Lamiczka Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Protože se ke mě dostaly jedny kapsáče v rámci konvolutu a protože mi přišly zajímavé, tak jsem si trošku zagooglil, abych o nich něco zjistil. Na závěr jsem se rozhodl, že se tady podělím, protože o této značce tu není zatím zmínka, jen se tu jednou prodaly. Zároveň by mě zajímalo, jestli už podobné kapsáče někomu prošly rukama. V podstatě všechny informace, které jsou potřeba jsou na stránkách http://mirius.co.uk/ kde se dá najít kompletní historie manufaktury Meyer & Studeli pod kterou patřilo hned několik značek, například celkem známý Roamer a také zmíněná Medana. Na stránkách je přehled všech kalibrů i ukázky hodinek - jsou to stránky sběratele, takže jsou tam jeho kousky. K tomu i informace o značkách a historii firmy. Moje konkrétní hodinky co jsem našel pochází někde z 20-30 let, dle pouzdra (zdobení atd) bych to tipoval na přelom, spíš začátek 30.Na hodinkách je zvláštní, že mají datumovku a místo vteřinovky věnec. Na svou dobu mi to přijde jako celkem netradiční řešení. Uvnitř hodinek je kalibr MST12, což je z mého pohledu další podivnost, protože toto řešení cifru a datová nádstavba byla nejčastěji udělaná na kalibru MST234 čemuž odpovídají i hodinky ze sbírky - ty jsou označovány jako jump hour. Našel jsem je na internetu jen na 2 místech, ale nalinkovat jde jen inzerát z ebay.http://www.ebay.com/itm/BOLSILLO-MEDANA-CALENDAR-SEGUNDOS-SALTANTES-JUMP-HOUR-POCKET-WATCH-/381483401694 Bohužel jsou v současné chvíli nefunkční a nějaký čuně se snažilo dostat vrchnem do strojku, takže trochu pomuchlalo cifr a utrhlo jednu nožku. Zbytek hodinek je ale na svůj věk super zachovalý. Prošlo vám někomu něco podobného rukama? Fotky dodám, jakmile je nafotím, zatím budou stačit ty z netu pro představu. Snad i toto drobné info někomu pomůže do budoucna s identifikací.
bohus76 Odesláno 9. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2016 Fotku jsem teda stáhl /když to nejde :-) / Bez fotek je to o ničem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se