Argon Odesláno 20. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2015 (upraveno) Koupě vintážních Sea-Gull mě přinutila založit nové vlákno. Nedávno jsem si jedny koupil na Aukru a to za opravdu velmi malý peníz. To, že by v nich měla být ETA jsem věděl. Navíc byly v pěkném stavu a pro mě potřebné kompilaci den/datum. Celkově jsem kvalitou hodinek mile překvapen. Mají celoocelové pouzdro (kam se hrabou leckteré potápky ;-)), šroubovací dýnko a těsnící korunku (cca 5 ATM). Číselník je prostý, nepřeplácaný s paprsčitým "frézováním". Jen s pár nápisy a to včetně hrdého MADE IN CHINA :-). Logo Sea-Gull nepůsobí také nijak přehnaně. Jsem překvapen tím, že do čínských hodinek dávali švýcarské strojky. Navíc většinou zlacené. To sice není můj případ, ale ETA 2789-1 s frekvencí 21600 A/h a rezervou 48 h je solidní stroj. Vše hezky lícuje, nic nehrká, nikde žádné nevyplněné mezery, plastové vložky atd. Kompilace den/datum je pěkne vycentrována v okýnku. Není mi ale docela jasné proč ten švýcarský strojek?! Že by cílili na náročnější trh? Prostě nic co bych jim vytkl. Zvlášť když vezmu v potaz jejich stáří. Teď otázka, kdo z Vás je má ve sbírce a v jakém stavu, kompilaci a s jakým strojkem? :-) - foto strojku není z mých hodinek, ten jsem cvaknout nestihl (je vypůjčen od guzmice, jen o tom ještě neví), ale je totožný - ETA 2789-1 v oceli Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. listopadu 2015 uživatelem Delawer
Frostie Odesláno 20. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2015 Co ti není jasné na tom švýcarském strojku, když byla továrna na hodinky v Tianjinu (Seagull) založena za pomoci Ety a vyráběla na repasovaných švýcarských strojích, mj. i kalibry do hodinek švýcarských značek? Jinak gratuluji k nádhernému vintážnímu kousku!
villain83 Odesláno 21. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2015 Ja mel taky tyhle cinsky hodky ,ale s inhauzem,nicmene to zpracovani bylo velmi solidni,pokud se nepletu,prodavaly je v Klenotech a staly o dost vic,nez Primky (info od hodinare).Ty moje delaly bez jakyhokoli servisu 7 vterin denne,takze slusny...
Kristian.nov Odesláno 21. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2015 Jo jsou to, na tu dobu, celkově povedený hodinky... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68617-kristianovo/page-3 Mám ještě jejich troje brášky... pak je vyfotím...
Argon Odesláno 21. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2015 To, že fabrika je v Tianjinu jsem věděl, ale přiznám se, že jsem netušil, že byla založena za pomoci právě Ety. To pak vysvětluje ty švýcarské strojky a navíc i jejich různé klony, které jsou ve výrobě do dneška....
Argon Odesláno 21. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2015 Ja mel taky tyhle cinsky hodky ,ale s inhauzem,nicmene to zpracovani bylo velmi solidni,pokud se nepletu,prodavaly je v Klenotech a staly o dost vic,nez Primky (info od hodinare).Ty moje delaly bez jakyhokoli servisu 7 vterin denne,takze slusny... Taky jsem se zkoušel poptat u hodináře a řekl mi to samé. Navíc se tu prý neprodávaly ani moc dlouho.. Já jsem s nima zatím maximálně spokojen. Jsou to příjemně elegantní hodinky a stáří na nich není vůbec vidět.
Argon Odesláno 21. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2015 Jo jsou to, na tu dobu, celkově povedený hodinky... _2028764.JPGPB171110.JPG http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68617-kristianovo/page-3 Mám ještě jejich troje brášky... pak je vyfotím... Tak to je nádhera. Kompletní balení se vším všudy a vše origo. Moc hezké. Ten původní tah měli vymakaný, fakt se mi líbí. Koukám na ten zlacený strojek.... to už je jejich vlastní, nebo ETA?
odjinud Odesláno 21. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2015 Někde se to tu už řešilo.Je to obojí starší výběhová ETA, kterou Sea-Gull licenčně dlouho vyráběl a kvalita nebyla špatná. Jestli první strojky fejkoval na swiss-made nebo je opravdu ze švýcarska dovážel, nevím.Každopádně pak přešel na značení "Seagull".
Kristian.nov Odesláno 22. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2015 Tady ještě slíbená rychlá fotka dalších variant... Ty uprostřed jsou manuál s jejich inhausem, ve zbytku je ETA. Jestli překoupená a nebo už licenčně v Číně vyrobená netuším... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Argon Odesláno 28. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2015 Tady ještě slíbená rychlá fotka dalších variant... Ty uprostřed jsou manuál s jejich inhausem, ve zbytku je ETA. Jestli překoupená a nebo už licenčně v Číně vyrobená netuším...Sea Gull jsou prostě povedené hodinky :-), Ty uprostřed jsou "novodobá" výroba? Viděl jsem je k prodeji na e-bay. Ty s kombinací den/datum jsou perfektní. Já jsem s nimi max.spokojený. Ke košili to jsou perfektní hodinky. Docela mě překvapila i dobře fungující na ručkách a bodech u indexů. Jen ten origo ta mi k nim chybí. Všíml jsem si nenápadné spony Rolex na ruce... no tedy vyměnit Sea Gull za Rolex? To snad nepochopím ;-)
Argon Odesláno 19. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2016 Tak se mi podařilo vydražit na Aukru další hodinky Sea Gull automatic. Opět kompilace den/datum. Ta cena byla pro mě víc než překvapivá a celkový stav hodinek také. Byly prodávány jako jdoucí, ale na opravu. Hodinky jsou výborně, přesnost perfektní a stav strojku také. Navíc mají naprosto výborný originální tah. Ten je fakt bomba, nechápu jakým stylem je dělaný.. odhaduji lisováním, nikde nejsou žádné osičky, ani vyndavací články. Má jednu výbornou vlastnost - absolutně netrhá chlupy :-). Mám už jedny totožné. Uvnitř s etou 2789-1 v oceli, tyhle mají již čínský koln ety, který vypadá snad lépe než originál a je plně zlacený. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
villain83 Odesláno 19. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2016 Za tech par korun dobrej kup,ja je propasnul.
Argon Odesláno 19. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2016 Co ti budu povídat. Docela mě těší, že jsi propásnul, to by asi šly za víc ;-)
Argon Odesláno 22. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna 2016 Tady je malé porovnání - jedny jsou Se Gull se švýcarskou etou a druhé, vlastně úplně stejné s kopií švýcarské ety - tedy s jejich "inhousem" :-). Musím říct, že se mi snad víc líbí ta druhá, zlacená verze.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
karel hb Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Ahoj, já jsem v týdnu vydražil jedny na Aukru, tak jsem docela zvědavý, co mi přijde. Podle fotek, teda jestli v tom mají nějaký systém ( jsou stejné jako ty tvoje s Etou i včetně dýnka a označení) bych usuzoval, že by to mohla být verze s klasickou Etou, což bych asi raději. Ale nechám se překvapit, hlavně aby byl stav takový, abych je mohl zrenovovat do pěkného stavu.
Argon Odesláno 23. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Ahoj, já jsem v týdnu vydražil jedny na Aukru, tak jsem docela zvědavý, co mi přijde. Podle fotek, teda jestli v tom mají nějaký systém ( jsou stejné jako ty tvoje s Etou i včetně dýnka a označení) bych usuzoval, že by to mohla být verze s klasickou Etou, což bych asi raději. Ale nechám se překvapit, hlavně aby byl stav takový, abych je mohl zrenovovat do pěkného stavu. Ahoj, tak to ty jsi přehodil o 11 Kč mého kolegu? Měl na ně také políčeno :-))). Co tam bude za strojek do otevření nezjistíš, Na druhou stranu je to úplně jedno. Buď to bude eta 2789-1 nebo její licenční kopie, ovšem velmi kvalitní. Ty strojky jsou naprosto totožné. Uvidíš jak bude vypadat číselník, pokud bude dobrý ten, tak vše ostatní je OK. Pouzdro je ocel, žádná mosaz a plastové sklíčko se dá dobře vyměnit nebo rozleštit
karel hb Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Jj, to jsem byl já, myslel jsem si, že jdu proti někomu z fora. Výš už bych ale nešel, pokud by jednou přihodil, už bych to nechal a i jsem s tím trochu počítal. Faktem ale je, že jsem na ně měl už párkrát políčeno a vždy mi unikly. Jinak dík za info, já vím, že ta zlatá kopie ETY je asi v pohodě a vizuálně hezčí, ale přece jen bych raději klasiku. Navíc mne trochu znejistěl můj hodinář, který mi tvrdil, že tyhle SeaGully za totáče servisoval a kvalita použitých materiálu v této kopii strojku byla dost bídná oproti prvním ETÁM, které se tam dávaly. Číselník vypadá dle fotek celkem v pohodě, stejně jako ručky a o pouzdro se sklíčkem strach nemám, to je v pohodě řešitelné. Jenom dotaz, jaký mají rozměr na stěžejkách ohledně případného řemenu?
karel hb Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Tusim, ze 18mm.Dík moc, vzhledem k velikosti pouzdra jsem to tak tipoval.
villain83 Odesláno 23. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2016 Ja je mel taky.Tech typu bylo samozrejme dost, ale zpracovani asi o dve tridy lepsi,jak Primky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se