Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

ve svých 25 letech jsem se konečně rozhodl koupit si svoje první analogový hodinky. Problém je, že jsem úplnej začátečník a o hodinkách nevím téměř nic. Kromě toho mám opravdu hodně omezenej rozpočet - max 3000 Kč. Je mi jasný, že za ty peníze to nebude žádná bomba, ale na druhou stranu to ani nepotřebuju.

Rozhodně po vás nechci, abyste mi tady vybírali konkrétní hodinky. Spíš bych se rád zeptal, jaký značky byste v týhle cenový kategorii doporučili. Nedělám si iluze, že by se za tuhle cenu ty hodinky vyráběly někde jinde než v Číně. Přesto bych rád něco, co bude alespoň trochu fungovat a zároveň se za ně nebudu muset stydět. Rád bych prostě nějakou značku s tradicí, něco, co když někdo uvidí, tak si neřekne, že jsem koupil úplnej shit.

V daný kategorii mě zaujaly hodinky několika různých značek: 33 Element, Timex (trošku znám, předpokládám, že by mohly být OK?), Festina (znám, asi OK?), Lorus, Pierre Cardin (asi dost fashon, co? znamená to, že to je fakt shit?), Boccia Titanium (ty se mi dost líbí - byly by OK?), Casio, Royal Londn. Dokázali byste mi prosím napsat, jestli je něco z toho, co jsem napsal, opravdu relativně v pohodě značka? Nebo vás napadá i nějaká další v daný kategorii? Samozřejmě už jsem sám něco googlil, ale stejně bych se rád zeptal tady.

Předem moc díky a prosím, abyste mě nekamenovali, jestli jsem napsal nějakou blbost. Fakt se nevyznám.

Díky!

Upraveno uživatelem Teckerg
  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Zkusil bych vybírat primárně u Seika, jinak i Citizen, Casio jsou ok. Lorus a Timex v zásadě taky, ale asi bych prioritně bral něco z těch prvních tří.

Boccií bych se zajímal jen v případě alergie na ocel, kromě použitejch materiálů (titan+keramika) podle mě nemaj moc co nabídnout.

Na nějaký 33 Element, Royal London a podobný podivnosti bych se vykašlal. Hoď sem nějakou představu hodinek, jaký tě designově oslovujou, můžem ti sem hodit i pár konkrétních tipů. Jinak chceš baterkáče, mechaniky nebo je ti to jedno?

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Porozhlídni se tu, pročítej pár měsíců, limit si pak určitě zvýšíš a už to bude lepší :)

Žádný ukvapený rozhodnutí zatím nedělej

Odesláno

Zalezi, jestli chces baterku, nebo automat. Pokud automat, tak nejspis Seiko a Orient. Pokud spolehlive quartzky, tak tam bych sel do Casia nebo Timexu. Jedny timexy mam uz 13 let, maji indiglo (svetylko) a baterku jsem tam zatim menil jednou, takze vydrz dobra. Casia taky nezklamou.

Royal London ma tata asi 8 let a je s nimi spokojen. Ty jeho jsou designove celkem fajn, ale jinak se mi ta znacka moc nelibi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Přesto bych rád něco, co bude alespoň trochu fungovat a zároveň se za ně nebudu muset stydět. Rád bych prostě nějakou značku s tradicí, něco, co když někdo uvidí, tak si neřekne, že jsem koupil úplnej shit.

Hele za 3000 a nové - tak to bych šel asi fakt do té Festiny. Mezi lidmi (nemyslím chronomagory) je to bráno jako značka a za tři litry se dají koupit i nějaké, co vypadají "luxusně". 

Odesláno

No podle mne je nejdůležitější si uvědomit, jak psal AndyAaron jestli chceš baterku, nebo automat. Pak dle paramterů: datumovky, 24 hod, stopky, radio a pod. Z důležitých vlastností je pak i sklíčko minerál/safír. Ono tě to samo navede na hodně úzký výběr. Ten pak rozsekneš podle vkusu :-)

Odesláno

Také záleží kam to chceš nosit a jestli potřebuješ hodinky se slušnou vodotěsností... Pokud preferuješ přesnost (tj. baterku), pořídil bych raději než Festinu nějaká Casia... Festina se dle mého hraje v ČR na něco co není (přijdou mi pouťové), osobně mi přijde Casio více solidní

Odesláno

Tak 3000 kc je fakt malo, pokud se toho rozpoctu chces drzet tak Casio-digosky, nebo prisetri a pak Seiko, nebo Orient.

Odesláno

Tak zase ne kazdy je fanda do hodinek a pokud chce vylozene low-costy, tak nema cenu radit, aby setril.

Mozna jsem to prehlidl, ale nevidim tu nikde urceni hodinek. Maji byt univerzalky? Maji byt vodotesne, odolne? Pracujes v kancelari nebo v lese? To vse strasne zalezi pri danem vyberu. Za 3000 Kc muzes mit fakt pekna Casia a nebo ty Timexy. Pokud se ti libi ta Festina, tak za sebe rikam proc ne. Dodavam ale to, ze do 3000 ma Festina pomerne stridme hodinky, ktere uplne neurazi. Takove ty popelniky poutoveho charakteru jsou rozhodne drazsi nez 3tis.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...