyluje a pak rozčiluje) a nesmí tlačit (pokud možno ani korunka). Předem díky za názory

TT

Odesláno

No, já už logger mám - jsem hlavně plachtař, i palm i ty ostatní serepetičky :), čas ukazuje i naše digitální vario, ale časy si stejně zapisuji podle hodinek, i když i to je zbytečné, protože to z GPS logu následně zjistíte na sekundy.

Odesláno

Teď mne ještě napadá výhoda klasických hodinek; kolega tvrdí, že na klasických hodinkách vidíte čas přímo, zatímco z digitálních číslic si to musíte nejdřív mentálně převést do human formátu ;-)

Odesláno
Teď mne ještě napadá výhoda klasických hodinek; kolega tvrdí, že na klasických hodinkách vidíte čas přímo, zatímco z digitálních číslic si to musíte nejdřív mentálně převést do human formátu ;-)

To je spíš o zvyku, někdy je číselné odečítání času přesnější a výhodnější. Quartz hodinky taky mají ručičky :)

Odesláno

Souhlasím,ale na hodinkách,na které si člověk zvykne,se čas odečítá podstatně rychleji a pohodlněji. ... a ten "human format" to je taky pravda,takže kup takové,co se ti budou líbit a nebudou ti za letu zavazet,to znamená,že s nima nebudeš o nic v kabině drhnout a zasekávat se.Nebo lítej v dlouhém rukávu :)

Odesláno

Skyraider, pročti si tohle fórum: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=474

Ono je to asi strašně těžký takhle poradit. Jde o to, co od nich při létání očekáváš. Jestliže je chceš použít jako sčítač letů např. za jeden den, musíš vybírat takový chronograf, který nekončí při sčítání na 30 minutách (pak začíná od nuly). Jenže to je většina mechanických chronografů v ceně +- do 15 tis. Kč. Další věc je přehlednost - chronografy jsou méně přehledné, někdy až přeplácané. Nebo umístění vteřinovky - velmi in jsou mimostředné vteřinovky, ale ty jsou zase mrňavé a těžko se z nich odečítá. Pokud si chceš koupit všestranně využitelné hodinky pro létání, a nejde ti jen o image, ale uvažuješ s jejich praktickým používáním (stopky, odpočítávání, ...), spíš bych ti doporučil nějaký vybavený quartz model (např. Citizeny).

A k tomu "human format" - je to asi opravdu hlavně o zvyku - při lítání používám digitální letové přístroje a při přesednutí do jíného éra mi ani tak nevadí formát zobrazení, jako spíš jiné (rozdílné) umístnění přístrojů. Ale je to jen můj osobní dojem. A stejně - jak často se na ty přístroje vůbec člověk dívá?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...