Dynno Odesláno 20. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 To Vlastimil7664: Rád by som sa Ťa opýtal na takúto vecičku. S hodinkami, ktoré prišli v úhľadnej škatuľke som mal aj návod na obsluhu rôznych Poljot-ov. hihihi, len nie týchto. Asi preto, lebo je to kaliber 3603 od Molnije. Ale k veci: Ide mi o to, že som čítal, o skrutkovacej korunke a akosi neviem ako to funguje. Chcem ich totiž používať aj pri plávaní, ale pochopiteľne bez následkov natečenia vodičky, že? Je v tom nejaká finta, alebo som niečo zle pochopil? Domnieval som sa, že je nutné korunku viac potlačiť a potom zaskrutkovať. No nejako to nejde.
African Odesláno 20. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 No kanečně chlapíku, doufám, že máš radost jako já Co se týče návodu, já mám o nich specifikaci na straně 26 - 3603 movement. Nastavení ruček IV.2. Jinak korunka je šroubovací, ano. Takže před natáhnutím vytočit k sobě, než vyskočí a pak normálně natáhnout. Po té opatrně zastrčit a našroubovat. Dělám to jen na pár závitů, abych to moc nenamáhal. Pokud půjdeš plavat, určitě si pak korunku ještě trochu dotáhni na fest. Jo a ja žádnou jinou folii na nich neměl, jenom na dýnku, ktaré jsem mimichodem musel dotáhnout !! Asi je prodavač seřizoval. Ale jinak super:)
Dynno Odesláno 20. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 Hi, díky za radu, ale nech tlačím na korunku ako chcem, voľajako mi to nejde dotiahnuť, zasa len naťahuje pružinu. Budem sa musieť naučiť. Teraz sa dívam na str. 26, no musíme mať úplne iné manuály, tam mám kaliber 31681...., v celom návode niet zmienky o 3603. No nevadí, mne išlo hlavne o to skrutkovanie, čo sa mi nedarí. Mimochodom, tá krásna Polnočná modrá, ktorá je na www.azwatch.cz sá dá dosiahnuť správnym nasvietením pri fotení, všimol si si to? Cez deň sa javí ako svetlo modrá, ale večer naberá na sýtosti, to sa mi veľmi páči.... Už mám niečo nafotené, ešte stiahnem do PC.
Dynno Odesláno 20. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 Tak som niečo nafotil a pre porovnanie pridal aj asi 30 rokov staré Molnije z ktorých vychádza aj súčasný kaliber 3603.
Dynno Odesláno 20. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 Ups, tak som asi nedodržal rozmer, tak skúsim ešte raz s tými Molnija.
dehyd Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 ... Jinak včera se mi z ničeho nic zpozdili o půl hodiny, to jdem docela čučel. Je možné, že jsou v záběhu?... Teď jsem narazil na ten tvůj starší výrok. Mě se to nějak nezdá, osobně mám zkušenosti s odchylkou přesnosti v záběhu spíš v řádu vteřin, ale ne minut (tedy pokud jsou alespoň trochu slušně seřízený) nemluvě o celý půlhodině. Jak to dopadlo ? Už ti běžej "normálně"?
African Odesláno 24. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Ano, toto se mi přihodilo asi týden po koupi, když mi v hospodě k ránu říkaly, že jsou dvě a já měl půl druhé. Pěkně ve mě hrklo, ale ráno seřídil a u ž tak měsíc bez problému. A jdou s překvapivou přesností, tak tedy vůbec nevím, co se jim tenkrát honilo hlavou.
Dynno Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Ja mám zasa relatívne veľkú odchýlku. Cca 15 sekund dopredu, ale nemajú za sebou ešte ani týždeň. Neviem síce či 043 kus v sérii nebol nejaký divný. Počujem, že strojček evidentne hrkoce. Keď povytiahnem korunku vidím, že sa hýbe. Nie veľa, len tak o 1-1,5 mm. Nejde mi zaskrutkovať korunka, ale testoval som ich aj vo vode, vo vani a nenatieklo do nich , našťastie. Aj Ty Vlastimil máš uvolnený strojček?
African Odesláno 24. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 To já jsem přesností právě překvapen, při běžném nošení a odpočinku při spanku okolo +-3s (po 20 dnech nošení, před tím lítaly okolo +-10s). Strojek se mi při natahování nehýbe, je uchycen velmi dobře a korunka jde šroubovat bez problémů. Prostě tak jak to má být u nových hodinek. Myslím, že v tvém případě bych asi kontaktoval servis! U starších bych i něco překousl, ale né u úplně nového kusu.
Dynno Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 No veď práve, chystám sa do Viedne, len si musím nájsť čas, ale nechcem to odkladať. Na druhej strane by som chcel predajcu poprosiť aj o nastavenie po čase "zábehu", takže ešte chvíľočku počkám. Čo sa presnosti týka, v prvý deň mi utekali až 20 sekúnd, takže sa to stabilizuje. No veď čas ukáže...
African Odesláno 24. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Pokuď máš cestu di Vídně, tak ano. Ale mám dojem, že servis na poljot je mezinárodní a měly by jim udělat servis zdarma i u Vás na Slovensku, nebo po případě i u Nás, pokud tam nemáte zastoupení.
Dynno Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Hihihi, len ja mám pocit, že servis na Slovensku nie je.... , ale u vás by mi to viac vyhovovalo, keďže nemecky neviem..
Dynno Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Ešte tak vedieť, kde nájdem najbližšie ten servis? Idem hľadať....
African Odesláno 24. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Chtěl jsem ti zavolat na www.azwatch.cz , jestli by ti to pan Šafář (v pohodě pán:) udělal v mezinárodní záruce zdarma, tam kde jsem je kupoval já, ale má dovolenou do 27.04.2006. Tak až dodovolenkuje, tak se ho zeptám a dám ti vědět. Jinak mě je asi před prodejem seřídil, protože koukám, že risku seřízení mám posunutou asi o 1,5mm do plusu. Jak to máš ty?
dehyd Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 ... když mi v hospodě k ránu říkaly, že jsou dvě a já měl půl druhé. No tak to je jasný ! V knajpě chteli zavřít dřív, aby mohli domů, tak ti nakukali, že už jsou dvě - a tys obviňoval chudáky hodinky !
Dynno Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Vďaka za ochotu, len neviem či sa to takto nebude nejako priveľmi komplikovať. Na tých fotografiách sa to dá trocha poznať, ao to mám nastavené, ale nie je to smerodajné pre všetky strojčeky hoci aj rovnakého kalibru. Závisí to od veľmi veľa faktorov a ja to mám zasa trocha do mínusu.
African Odesláno 5. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2006 To Dynno: Tak jak Aviator, nechal si je už projít servisem? Mám se ti zeptat v tom AZ Watch, zda-li se tu na ně vztahuje mezinárodní záruka:)
Dynno Odesláno 5. května 2006 Nahlásit Odesláno 5. května 2006 To Vlastimil7664: Dík za záujem, ešte som sa tam nedostal a ani neviem kedy sa dostanem. Asi by stálo za úvahu ich poslať na ten servis, len už sa mi to riadne predražuje, ale ak mám byť úprimný, chcel by som to mať vporiadku. Aj trocha dostaviť. Urobia za 24 hodín cca +15 sekúnd.
African Odesláno 5. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2006 Tak bohužel Pan Šafář z AZ Watch s tím nehne, jelikož si je kupoval v Rakousku:( Kdyby kdekoliv v Čechách, tak by jsme s tím mohli něco dělat. Takže najlíp do balíčku s průvodním dopisem a šup do Rakous, akorát se ti to trochu prodraží, což je škoda. Nachápu jak ti je ty zmetci mohli v tomto stavu poslat bez jakékoli kontroly.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se