Conrad Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Tedy zpět k tématu, jedna vec která mne krká. Ani u renomovaných značek není dělení ciferníku absolutně přesné, tedy když nastavím minutovku zcela přesně na 12 a podívám se na ni na 3, 6 a 9 nelícuje zcela přesně minutová ručička s ryskou na ciferníku.
Andreas Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 to "Only" 4 Peterson, 1 Stanwell, 1 Chacom, 1 Dunhill, 1 BPK, 1 meršánka omlouvám se za OT příspěvek
railmaster Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 Veľmi dobre u mojich hodiniek licuje ML Pontos Flieger a Montblanc Star Chronograph, ale najprecíznejšie je to u Muhle Nautische Teutonia BD. U Zeno Oversized je to slušné aj vzhľadom na priemer. U menších priemerov sa rozdiely v licovaní minutovky a indexov strácajú.
lomo135 Odesláno 8. října 2007 Nahlásit Odesláno 8. října 2007 only napsal: Nazdar, tak mě napadlo zeptat se vás, jestli máte stejnou úchylku jako já, která se týká toho, že když si seřídím hodinky na přesný čas, tak mě musí korespondovat postavení vteřinovky s minutovou ručičkou, tzn. když vteřinovka ukazuje celou minutu, tak minutovka taky musí ukazovat přesně na čárku, která značí minutu (pokud na hodinkách je značená, samozřejmě), když ukazuje vteřinovka např. 30 vteřin, tak MUSÍ být minutovka přesně mezi čárkama atd. Když to tak není, tak dostávám tik do oka. No a pak mě neskutečně tím pádem irituje, když se kouknu na stránky mojich zamilovaných Omeg a Hamiltonů a tam nafocené hodinky z katalogu vesele ukazují např. 30 vteřin, ale minutovka ukazuje na čárku celé minuty. Vím co chcete říct, Chocholoušek ... Only To je snad normální, ne?
winerob Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Odesláno 11. října 2007 falkkon napsal: ˇUchylka by byla a dost velká,kdyby ti to bylo jedno.A v tom případě bych doporučoval léčbu na některém setkání členů chronomagu To by nebyla úchylka, ale barbarství!!!
mat Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 winerob napsal: To by nebyla úchylka, ale barbarství!!! Tak jsem asi úchyl a barbar. Vteřinovku beru jako informaci o tom, že hodinky jdou, ale na snahy vyrovnat její chod s minutovou ručičkou jsem rezignoval. Teda až tak po půl roce od mého návratu k mechanickým hodinkám. Hodinky seřizuju, když se odchýlí cca o 5 minut. Tj. seika orange monster jednou týdně a aviatory jednou za 14 dní.
railmaster Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 mat napsal: Tak jsem asi úchyl a barbar. Vteřinovku beru jako informaci o tom, že hodinky jdou, ale na snahy vyrovnat její chod s minutovou ručičkou jsem rezignoval. Teda až tak po půl roce od mého návratu k mechanickým hodinkám. Hodinky seřizuju, když se odchýlí cca o 5 minut. Tj. seika orange monster jednou týdně a aviatory jednou za 14 dní. Presnosť riešim keď sa odchyľuje o cca 1 min. V práci mám našťastie satelitné matičné hodiny, porovnávané s atómovými, takže lepšiu presnosť ako keď zdvihnem oči mierne dohora, by som ťažko našiel.
juraj85 Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2010 Pridam maly postreh z mojich Omeg-nakolko su to moje prve hodiny s hackingom (okrem starych prasivych USSR made Cajka quartz:)) tiez som si nasiel uchylku v stelovani casu podla nejakeho "vyssieho" zdroja:) Vsimol som si na nich jednu vec: maju nieco comu sa udajne hovori slacking t.j. po nastaveni casu a zasunuti korunky sa minutova rucicka pohne az o cca 30s.Pri zisteni tohoto faktu vystava novy challenge! Pri hacknutej sekundovke treba 30 sekund priratat k polohe minutovej rucicky,ta sa potom pohne a ide pekne zarovno so sekundovou.Tomu vravim chrono-onania
Chorche Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2010 Divnej? Ne, vžďyť je to úplně normální!
Návštěvník REO Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 Nevím sovisko, jestli onlyho uklidníš po cca třech letech .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se