Hasňa Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Super. Mám k dispozici velkou stěnu. Jeden pitomý dotaz. Ty projektory dneska mají už nějaky OS přímo v sobě a umí se připojit na WiFi a samy přehrát třeba něco z NAS disku, nebo to musí nejprve nějaký jiný stroj přežvýkat, třeba PS3 a pak to přes hdmi poslat už hotové do projektoru?
Londoner Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Nektery wifi maj (a nebo muzes pouzit USB dongle - USB ma dneska asi uz kazdej) , ale uprimne to jsem nikdy nezkoumal. Ja to posilam pres hdmi kabel z a/v recieveru do kteryho mam zapojenej komp a PS3.
Londoner Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Jo kdybys to zacal pouzivat vic na filmy (na sport je to asi jedno), tak doporucuju sedy platno - obecne je u projektoru tezky dosahnout dobrou cernou a to platno dost pomuze.
Hasňa Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 U toho píšou maximální vzdálenost 3,82 M. Internet nabízí jako alternativu Optoma HD27e. Ta maká až do 9 metrů. Ale zase nemá horizontální lichoběžníkovou korekci.
Radek124 Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Projektory v sobě mají "OS" už dávno - ony ty OSD meníčka musely na něčem běžet už v době, kdy byla vrcholem luxusu slideshow z JPEGů na flashce Cenově zajímavá alternativa k drahému "chytrému projektoru" je bodnout do HDMI univerzální chromecast krabičku s VLC a nebo KODI (nebo jak se ty chujoviny dneska jmenujou), napájenou ze sousedního USB - viz ta warannova optoma, která (s novou lampou) na venkovní projekci (tj. plátno visící někde v prostoru pod tmavou pergolou) vůbec nemusí být marná, za těch pár kaček. Úplně jiná situace je mimochodem při promítání vevnitř - tam Vás bude u "prezentačních" DLP štvát hluk a paradoxně i vysoký jas (na který jsou stavěné) a s ním související mizerné barvy+kontrast na jakémkoliv podkladu (kvůli odrazům od stropu, nábytku a okolních stěn - zde opravdu občas pomůže šedé plátno a vhodná barva okolí).Narážku na srovnatelnost primalexu s projekčním plátnem nekomentuju - na Chronomagu už jsem narazil na nahluchlé, barvoslepé i poloslepé, ale bylo by zbytečné kazit si den u takto okrajových témat
Londoner Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 (upraveno) Hasna, Kde to pisou? U ty Optomy se musis rozmyslet jestli chces DPL, nejaky lidi jsou na to citlivi. Upraveno 3. června 2019 uživatelem Londoner
Hasňa Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Dům pánů z Lipé? Já tromu vůbec nerozumím. Potřeboval bych takového nějakého Patrika přes projektory. Aby přišel, řekl, že do 20k mám koupit do obýváku, na 5 metrů, pod strop toto, a hotovo. Já bych to slepě koupil a všichni by byli spokojení. Tohle já nemám vůbec šanci všechno nastudovat, zpracovat a udělat nějaké aspoň trochu erudované rozhodnutí.
Londoner Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Hele s tou vzdalenosti. U specifikace je vzdalenost 2.35-3.82cm (ma to zoom) pri uhlopricce 80 palcu. Takze u 5m budes mit vetsi obraz tot vse. Nejsem Patrik , ale nacet jsem toho celkem dost a videl ruzny projektory v akci. Tezko budes za tuhle cenu hledat lepsi koupi.
Londoner Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Ale ja sam jsem tak neduverivej, ze bych rozhodne neveril mne neznamymu nymandovi z fora a sam bych si to nacetl
Hasňa Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 Ahaaa. Oukej, tak je to tedy. Ta nižší svítivost je v Ordnungu? Ale žaluzie máme a v poledne to pouštět nebudem. Psali taky něco o hlučnějším větráku, ale to asi budou mít všechny, co?
Hasňa Odesláno 3. června 2019 Nahlásit Odesláno 3. června 2019 (upraveno) Projektory v sobě mají "OS" už dávno - ony ty OSD meníčka musely na něčem běžet už v době, kdy byla vrcholem luxusu slideshow z JPEGů na flashce Cenově zajímavá alternativa k drahému "chytrému projektoru" je bodnout do HDMI univerzální chromecast krabičku s VLC a nebo KODI (nebo jak se ty chujoviny dneska jmenujou), napájenou ze sousedního USB. Ten Chromcast je vtipná a jednoduchá vychytávka, jak to oživit, streamovat do toho přes WiFi a řídit to skrz mobil. Upraveno 3. června 2019 uživatelem Hasňa
Londoner Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Odesláno 4. června 2019 Ahaaa. Oukej, tak je to tedy. Ta nižší svítivost je v Ordnungu? Ale žaluzie máme a v poledne to pouštět nebudem. Psali taky něco o hlučnějším větráku, ale to asi budou mít všechny, co?Nizsi svitivost je spis zadouci. Vetracek je proste bez zvuku slyset, ale u filmu to neslysim a to mam projektor cca 1.5m nad hlavou. Necim jak je na tom zrovna tenhle epson, ale nebude to zasadni rozdil oproti konkurenci bych rekl. Celkove hlucnost vetraku neni prioritni parametr dle mne.
Radek124 Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Odesláno 4. června 2019 @Hasňa: DLP = obraz tvořený odrazem světla od rychle kmitajících mikrozrcátek, míra jasu R/G/B/W v daném pixelu je daná dobou po kterou příslušné zrcátko odráží světlo směrem do objektivu. Výhoda je skvělý kontrast, nevýhoda že obraz ve všech kanálech neustále bliká, což zejména epileptikům při promítání ve tmě nedělá úplně dobře a musí se kompenzovat vyšším jasem lampy. Proto se DLP (a novější laserové variant) historicky preferují spíš u "prezentačních projektorů", určených pro promítání "bílých" slajdů v ne úplně zatemněné místnosti (kvůli zvýšení černobílého kontrastu bývá u této třídy projektorů k RGB doplněný i W kanál, čert vem barvy), zatímco pro promítání fotek a filmů se díky stabilnějšímu obrazu považuje za "vhodnější" D-ILA (coby nástupce dřívějších 3LCD). Vzpomínám si že tu projekci na 5 metrů řešils už někdy vloni - ceny moc nesleduju, ale nebylo by už kvůli hluku, kabeláži a vrtání do stropu výhodnější spíš "short throw" řešení, s projektorem přímo u plátna?
Milan156 Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Odesláno 4. června 2019 Když už se oprášilo téma projektorů, navíc na krátkou vzdálenosthttps://www.indiegogo.com/projects/vava-4k-ultra-short-throw-laser-projector/x/21891516#/pozdává se mi tohle, ale je otázka jak to bude vypadat v reálu. Když jsem to prvně viděl před pár lety na showroomu Sony v Ginze, tak se mi to principiálně moc líbilo - avšak tehdy to stálo nesmysl.
Hasňa Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Odesláno 4. června 2019 @Hasňa: DLP = obraz tvořený odrazem světla od rychle kmitajících mikrozrcátek, míra jasu R/G/B/W v daném pixelu je daná dobou po kterou příslušné zrcátko odráží světlo směrem do objektivu. Výhoda je skvělý kontrast, nevýhoda že obraz ve všech kanálech neustále bliká, což zejména epileptikům při promítání ve tmě nedělá úplně dobře a musí se kompenzovat vyšším jasem lampy. Proto se DLP (a novější laserové variant) historicky preferují spíš u "prezentačních projektorů", určených pro promítání "bílých" slajdů v ne úplně zatemněné místnosti (kvůli zvýšení černobílého kontrastu bývá u této třídy projektorů k RGB doplněný i W kanál, čert vem barvy), zatímco pro promítání fotek a filmů se díky stabilnějšímu obrazu považuje za "vhodnější" D-ILA (coby nástupce dřívějších 3LCD). Vzpomínám si že tu projekci na 5 metrů řešils už někdy vloni - ceny moc nesleduju, ale nebylo by už kvůli hluku, kabeláži a vrtání do stropu výhodnější spíš "short throw" řešení, s projektorem přímo u plátna?Díky. Dobré školení. A máš dobrou paměť. Ano, řeším to už déle. Ne souvisle. Vždycky to jiné priority odsunuou do pozadí a po čase to zase vyplave na hladinu.Kabely jsem matahnul uz při stavbě.
Radek124 Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Odesláno 5. června 2019 Když "ještě chvíli počkáš", ceny laserových short-throw projektorů a strukturovaných šedých pláten (fígl spočívá v tom, že odráží jas jen ze zvoleného směru a ne od okolních světel/zdí/nábytku) spadnou do ještě přijatelnějších hladin... ...Ale stejně tak je dost dobře možné že se tamtéž během pár let propadnou i ceny velkých nebo modulárních micro-LED televizí, které v daném rozměru svítí samy o sobě, černá na nich bude černá bez ohledu na osvětlení a na starosti s prachem, hučícím projektorem a obskurním plátnem budeš moct zapomenout
Hasňa Odesláno 5. června 2019 Nahlásit Odesláno 5. června 2019 Já bych asi preferoval normální projektor do té dvacítky a bílou stěnu, kabel je natažený podlahou, velká stěna je také okamžitě k dispozici. Také možnost to tahat na dvůr a dělat letní kino je fajn. Používat se to bude občas, a asi výhradně večer a v noci. Jinak jede 55 tely a je to na pohodu. Prostě chci hodně takové té ne video high-endové, ale normální, mid-end srandy s filmamam a fotkama za 20k.
Hasňa Odesláno 6. června 2019 Nahlásit Odesláno 6. června 2019 (upraveno) Asi jo. Jen mě znervózňuje, že kolem mě jsou spíše ty Optomy. Upraveno 6. června 2019 uživatelem Hasňa
tedwine Odesláno 7. června 2019 Nahlásit Odesláno 7. června 2019 Asi jo. Jen mě znervózňuje, že kolem mě jsou spíše ty Optomy.Ked nemas zatemnenu miestnost, ber radsej projektor ktory ma vecsiu svietivost. Obecne Epsony su v pomere cene/vykon (celkovy, nie len svetelnost) top.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se