Teckerg Odesláno 29. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2015 jacques lemans je rakúska značka a výrobca.. Máš pravdu, někde jsem četl, že jsou to Švýcaři, ale opravdu jsou z Rakouska. Díky za upřesnění. Každopádně Candino jsou opravdu Švýcaři, ale nevím, jestli to automaticky znamená, že je to dobrá značka...? Myslíte, že by byly případně v pohodě? 40mm bych se určitě nebál. A u Citizenu oceníš hlavně solární napájení, kdy máš na cca 10 let vystaráno. Menší ovšem také existují, třeba BM8501-52E http://www.ebay.com/itm/Citizen-Eco-Drive-Japan-Sapphire-100m-Mens-Watch-BM8501-52E-/301526735207 O tom napájení vím, i proto mě právě zaujaly. Dneska se plánuju jít podívat do obchodu a nějaký podobný si vyzkoušet, abych věděl, jestli je fakt těch 40mm i na moji ruku vážně v pohodě, nedokážu si ty velikosti moc představit. Určitě vyzkoušet, musí Ti to sedět na ruce a musíš se v tom cítit dobře, to je hlavní. Taky raději Seiko (Citizen), než Festinu nebo Casia. Jo, Seiko a Citizen jsou teď priorita. Ještě mám v záloze nějaký Boccia a teď teda ještě ty Candino.
USER47 Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 O tom napájení vím, i proto mě právě zaujaly. Dneska se plánuju jít podívat do obchodu a nějaký podobný si vyzkoušet, abych věděl, jestli je fakt těch 40mm i na moji ruku vážně v pohodě, nedokážu si ty velikosti moc představit. 40mm bude v pohodě. Já mám 39mm na úplně podivným zápěstím, který je něco pod 16cm v obvodu, a je to celkem ok (viz ten Seiko wristshot kousek nahoře:)). Záleží samozřejmě na tvaru pouzdra, dýkce nožek a tvaru zápěstí, ale 40mm hodinky s klasickým pouzdrem by měly bejt nositelný skoro pro kohokoli.
Návštěvník eloga Odesláno 29. října 2015 Nahlásit Odesláno 29. října 2015 některý rady dobrý, ale začal bych s Timexem, tam ještě ušetříš, to je na levný a spolehlivý quartz analog úplně ideální.Ostatní parametry nejsou v této kategorii vůbec podstatné. A po čase pak vzhůru a na Seika. Jestli pětky nebo Quartz nebo Solar to už je cesta dalšího vývoje tvé kapsy i následného chronovývoje.Ovšem je možné skočit do pořádných hodinek, což jsou v této úrovni jedině Seiko5, jsou to nejspolehlivější a nejlepší nejlevnější hodinky. Automaty v nerezu se spolehlivým kalibrem, kdo je nerozseká nebo neztratí - bude je mít dlouho - pro sebe nebo i na další posun k jiným chronopacientům. Se mi zdá, že je to jasné - All you need is Seiko 5.**
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se