warann Odesláno 20. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 Velmi, ale opravdu velmi mě lákalo použít oblíbené klišé o dědictví nebo tak něco. Nakonec Vás toho ušetřím a sebe ostatně taky. Z jistých, nepříliš příjemných, osobních důvodů nyní přebývám dočasně u našich. Ani ne před hodinou mi oznámili, že pro mě mají dva dárky, když už s těma hodinkama votravuju. Takže jsem obdržel dva vitážní kousky, z nichž ve stručnosti představuju první. Značka R. Jaquet, sice jsem se snažil v rychlosti najít o konkrétních hodinkách něco víc, ale zatím bez valného úspěchu. Takže zatím jen to, co je viditelné na první pohled. Vyjma dobitého sklíčka a chybějící stěžejky jsou v celkem pěkném stavu (jde o zlacení?). Mimochodem zmíněné vady napovídají možnosti legendy, která si k nim údajně váže, a sice, že je děda našel na záchodě v jakési pražské kavárně. Podotýkám, že se tak mělo stát před mnoha lety, děda už téměř 40 let nežije a toto se stalo dávno předtím. Takže majiteli upadla stěžejka, hodinky spadly na zem a přitom se poškodilo sklíčko. Dále jsem je zkusil natáhnout, což se kupodivu bez problému podařilo, takže zatím jdou. Otevřené ještě nebyly, po pravdě mám strach že porejpu to zachovalý dýnko Fotky jsou jaké jsou, můj mobil je k focení nepoužitelný, takže musím použít mamky, stejně jako její PC, kde se mi nějak nedaří fotky smysluplně upravit. Tož tak. Tak ještě edit, nepodařilo se mi je upravit vůbec, ale nechce si mi to odkládat na víkend, kdy snad přidám lepší foto s použitím mýho foťáku a hlavně PC s programy, na který jsem zvyklej. Jinak jsem vintážními hodinkami dosti nepolíben (ještě tak trochu chrona ze 70 - 80tých let, ale dál dozadu už vládne vědomostní prázdno), takže sorry za popis. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
habadej Odesláno 20. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 Uznávám, že tý legendě nelze nevěřit :-), parádní historka. Hodinky jsou fajn, a fotky určitě taky :-).
warann Odesláno 20. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 (upraveno) No tak minimálně fotky jsou úděsný, prostě jsem to nejprve sesmolil a pak zjistil, že nemám použitelný foto. A o tu historku zas tak moc nejde neb se zjevně nejedná o nějakej obskurní fejk ani je nechci prodávat či z někoho mámit cenu. Jde mi jen o to, najít o nich nějaký info, případně kam je dát na servis. Toť vše. Upraveno 20. ledna 2016 uživatelem warann
habadej Odesláno 20. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 S těma fotkama jsem ti chtěl udělat radost :-). A co se týká servisu, příští týden nesu vintážky k p. Frýdlovi, neboť jsem u něj už nějaký na renovaci měl a vždy to dopadlo nad očekávání.
warann Odesláno 20. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 No, jinak ty druhý jsou Junghans, ve "zlatým" pouzdře, nodate, small second, bicolour cifr, nejdoucí, odhadem 60tý léta. Celkově pro mě nezajímavý. Ty první se mi docela líbí, myslím, že by z nich šly použitelný oblekovky pro občasný vyvenčení. Uvidíme, ať už se tu něco dozvím nebo ne, zkusím je časem dát na nějakou renovaci, třeba se z toho vyklube použitelnej kousek.
warann Odesláno 20. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 S těma fotkama jsem ti chtěl udělat radost :-). A co se týká servisu, příští týden nesu vintážky k p. Frýdlovi, neboť jsem u něj už nějaký na renovaci měl a vždy to dopadlo nad očekávání.Jo? Tak to jsem rád. Poslední dobou jsem dosti vztahovačněj, tak mě to nejprve poněkud popudilo neb za vším hned vidím provokaci ;-). Ty fotky mě vážně štvou, ale máti užívá programy, který vůbec neznám a hlavně nemám nejmenší chuť se jim učit. Takže víkend to snad jistí. Pan Frýdl je asi dobrá volba, ještě mě napadl Valis. O těch hodinkách, resp. značce, netušíš kam mě nasměrovat pro základní orientaci?
Onipep Odesláno 20. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 No fotky děsný.Mám pro tebe, ale určitě radostnou zprávu.Jedná se o složeninku, neboli bastlík A teď ta radostná - pouzdro je zlaté 14kt .Vyrobeno v ČSSR okolo roku 1950 .Pou
habadej Odesláno 20. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 (upraveno) Zajímavý, protože jsem o tý značce ještě neslyšel, tak jsem trochu gůglil. O značce jako takový moc info není, ale na ebay se jich docela dost vyskytlo. Našel jsem dost typů pouzder, dokonce i nějaké bullhead tvary s oranžovým cifrem apod. Koukni: http://www.chrono24.cz/all/rjaquet-rare-bullhead-chronograph-70s-nos--id3785753.htmNa to, kolik se vyskytlo typů pod touhle značkou, tak informací fakt poskrovnu. Snad někdo bude vědět víc. Upraveno 20. ledna 2016 uživatelem habadej
warann Odesláno 20. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 Diky, kdyz jeste pridas nejaky info nebo aspon kde se da něco docist budu rad. Fakt jsem v tehle kusech total mimo. Jeste jednou dik :-)
Onipep Odesláno 20. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2016 Nějak se to odeslalo samo Pouzdra se nejvíc používala pro hodinky Eros, pak Pabedy a teď často i na Primky Punc máš na pravé nožce z pohledu od korunky.Nemusíš se bát je otevřít, chce to ostrej nůž nebo otvírák na dna hodinek.Ve dnu je znatelnej zářez tam nůž vlož a zatlač.Na vnitřní straně dna je také punc a přilba.
warann Odesláno 21. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2016 Nějak se to odeslalo samo Pouzdra se nejvíc používala pro hodinky Eros, pak Pabedy a teď často i na Primky Punc máš na pravé nožce z pohledu od korunky.Nemusíš se bát je otevřít, chce to ostrej nůž nebo otvírák na dna hodinek.Ve dnu je znatelnej zářez tam nůž vlož a zatlač.Na vnitřní straně dna je také punc a přilba. Hele díky moc. Takže pouzdra se dělala u nás a kompletace taky? Výrobce k tomu dodal strojovnu, ručky a cifr? Jinak platí, že o víkendu dodám lepší foto. Jo a na to že X let, možná X desítek let ležely v šupleti tak v pohodě jdou (čímž samozřejmě neříkám, že nezaslouží servis).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se