safi Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Odesláno 11. října 2007 Na zahraničním fóru jsem narazil na tuto zajímavou poznámku ohledně používání ETA kalibrů v UN: http://www.rolexforums.com/archive/index.php/t-12811.html: Never owned but like quite a few of there watches, and a highly respected brand. The Ulysse Nardin marine chronometers have always been highly regarded. And it is a little known fact that for years, they were fitted with a hi-beat version of (36000 BPH) of the ETA 2824-2,the UN calibre NB11QU.
safi Odesláno 11. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2007 (upraveno) Potvrzení z dalšího zdroje: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...e_Nardin_NB11QU Ulysse Nardin NB11QU (ETA 2826) Features automatic sweep second date: quickset 11.5''', Dm= 25.6mm, H= 4.8mm 25 jewels f = 36000 A/h power reserve 40h Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2007 uživatelem ¨safi
luko Odesláno 20. října 2007 Nahlásit Odesláno 20. října 2007 Na zahraničním fóru jsem narazil na tuto zajímavou poznámku ohledně používání ETA kalibrů v UN: http://www.rolexforums.com/archive/index.php/t-12811.html: Never owned but like quite a few of there watches, and a highly respected brand. The Ulysse Nardin marine chronometers have always been highly regarded. And it is a little known fact that for years, they were fitted with a hi-beat version of (36000 BPH) of the ETA 2824-2,the UN calibre NB11QU. V UN su "len" upravene ETY (okrem top ale vazne top modelov, ale tam je cakacka aj 2 a viac rokov ked si to objednas....v pripade ze na to mas)
Kasper Odesláno 24. října 2007 Nahlásit Odesláno 24. října 2007 ale tam je cakacka aj 2 a viac rokov ked si to objednas zas tak dramaticke to vacsinou nie je...ver mi...
cigi Odesláno 24. října 2007 Nahlásit Odesláno 24. října 2007 Dík za info , safi. Docela to ve mě hrklo - jejda jejda, další značka, co je na tom technicky stejně, spíše ale hůř, jako prim! A teď vážně - co má kdo proti etám?? :D Safi - jaký je opravdu rozdíl mezi 36000 a 28800 kmitů? Má to nějaký praktický význam, kromě rychlejšího tikání a asi plynulejšího chodu vteřinovky? (prosím, nezmiňuj tu skutečnost, že ten s větší frekvencí údajně měří na menší zlomek vteřiny!)
afrikab Odesláno 26. října 2007 Nahlásit Odesláno 26. října 2007 Dík za info , safi. Docela to ve mě hrklo - jejda jejda, další značka, co je na tom technicky stejně, spíše ale hůř, jako prim! A teď vážně - co má kdo proti etám?? :D Safi - jaký je opravdu rozdíl mezi 36000 a 28800 kmitů? Má to nějaký praktický význam, kromě rychlejšího tikání a asi plynulejšího chodu vteřinovky? (prosím, nezmiňuj tu skutečnost, že ten s větší frekvencí údajně měří na menší zlomek vteřiny!) Vetsi presnost, vesti opotrebeni. Jak moc realne to je vsak nevim.
safi Odesláno 26. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2007 Vetsi presnost, vesti opotrebeni. Jak moc realne to je vsak nevim. v praxi: větší přesnost, plynulejší vteřinovka a větší náročnost na kvalitu materiálu (součástky dělají více pohybů za hedinu) + náročnější seštelování. Náročnější seštelování je jedním z důvodů proč se dnes kalibry s touto frekvencí skoro nevyrábí.
railmaster Odesláno 26. října 2007 Nahlásit Odesláno 26. října 2007 Vetsi presnost, vesti opotrebeni. Jak moc realne to je vsak nevim. Chronometer Doxa so strojčekom Synchron Ultraspeed 36000 mi nedávno nadobro zastal. Asi vadná oska, ale fungoval s prestávkami cca 30 rokov. Presnosť super, plynulosť ručičky tiež, no ten tikot nie je na počúvanie, na to je najlepších 18000 kmitov.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se