Jura L. Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Dlouho to tady sleduju, prolezl jsem na netu kde co, půl pracovní doby s tím zabiju, ale nemohu se rozhodnout co si koupit na 40-ku, tedy kolegové a rodina se rozhodli mi přispět a uvažuju o něčem do cca 30 tis. Kč. Jako hezké se mi jeví tyhle Seiko SNP003 Kinetic Auto Relay (http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/Foto/SNP003P1.jpg) no ale uvítal bych je v modré. Nevím ale jestli by nebylo lepší koupit nějaké automaty, není ten "kinetik" jen takové složitější "digi" ? Opravdový automat bych uvítal určitě raději. Co vlastně od hodinek požaduji : - baterkové ne, automat či něco podobného - vysoká mechanická odolnost (saf. sklo, ocel. i tah) - datum (aby se ale nemusel každý měsíc přestavovat) - nepotřebuju žádné funkce ale čistě s ručičkama nechci, spíš vzhled chronograph - chci to koupit v kamenném obchodě (abych to viděl) - vodotěsnost mi stačí 100m - ne moc masivní a tlusté, tak zlatý střed - k saku musí být alespoň "únosné", jsem ale vysoký sportovní typ, takže vizuálně určitě snesu "sportovnější" chodinky než plešatý pupkatý úředník. Prosím tedy o pomoc, nejlépe s fotem a odkazem na prodejce a výrobce. DÍKY MOC !! PS : Že jsem tu lezl ! Jinak bych koupil první fejky a měl bych duševní klid ! :-)))
Benelli_2000 Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Mechanickou odolnost ti spíše zaručí minerál. Sice se poškrábe snáze, než safír, ale jen tak nepraskne. Safírové sklíčko nepoškrábeš, ale při hrubším zacházení se může stát, že praskne úplně. Tedy pokud neuvažuješ čistě o společenských hodinkách, tak radím minerál.
Jura L. Odesláno 30. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2006 No minerální mám na festinach a je dost doškrábané, takže chci vyzkoušet safírové. Mlátit po nich kladivem rozhodně nemíním. :-)
Jeremy Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Já bych šel do Omega Seamaster Porfessional. Cena lhece přesahuje hranici, ale dají se sehnat i za to.. Sice namají "vzhled chonograph," ale rozhodně nevypadají stroze. A vidět je možné je všude - tj. není třeba kamenný obchod..
Benelli_2000 Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Jeden člen chronomagu prodává pěkné T-lordy a za slušnou cenu: http://www.forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=805
falkkon Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Hm,ty T-lordy odpovídají tomu co asi chceš,až vyrostu tak si je taky nechám koupit(do důchodu)
Milan Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Ja sa prekvapim na 40- ky Azimuth Bombardier I - kami sice ich budem mat az v juli ale zatial sa aspon najde cas ako to doma vysvetlit manzelke. Dufam ze zajtra pridu?????!!!!!
Jeremy Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 > Milan Kup si AB III, ty nemají obráceně ten trojúhelníček na 12 a mají modré ručičky.. > Jura - a to taky ale není špatný nápad - Azimuth..
Viktor Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Všem podmínkám při cenovém limitu 30k nepůjde snadno vyhovět. Automaty s datumem, který nebudeš muset měnit (věčný kalendář) jsou cenově úplně jinde. Dle podmínek připadají v úvahu jen Seika a Citizeny. Zvážil bych ta Seika z nové řady Premier, se strojkem Kintetic (quartzový strojek, který získává energii z pohybu ruky) a věčným kalendářem, safírovým sklíčkem (obavy z křehkosti safírových sklíček se mi zdají přehnané, safírové sklíčko považuju za mnohem lepší řešení než minerální sklo). Od začátku roku jdou koupit i u nás v kamenných obchodech v cenách 20 - 25 tisíc Kč. Ale osobně bych je radši koupil v Německu po netu za cenu o třetinu nižší. SNP003 Značka Seiko Dop.MO cena 22400,- Kč Referenční číslo SNP003 Druh Pánské Strojek Kinetic Kalibr 7D48 Funkce Auto relay Materiál Nerez ocel Sklo Safír Vodotěsnost 100m Baterie kondenzátor Jiná kombinace Nebo sportovnější Sportury SNL 015 Značka Seiko Dop.MO cena 29900 Kč Referenční číslo SNL015 Druh Pánské Strojek Kinetic Kalibr 7L22 Funkce Stopky Materiál Nerez ocl Sklo Safír Vodotěsnost 100m
viking Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 já bych ustoupil od požadavku věčného kalendáře. máš pak mnohem větší výběr. co třeba fortis b-42? viz http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=640
African Odesláno 30. března 2006 Nahlásit Odesláno 30. března 2006 Samozřejmě do 30000,- se dá sehnat dost dobrých hodinek a to i švýcarských. Ale pokud se ti líbí Seiko kinetic Autorelay, tak podle mě super hodinky, jedny Kinetic také mám, sice né autorelay(který je mnohem lepší) a jsem s nimi spokojen. Jsem na ně dost tvrdý, spíš do práce a na vandry, ale fakt dost dobrý. Sklo do dnes bez škrábance, přesnost až s údivem (do +- 5s/měsíc) Jinak ty černý- mňam Mńam
Jura L. Odesláno 31. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Díky všem za rady. Třeba ty Fortisy jsou bombastické, hned bych je bral ale obávám se, že jsou normálně cenově trošku dál. Nějak mě to táhne do těch černých Seiko SNP003. Ovšem jak dlouho asi vydrží, vždyť jsou to v podstatě elektrické hodinky Ovšem vyšťoural jsem i Omega Seamaster Porfessional za 31 tis. Tak nevím. Máte ještě nějaké typy ?
odklizec Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Zakladni tip cislo 1! Pokud chces za sve penize "co nejvic", nekupuj to u nas a uz vubec ne v kamennem obchode Ovsem u nas si moc nepolepsis ani s internetovym nakupem.
Jura L. Odesláno 31. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Odklizeč : Doporučuješ třeba Německo ? Jinak dotaz - nějakej loupežník u nás v Ostravě prodává Breitlingy Hercules za 15 tis !! To bude asi slušný fake, no i tak bych to zhlídnul. Kdybych s tím přišel k nějakému hodináři pozná fake ?
viking Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 dále bych radil dělat co nejméně kompromisů, hlavně ty co se týkají ceny. protože potom tě po pár měsících/letech... začne svrbět...a...nakonec to člověka stojí mnohem víc než měl původně v plánu. pokud tedy trpíš stejnou nemocí jako všichni tady.
African Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Dobrý hodinář by měl poznat na 100%, zda-li jde o originál. A co ty Omegy Bondovky, co jsou v sekci Prodám. Vypadají dost dobře s veškerou dokumentací (což na jednu stranu jasně prokazuje původ hodinek)
odklizec Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Odklizeč : Doporučuješ třeba Německo ? Jinak dotaz - nějakej loupežník u nás v Ostravě prodává Breitlingy Hercules za 15 tis !! To bude asi slušný fake, no i tak bych to zhlídnul. Kdybych s tím přišel k nějakému hodináři pozná fake ? I v nemecku se da koupit lip nez u nas, ale pokud jsou to hodinky do 30tisic, volil bych sice neosobni, ale zrejme nejvyhodnejsi nakup na ebay. Protoze za 30 tisic muze sehnat opravdu skvele hodinky, o kterych si za stejnou cenu u nas muzes nechat jen zdat! Akorat se to clovek musi naucit pouzivat a byt velmi opatrny co a od koho nakupuje. Kdyz se to ale naucis, uz tady v kamennem krame nekoupis ani nabijeci baterky (vlastni zkusenost) A neni to proto, ze bych potreboval setrit kazdou korunu. Je to proste zabava a dobry pocit z toho, ze jsem zase okaslal prodejce a velko-distributory s jejich debilni obchodni politikou. Priklad, cena fotaku v US 1000USD cena fotaku v EU 1000EUR..ehm..slovy klasika "cosi shnileho je ve state danskem.." Co se tyka Breitlingu za 15 to bude fake. Bohuzel, u breitlingu obecne se faky tezko poznavaji, protoze jsou cim dal tim lepsi a diky velke mire detailu ma s urcenim problem casto i odbornik. Takze bacha na to. Z toho duvodu ja razim zasadu, ze je lespi mene znama znacka, ktera neni tak proflaknuta a nevyplati se nikomu falsovat.
Jeremy Odesláno 31. března 2006 Nahlásit Odesláno 31. března 2006 Odklizec má pravdu prakticky ve všem, včetně eBay - už jsem si tam koupil i košile a boty I u Breitling má pravdu - kopie jsou čím dál lepší a 15000 je divná cena - na origoš prapodivně nízká a na fake zase šíleně předražená. Každopádně ani nemá cenu se na ně chodit dívat. V rámci masovek (Rolex, Omega, Breitling) se člověk může bát fakeů, ale platí to jen u hlavních modelů, tj bondovský Seamaster, nebo B. Navitimer.. U méně populárních je menší šance, že je začnou kopírovat.. Navíc mají tyhle "nepopulární" modely většinou nějakou vychytávku, která se blbě kopíruje (u B-2 je to desetiminutový sčítač a "převodovka" mezi lunetou a vnitřním prstencem). Třeba na kopii svých B-2 jsem tak ještě nenarazil. Nicméně překvapuje mne, že někdo nabízí kopii Hercules - ty zase mají spodní sčítač s hodinovkou i minutovkou.. Podle mě nabízí "Hercules", ale bude to něco jiného..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se