Přejít na obsah

Orient nebo Timex

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl jsem asi patnáct let hodinky Lorus. Obyčejné (datum, dny v týdnu, 100m). Byly perfektní. Jsem náročný uživatel: plavu, jezdím divokou vodu na kajaku, opravuji dům, cestuji a to vše s hodinkami na ruce (Za ty léta 3x sklíčko, jednou utopený). Nyní jsem je ztratil na vodě a potřebuju nové. Ale netušil jsem jak to bude náročné. Po dnech strávených u pc a tel jsem se rozhodnul pro tyhle:

www.timex.cz/view.php?Page=Detail&Zbozi=27574&Menu=563&Produkt=Timex-Intelligent-Quartz-Tide-Temp-s-kompasem-T2N721-Expedition

mají spousty funkcí, která já ve svém životě využiji. Potřebuji, hlavně bytelné, spolehlivé, na ruce držící, v noci čitelné (alespoň lumi.) hodinky. A teploměr s kompasem je bonus navíc, který opravdu využiji.

Bylo rozhodnuto! Ale v tom: www.hodinky-365.cz/orient-fet0h002b-x149877?utm_source=heureka&utm_medium=product

ty hodinky se mi, tak zalíbyly. Automat, safír sklíčko, datum a dny v týdnu jak u mých starých Lorusek. Průhledný zadní dýnko.

youtube.com/watch?v=o6T20t0GI0I

No fakt nevim, jak se rozhodnout. Poradími prosím nikdo. Zda jsou ty Timexy kvalitní. Zda ty Orienty něco vydrží. Nebo Vás napadá něco jiného? Mám je opravdu denně. Max 7000,-

Díky

Odesláno

Zkušenosti nemám, ale za mě Orienty. Působí na mě lépe a né tolik "přeplácaně". Zadní dýnko příjemný bonus.

Na druhou stranu, pokud víš, že využiješ teploměr a kompas (dle popisu co vše děláš a kam je bereš), nejsou asi špatnou volbou. Nicméně bych to neuspěchal a počkal na názory ostatních, zkušenějších, příp. ještě chvíli googlil co kde je. V téhle cenové relaci už by možná stály za zvážení nějaké Seiko. Předpokládám, že bys raději spíše gumu/textil než kovový tah.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Každopádně bych zvážil tu mechaniku. Pokud je opravdu využíváš takto intenzivně, vhodnější podle mně bude quartz (anebo digi, jak zminuje vraby).

Podívej se třeba na Seiko a jejich modelovou řadu Sportura. Tady např. v moc pěkném černo-žlutém provedení:

http://www.amazon.com/Seiko-Sportura-Black-Leather-Watch/dp/B005HPJZWC

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nevím, mám to postavené asi tak, že pro sport je dobrý a univerzální G SHock.  Pro timexům mám nějaký vnitřní odpor. A jinak jako univerzály berou jakékoli potápky v automatu,tedy klidně Orient, nebo ještě raději Seiko. 

Odesláno

Tak dneska jsem obešel nějaký prodejny v Českých Budějovicích. Abych si udělal přehled. Protože na obrázku je to jiné. A opravdu to vidím na dvoje. Ty orienty jsem si objednal, protože se mi fakt moc zalíbily. A s těma na ten sport, jsem se chtěl zeptat, jestli myslíte, že ty Timexy na to jsou? Viděl jsem je dneska naživo a prostě mi přijde, že to nebude fungovat jak má. Hezký jsou (k obleku uznávám to moc taky není), ale nevím no, líbí se mi, že jsou analogové. Recenze jsem tu na ně nějaký malý našel. Ale moc mě o funkčnosti nepřesvědčily. Děkuji

Odesláno

tie timexy akurat inu farbu na gume a samozrejme ako vsetko maju svoje vyhody aj nevyhody - takze najskor k plusom: kopa funkcii - mne funguje vsetko ako ma samozrejme teplomer na ruke meria nezmysly, indiglo, neokukany design - rozhodne si ich vsimne viac ludi ako omegy  :lol2: , nieco urcite vydrzia a hlavne pomer cena vykon. no a nevyhody: pre mna su trochu neprehladne - prilis vela ruciciek a udajov na cifre, odstavajuce cudliky sa obcas zachytia o sveter, rozhodne nie su na malu ruku. Zaver si musis urobit sam, ja mam hodiniek celkom dost, takze ich nosim prilezitostne, ale za mna urcite ANO

Odesláno

tie timexy akurat inu farbu na gume a samozrejme ako vsetko maju svoje vyhody aj nevyhody - takze najskor k plusom: kopa funkcii - mne funguje vsetko ako ma samozrejme teplomer na ruke meria nezmysly, indiglo, neokukany design - rozhodne si ich vsimne viac ludi ako omegy  :lol2: , nieco urcite vydrzia a hlavne pomer cena vykon. no a nevyhody: pre mna su trochu neprehladne - prilis vela ruciciek a udajov na cifre, odstavajuce cudliky sa obcas zachytia o sveter, rozhodne nie su na malu ruku. Zaver si musis urobit sam, ja mam hodiniek celkom dost, takze ich nosim prilezitostne, ale za mna urcite ANO

Děkuji

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...