Gorg Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Hele Gorgu, já myslím, že vlákno je to dobré. Pokud si to tady takový nováček přečte, může dojít k pozitivní sebereflexi. Souhlas, ale pokud k ni nedojde, muze zbytecne odradit i toho, kterej by se casem "vypracoval"...
Drummer Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 No dyť. Je třeba oddělit zrno od plev .
spiderer Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Na novinkach, idnes atp asi taky nekdo cekal, ze se uzivatele/komentatori vypracuji..bohuzel se tak nestalo.. tady by to mohlo zanedlouho s velmi rychle rostoucim poctem clenu byt podobne a toho se trosku desim.. Nekdy proste neni mozne spolehat na slusnost ci dobre vychovani..bohuzel Tahleta prehnana "svobodomyslnost" a "dobra vule/vira ve slusnost" by mohla tohle forum znicit a jelikoz to tu mam rad, tak se v souladu s tim jak se vyjadri k moderaci Chronomag budu snazit o to aby tady byl poradek a taky klid od turbo clenu.. dnesek byl zarnym prikladem toho kdy se to tady nechalo volne plynout - a peknej pohled to rozhodne nebyl..
Drummer Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Spiderere, dneska mám nějakou militantní náladu . Vím, že je to utopie, ale nejlepší řešení by bylo probrat všechny členy zaregistrované od onoho nešťastného článku a ty co tady plevelí nebo co nenapsali žádný příspěvek, vymazat. Další opatření by bylo, že kdo se zaregistruje může psát příspěvky po třech měsících. To je dostatečně dlouhá doba na pročtení fóra a uvědomnění si, co tady od toho chci. Registrace by neprobíhala automaticky ale muselo by se žádat u administrátorů, na nějakých fórech jsem to už viděl. To je co? Hlavně mně nikdo necupujte, píšu, že je to utopie.
PhoeniX Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Spiderere, dneska mám nějakou militantní náladu . Vím, že je to utopie, ale nejlepší řešení by bylo probrat všechny členy zaregistrované od onoho nešťastného článku a ty co tady plevelí nebo co nenapsali žádný příspěvek, vymazat. Další opatření by bylo, že kdo se zaregistruje může psát příspěvky po třech měsících. To je dostatečně dlouhá doba na pročtení fóra a uvědomnění si, co tady od toho chci. Registrace by neprobíhala automaticky ale muselo by se žádat u administrátorů, na nějakých fórech jsem to už viděl. To je co? Hlavně mně nikdo necupujte, píšu, že je to utopie. Něco z toho by se mohlo použít.
Kalifx Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Třeba na NYXu to probíhá tak, že je nutný napsat adminovi něco jako "motivační dopis" (čím budu pro fórum prospěšný, proč bych chtěl na fóru být, atd). Zároveň už nějaký čas funguje i systém pozvánek, který dostanou po nějakým čase dříve registrovaní členové a můžou jejich prostřednictvím pozvat další lidi, ale současně jsou jejich "kmotry" a tak trochu i za jejich chování nesou zodpovědnost...
Onisan Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Jenom se zeptám: přináší noví členové nějaké poblémy (Myslím systémově, nikoliv v jednotlivých případech) ? pokud ano, tak je to k řešení, pokud ne, tak je škoda se o tom bavit a stačí na nového "vejlupka" upozornit jednoho z moderátorů. Vždycky bude někdo kdo bude nespokojen, jde o to zda se nespokojení pohybují v okrajích "Gausovi krivky" a nebo zaplňujou tu bouli uprostřed... Těm okrajům se nevyhneme
spiderer Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Osobne bych byl pro reseni situace skrz jednotlivce, kteri se nechteji prizpusobit, akorat prisneji nez doposud (je to i diky tomu, ze novych clenu pribyva cim dal tim vice, takze neni ani tolik casu na to jim adavat sance, hlidat je atp). Nejake motivacni dopisy, pozvanky atd budou za prve systemove pro stavajici verzi fora asi nemozne a za druhe nevim kdo by to motivace, prinosy, hrozby a ja nevim co mel jeste cist, me by to asi nebavilo.. navic kdo z nas kdyz jsem prichazel vedel jaky bude mit prinos pro chronomag? Doufam, ze uz si Chronomag najde chvilku casu aby sem prisel a do puvodniho vlakna o mazani moderatoru vnesl sve vyjadreni jak postupovat pri prekracovani pravidel, jak se stavet k OT, protoze pote jiz o tom bude jakakoliv diskuze a "svobode projevu" a dalsich vecech zbytecna.. V dobe kdy tu bylo 100, 500, 1500 clenu se dalo tolerovat mnohem vic, chodili sem predevsim lide kteri se zajimali o hodinky, ale po zverejneni clanku v novinach sem nakoukne kazdej treba jako na idnes.cz aniz by mel nejaky konkretni zajem.. tomu je bohuzel potreba se prizpusobit, protoze jinak o svoji oazu odpocinku muzeme celkem rychle prijit a to by mi bylo fakt lito.. Ale limit ohledne moznosti zacit psal prispevky po x dnech, moznost napsat limit x prispevku v prvnich x dnech/tydnech/mesicich atd mi pripada docela dobry, ktery by urcitou selekci provedl automaticky bez zapojeni adminu/moderatoru a ten zbytek uz by pak mel sanci "se vypracovat" Ale zase to asi narazi na technicke bariery co vsechno lze s aktualnim forem delat a co uz ne..
Onisan Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Všichni kdo navrhují všelijaké kvóty, prolongované registrace a já nevím co všechno by si měli sami srovnat zda by zde dnes byli kdyby v době jejich příchodu takové pravidlo již existovalo... Já si myslím, že nikoliv...
Drummer Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) Sakryš, tak dejte z Chronomagem hlavy dohromady, jaké technické finesy fórum umožňuje a jak je využít. To co píše Kalifx má hlavu a patu. Prostě doba kdy jsme tu mohli být bez nejmenší námahy v klidu, je pryč. Napadá mně třeba, že registrace by mohla probíhat ne po intarnetu, ale třeba přes korespondeční lístek nebo přes zaslaný pohled. A moderátor by pak založil dejme tomu po měsíci dotyčnému účet. Nebo tady je další příklad. Napadá někoho ještě něco? Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem Drummer
spiderer Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Onion - v dobe kdy tu bylo 4x mene lidi to nebylo zas tolik potreba navic pripady kdy tu nekdo prisel prudit, obchazet pravidla atd byly vyjimecne, bylo jich mnohem mene nez dnes.. Kdybych sem neprisel pred 2 lety, ale treba dnes, tak bych tady mozna ani zustavat na stalo nechtel.. Nebo tady je další příklad. To tam driv snad ale nebylo, myslim si ze kdyz jsem se pred lety registroval tak jsem duvody psat nemusel, ale presne si to uz nepamatuju protoze to je dlouho
Onisan Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Všechno probíhá ve vlnách... yl článek v noovinách a zvýšil se zájem, ale on zase mírně opadne. Ta spousta nových členů zase postuně prořídne protože prostě jim ten zájem a zapálení nevydrží... Je to stejně přirozený proces jako přirozená mortalita "starých" členů po kterých tady v jiném vlákně někteří plakali...
Drummer Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 No vidíš, taky se musel přizpůsobit Ale mám pocit, že když jsem se registroval já, tak jsem posílal koresponďák... To tam driv snad ale nebylo, myslim si ze kdyz jsem se pred lety registroval tak jsem duvody psat nemusel, ale presne si to uz nepamatuju protoze to je dlouho
Drummer Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) Třeba bychom tu nebyli a třeba by to bylo dobře, jak pro fórum tak pro nás. Všichni kdo navrhují všelijaké kvóty, prolongované registrace a já nevím co všechno by si měli sami srovnat zda by zde dnes byli kdyby v době jejich příchodu takové pravidlo již existovalo... Já si myslím, že nikoliv... Znamená to tedy, že chceš čekat s rukama v klíně na evoluci nebo revoluci? Všechno probíhá ve vlnách... yl článek v noovinách a zvýšil se zájem, ale on zase mírně opadne. Ta spousta nových členů zase postuně prořídne protože prostě jim ten zájem a zapálení nevydrží... Je to stejně přirozený proces jako přirozená mortalita "starých" členů po kterých tady v jiném vlákně někteří plakali... Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem Drummer
Onisan Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Já ani na jedno moc nevěřím ... Lidské chování a ani myšlení se v průběhu času vůbec nemění... mění se jen kulisy a rekvizity
Muffik Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Problematika nováčků a s tím souvisejících opakujících se dotazů se řeší snad na všech specificky zaměřených fórech. Služebně starší a zkušenější členové jsou naštvaní na nováčky za nedodržování pravidel, zbytečné či naivní dotazy a mnohdy si neuvědomují, že před lety byli ve stejné situaci (třeba na jiném fóru). S určitou nadsázkou mi to připomíná nářky stáří nad mládím, které jsou tu odnepaměti. Čím více členů, tím pak pochopitelně stoupají nároky na moderátory, aby udrželi fórum čisté, v tématickém duchu as ideály, se kterými bylo fórum založeno. Proto možná i současná vyostřenější diskuze o moderátorech. Otázkou je, zda starší členové přistoupí na to, že, jejich role by mohla být i (jakkoliv to zní možná blbě) osvětová, když předávají svoje zkušenosti nováčkům, kteří o to stojí. Myslím, že i tohle je jeden z účelů zakládání fór. Neříkejte mi, že vás v duchu netěší, že jste to byli zrovna vy, kdo odpověděl dotaz na támhleten kalibr či model hodinek. Pokud ale byl chronomag založen pouze za účelem diskuzí stejně odborně vzdělaných nadšenců (což si nemyslím), pak jako jediné řešení vidím uzamčení pro nově příchozí a zavedení pozvánek. Chtěl bych proto poprosit starší členy i o určitou toleranci nováčků, pokud ovšem neporušují pravidla. Ti, které hodinky chytí více, zůstanou, ostatní stejně časem odpadnou.
Gorg Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Za sebe bych nic neomezoval...cim otevrenejsi forum je, tim lepe... ...krome vulgarit, pecka aj. bych nic nemazal...i off topic ma nekdy smysl...maximalne jej nekam presunout... a co se tyce novych clenu pri hrubem poruseni pravidel....tam to vyresi napomenuti a pak banan... ...cim vic se to tady bude uzavirat, tim hure pro forum.
Onisan Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Podle mně by moderace měla mít jak vertikální tak horizontální rozěr. Jsou ryze pracovní vlákna kde se skupina snatží něco tvořit, tam je offtopicem vše co není k věci, "běžná" diskusní fora kde je hodnocení pro to co je OT volnější a diskusní vlákna z řádu "odstatní" kde snad ani OT není... co se týká nováčků tak to prostě pochopí metodou pokus omyl jako když dítě pochopí že hlavou zeď neprorazíš co se týká BAN tak je to jasné
Gorg Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Podle mně by moderace měla mít jak vertikální tak horizontální rozěr. Jsou ryze pracovní vlákna kde se skupina snatží něco tvořit, tam je offtopicem vše co není k věci, "běžná" diskusní fora kde je hodnocení pro to co je OT volnější a diskusní vlákna z řádu "odstatní" kde snad ani OT není... co se týká nováčků tak to prostě pochopí metodou pokus omyl jako když dítě pochopí že hlavou zeď neprorazíš co se týká BAN tak je to jasné Jde o to, ze se nemusime citit na foru pak svobodne...navic i pri tvurcim procesu je off topic obcas dulezity.... Moderatori by nemeli premyslet za cleny...tj, co je dobre a co uz pro vlakno (chronomag) spatne a jestli je vlakno vycerpane ci neni.... Podle meho nazoru by se meli omezit "jen" hrube poruseni pravidel... a dotvaret urcitou atmosferu. ..a byt jsou to jenom lide, vyhnout se behem moderovani vulgaritam a osobnim sporum...
Drummer Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Tady přece nejde o nějaké omezování nových členů. V první řadě bych zrušil nezobrazování obrázků bez přihlášení. Tuto fíčuru jsem nepochopil. Prohlížení bez omezení odfiltruje první vlnu lidí, co jen projdou a jdou dál. Pokud má někdo zájem, vyplní si registrační formulář. Napíše důvod, proč se registruje. Pokud jej nenapíše, běží dejme tomu měsíční lhůta po jejímž uplynutí mu přijde heslo a může se zapojit do diskuzí. Je to jednoduché a myslím, že by to bylo i účinné. Vyřeší to honění padesáti příspěvků a tím pádem i hodnotné příspěvky typu "óóch" apod. Schválně, kolik lidí registrovných dejme tomu za poslední půl rok tady smysluplně diskutuje? Deset? To jsem možná přehnal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se