april171 Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Potrebujem poradiť a v okolí sa nemám s kým, nikto sa tejto oblasti nerozumie. Plánujem si na jubileum kúpiť konečne lepšie hodinky. Cenový limit - 400-450 eur. (Pre mňa je to fakt dosť peňazí). Nemám o hodinkách ani šajnu, ale zas verím, že čo to postupne pochytím. Zarazilo ma, že pre ženy sa veľmi málo vyrábajú hodinky manuálne. Viete mi nejaké na začiatok poradiť? Čo sa mi zatiaľ zdali vhodné veľkostne aj dizajnovo pre ženu tak to boli tieto: Steinhart Marine -38Steinhart Marine Chronometer II. RomanLaco Used Look Mailand - 36 MM Tie dvoje som pochopila, že sú menšie, čiže by boli aj na menšiu ruku, zápästie mám naozaj drobné. Bežné ženské hodinky sa mi nepáčia, sú na mňa moc vyčačkané a prekamienkované. Preferujem kožený náramok. A veľmi jednoduchý, nadčasový štýl. Nepochopila som, či tie čo som vybrala sú úplne manuálne alebo automatické s manuálnym naťahovaním. Je to veľký rozdiel? Sú tie úplne manuálne ťažké na zvládnutie? A preto sa nerobia aj pre ženy bežne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladacr Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Steinhart Marine - jsou s automatickým nátahem (ETA 2824-2)Steinhart Marine Chronometer II. Roman jsou s manuálním nátahemLaco Used Look Mailand mají, pokud ne nepletu taky automatický nátah (Miyota) Pokud vím, oba výše uvedené automaty se dají natahovat i manuálně, byť spousta lidí to nedoporučuje. Já své automaty s ETA 2824-2 vždy mírně natáhnu (pokud jsou vybité), než je dám na ruku. Automaty se ti samy natahují, pokud je nosíš na ruce, rezerva nátahu by měla být kolem 38 hodin. Jedny mé hodinky s touto ETA mají rezervu 42 hodin a druhé 31 hodin. Z hlediska běžného užívání budou pro začátečníka asi jednodušší automaty, už jen proto, že na rozdíl od čistě manuálního nátahu je nemůžeš přetáhnout, ale při troše opatrnosti nehrozí přetažení ani u manuálů. Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem vladacr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Hamilton Valiant ve 34mm jsou pěkný dámský hodinky. A pokud máš drobnou ruku, ty Steiny ve 38mm by už mohly být dosti na hraně..http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/american-classic/valiant-auto/h39415854-valiant-auto-34mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Potrebujem poradiť a v okolí sa nemám s kým, nikto sa tejto oblasti nerozumie. Plánujem si na jubileum kúpiť konečne lepšie hodinky. Cenový limit - 400-450 eur. (Pre mňa je to fakt dosť peňazí). Nemám o hodinkách ani šajnu, ale zas verím, že čo to postupne pochytím. Zarazilo ma, že pre ženy sa veľmi málo vyrábajú hodinky manuálne. Viete mi nejaké na začiatok poradiť? Čo sa mi zatiaľ zdali vhodné veľkostne aj dizajnovo pre ženu tak to boli tieto: Steinhart Marine -38Steinhart Marine Chronometer II. RomanLaco Used Look Mailand - 36 MM Vítej mezi hodinkovými nadšenci! Teda musím říct, že ten výběr je super! Zejména ty Marine. Kolegové výše už tak nějak naznačili, já jen doplním. Automatický strojek se natahuje pohybem ruky a jak už bylo řečeno je možné jej "přitáhnout-oživit" několikerým otočením korunky, někdo doporučuje 10x, jiný třeba 40x(například Breitling). Nicméně pokud se strojek zastaví, je třeba jej rozběhnout a trochu mu pomoci právě otočením, kdy se rozběhne, nařídíš čas, dáš na ruku a hodinky se pohybem ruky natahují v závislosti na tom, jak dlouho je máš na ruce a co právě děláš, obecně se dá říci, že aktivnějším pohybem ruky (například při chůzi) se hodinky dotáhnou rychleji. Rezerva plně natažené ETY je kolem 45-50 hodin, to znamená, že pokud budou hodinky po denním nošení a tedy i nátahu odloženy, tak přes noc se do rána nezastaví, můžeš je dát spokojeně na ruku a znovu se dotahují pohybem ruky. Takže pokud hodinky denně nosíš, tak se dotahují automaticky a netřeba je nějak extra seřizovat. Druhý případ je manuální strojek, zpravidla UNITAS, který se natuhuje ručně tak, jako se to dělalo dříve. Zkrátka a jistě se jednou za dva dny, ale ideálně každý den jen dotahuje korunkou do plné rezervy nátahu. Ta činí u Steinhartu (UNITASu) i přes 50 hodin - vyzkoušeno. To znamená, že rezerva je také v pořádku. Kouzlo tohoto strojku je právě v denním nátahu, kdy člověk hodinkám dodává "štávu" vlastoručním nátahem . Co se týče praktičnosti je lepší v tomto ohledu automatický strojek, protože vlastně kromě nošení nevyžaduje žádnou další údržbu a pokud se hodinky nosí pravidelně, tak se ani nemusí dotahovat ručně. ETA 2824 je spolehlivý strojek, který je použitý v celé škále hodinek a značek a je léty prověřený. Manuální strojek UNITAS je taktéž prověřený řadou let a je malinko odolnější a méně náročný na servis. Takže je to pouze o Tvých preferencích, zda-li volit ruční či automatický nátah to už je na Tvém uvážení. A ještě ke značce Steinhart - tato značka se vyznačuje velmi dobrým poměrem kvalita/cena/výkon. Zkrátka za málo peněz dostaneš poměrně hodně muziky. Já osobně jsem měl jejich hodinky více než 10x(!), mám je hodně rád a klepu na zuby - nikdy s nimi nebyl jediný problém. Navíc, jak jsem psal v úvodu, je to velmi dobrý výběr, který si myslím, že na dámském zápěstí jen tak neuvidíš v dnešní záplavě fashion značek typu Armani, Kors, Gant a podobě. Takže za palec nahoru! Hodně štěstí při výběru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
april171 Odesláno 21. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Ďakujem Vám všetkým za odpoveď, už sa v tom začínam orientovať. Aj tak bolo pre mňa zaujímavé zistenie, že je taký výrazný aspoň z môjho pohľadu názor výrobcov na hodinky pre mužov a ženy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mitak Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2015 Ty Steinhart Marine Chronometer II si z výběru radši vyřaď. Průměr mají 44 mm, výšku cca 14 mm, hodně dlouhé nožky (celková délka cca 53 mm) a lehké rozhodně nejsou. To jsou příliš velké hodinky i pro většinu chlapů tady na fóru, natož pro ženu. Já je nosím na zápěsti cca 18-19 cm a fakt si nedovedu představit, jak moc by lítaly na zápěstí mé ženy.Menší Steiny 38 mm by byly asi ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Steinhart Marine -38Steinhart Marine Chronometer II. RomanLaco Used Look Mailand - 36 MM Tie dvoje som pochopila, že sú menšie, čiže by boli aj na menšiu ruku, zápästie mám naozaj drobné. Bežné ženské hodinky sa mi nepáčia, sú na mňa moc vyčačkané a prekamienkované. Preferujem kožený náramok. A veľmi jednoduchý, nadčasový štýl.Všimla sis, že pouzdro u Steinhart Marine 38 je 12,4 mm vysoké? To mi na ženskou ruku připadá docela dost. Alespoň tedy pro mě. Co něco takového:http://www.christopherward.co.uk/watches/view-all-watches/c5sps-mk2.html?(Mají to i v bílém samozřejmě, cena 450? na tahu). Já mám vyhlédnuté tyto:https://www.timestore.cz/Znacka/Tissot-303/Tissot-Courturier-20638ale jestli k nim dojde, to nevím. Jinak sama za sebe musím říct, že s dámskými hodinkami - automaty - to je bída. Vybírám si už cca 3 měsíce a zdá se, že jsem nevybrala, leda že bych řádně přitlačila na rozpočet, jako u těch Tissotů. Co se týká Orientů, viděla jsi toto:http://www.hodinky-damske-panske.cz/fdb0700fb/a-41035/http://www.hodinky-damske-panske.cz/fdb0700ew/a-48273/?Já za sebe ty "průstřely" v ciferníku nemusím, ale nevím, jestli to bude vadit tobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
april171 Odesláno 7. ledna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 To som si potom vsimla, ze tie Steinhart Marine Chronometer su velke.Katka, mne sa maloktore zenske hodinky pacia, su precackane, a nemam problem s masívnymi hodinkami. No ved uvidim.Tie Tissoty su pekne, ale pre mna uz drahe. Tie Orienty, to je uplne mimo moj styl.A preferujem kozeny remienok, na druhej strane aj tie Tissoty aj tie prve su celkom pekne, take jednoduche. No ved uvidim, ale fakt je to s damskymi hodinkami bieda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2016 Ahoj April,máš pravdu, že s dámskými hodinkami je to bída. Resp. ono je jich hodně, ale pokud chceš mechaniky, tak to je konečná. Seiko i Citizen je vyrábí, jenže to jsou takové ty pidihodinečky, které na mě působí hrozně staromódně... Tissoty i Certiny by se daly, jenže ta cena začíná někde lehce pod 20tis Kč a to je dost drahý... A Laco i Steinhard, které jsi vybrala, se mi líbí, ale vlastně si nedovedu představit, že bych je nosila. Jinak mě se líbí větší hodinky, ale co je moc, to je moc, tak cca 35 mm je optimálních. Ze zoufalství už se mi začaly líbit i ty Orienty, zvláště ty černé: FDB0A007B. Mají na ciferníku kamínky, to připomíná noční oblohu, vlastně ta cingrlátka a kamínky k ženě patří... Nicméně proč píšu: už jsi viděla Seiko SRP899J1? Já jsem je objevila včera, tak o nich od včerejška přemýšlím a zvažuju. Je to trochu styl jako ty Tissoty, možná Tissoty mají trochu jemnější provedení. Mají voděodolnost 100m, datumovku i den v týdnu a strojek by měl mít hacking, tzn. že zastavíš vteřinovou ručičku, a taky manuální nátah. Takže když třeba budeš ležet v posteli s angínou, můžeš dotáhnout ručně. Mají sice kovový tah, ale to by se dalo vyměnit za kožený řemínek. Zkus se po nich podívat. Fotka v eshopech je strašná, ale když v googlu zkusíš vyhledat obrázky naživo, tak jsou docela pěkný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slice Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 tieto sú podľa mňa nádherné. trochu cez limit, ale u warda majú každú chvíľu nejakú akciu. ručný náťah, 17mm priemer a výška len niečo cez 8mm. http://www.christopherward.eu/watches/view-all-watches/malvern-collection/c5-sq-slm-sbb.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deep12 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Ahoj April, ak nie je este neskoro, tak Ti mozem doporucit tieto hodinky od seika: seiko srp890j1 http://cdn.chrono24.com/images/uhren/images_45/s2/3148245_xxl.jpg?v=3http://hodinky.heureka.sk/seiko-srp890j1/ Kupil som ich priatelke a mozem povedat, ze som z nich velmi prekvapeny ake su presne a hlavne su nadherne. Ak mozes, tak si ich skus pozriet nazivo, lebo na fotkach nevyzeraju vobec tak zaujimavo ako nazivo. Ten hnedy cifernik krasne meni odtiene hnedej pri roznom uhle pohladu na hodinky. Oficialna cena je 399 eur, ale daju sa pozhanat za cca 350 eur.Myslim, ze su to hodinky hodne ako na slavnostne prilezitosti, tak i na bezne nosenie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Deep: asi bys je nemohl nafotit a fotku ukázat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deep12 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Deep: asi bys je nemohl nafotit a fotku ukázat? Ahoj KatkaB, ked pridem z prace, tak sa posnazim urobit co najkrajsie fotky, ale bude to dost tazke kedze nemam taku dobru fototechniku a zaroven to bude pri umelom svetle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Ahoj Deep,to je v pohodě. Kdyby to bylo na její ruce, to by bylo nejlepší:-)Jde vlastně o stejné hodinky, o kterých přemýšlím já, jenom v jiných barvách, tak mě to zajímá... Každopádně dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
april171 Odesláno 4. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Ďakujem vam za tipy, nakoniec som si objednala tie steinharty marine 38. Hodinky Seiko mi dizajnovo moc nevyhovuju, naozaj je to s damskymi bieda v cenovej hladine do 500 eur. Z tych drahsich by som si urcite vybrala, ale to uz naozaj bolo u mna cez limit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Ďakujem vam za tipy, nakoniec som si objednala tie steinharty marine 38. Hodinky Seiko mi dizajnovo moc nevyhovuju, naozaj je to s damskymi bieda v cenovej hladine do 500 eur. Z tych drahsich by som si urcite vybrala, ale to uz naozaj bolo u mna cez limit. Tak to gratuluji k výběru! Jsi s nimi spokojená? Jak Ti sednou na ruku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deep12 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Ahoj Katka, tak tu ti posielam zopar fotiek, ale i tak musim povedat, ze nazivo vyzeraju super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deep12 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 A este na ruke, vsimni si ten rozny odtien hnedej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Tyhle Seika vidím prvně, moc pěkné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deep12 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2016 Tyhle Seika vidím prvně, moc pěkné Tieto Seika co som tu nafotil su presne tie iste ako tie co tu uz spomenula Katka, myslim tieto:http://www.christ.de/product/86737141/seiko-damenuhr-srp899j1/index.html Akurat tieto s hnedym cifernikom vyzeraju LIVE naozaj super, jedine minus je, ze su o niekolko deiatok eur drahsie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se