Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravým všetkých,

nastal čas na nový prírastok a na opätovné dlhé rozhodovanie. Opäť som sa dostal do zúfalej fázy, napriek tomu, že som hľadal tu na fóre pomoc, nenašiel som presne to čo som hľadal bez založenia nového vlákna. Preto mi prepáčte, že som ho nakoniec založil. Všetko komplikujú moje "úchylky" a ich kombinácia je smrtonosná pre výber :frusty:

Konečne k veci...

Moje najdôležitejšie požiadavky:

- Automaty

- oslepujúca lumi (prípadne trítium)

- zadný priehľad na strojček (viem, že neholdujete predstave priehľadu a potápiek, ale ja nemôžem odolať tomu pohľadu na strojček :notworthy: )

ďalšie požiadavky (bolo by fajn, keby to bolo  :D )

- na ťahu

- cena do 300euro (prípadne viac, ak by to stálo za to)

- potápky

- Hacking, ručný náťah

- cca 43mm-44mm

Snažil som sa najskôr prejsť všetkým trítiovým, ale cenový výber je obmedzený najmä na Vostok europe a prevažne na kombináciu buď trítium alebo priehľad na strojček, okrem jedného prípadu a tým sú Vostok Europe Sea Monster Ekranoplan Automatic

http://www.vostok.sk/kategoria/znacky-hodiniek/vostok-europe-sea-monster-ekranoplan-automatic-line-2432-01-5455157/

Avšak mám obavu, koľko mi reálne vydrží trítium (je to starý model) a nakoľko silno bude svietiť, ďalej veľkosť sa mi zdá už moc prehnaná a značka povedzme nie úplne vychytená.

Momentálne som nalomený buď na Seiko SRP485K1 alebo SRP539K1

Rozmýšľal som aj nad monstrami, ale asi fakt neprežijem to, že nemajú priehľad na strojček a možno trochu aj ich veľkosť.

Viem, že Seiko nemá problém s luminiscenciou, ale je veľký rozdiel medzi monstrami a týmito modelmi?

Prípadne mi prosím poraďte niečo iné. Pozeral som aj niečo od Orientu, ale zrejme priehľadné zadné veko nerobia na potápky.

post-39945-0-23437600-1454342300_thumb.jpg

post-39945-0-35340000-1454342320_thumb.jpg

Odesláno

Měl jsem tyhle a masakr....cena trochu přes, ale stojí za to:

DEEP BLUE

Výrobce

Značku Deep Blue som pozeral a má neskutočné modely, najmä tie staršie. Problém jem že neviem ako ich zohnať a za dalšie, či kúpou staršieho modelu, nebude trítium už "vyprchané" (že vraj 12,5 roka vydrží) Tie nové modely sú dosť drahé, ale premyslím to. Kde si kúpil svoje?

tak nějak tě chápu :-) ale ten průhled je zajímavej jen když to koupíš a pak než to prodáš :-) jinak se do toho víceméně nutíš je to furt stejný

docela fajn cena a ani moc přes rozpočet tady :

http://www.jomashop.com/alpina-watch-al-525lb4v36.html

Tak priehľad na strojček ma neprestal fascinovať ani po pol roku a zistil som ešte k tomu, že sa celkom dá odhadnúť veľkosť natiahnutia strojčeka, podľa pohybu rotoru (keďže na Tissotoch nemám ukazovateľ náťahu) :)

Návštěvník Mitak
Odesláno

Já jsem před týdnem objednal pro švagra ze Skywatches Seiko SRP483K1, splňuje to přesně tvé požadavky a ceně 125 dolarů fakticky nešlo odolat. Myslím, že pro laika by to mohly být slušné hodinky.

Odesláno

Ake mate skúsenosti s lumi medzi modelmi Seiko 5 (srp483, 441, 485 a pod.) a zaroven v porovnaní oproti monsterom?

Odesláno

Značku Deep Blue som pozeral a má neskutočné modely, najmä tie staršie. Problém jem že neviem ako ich zohnať a za dalšie, či kúpou staršieho modelu, nebude trítium už "vyprchané" (že vraj 12,5 roka vydrží) Tie nové modely sú dosť drahé, ale premyslím to. Kde si kúpil svoje?

Svoje jsem koupil samozřejmě zde na fóru. Občas tu nějaké proběhnou.

Odesláno

Ake mate skúsenosti s lumi medzi modelmi Seiko 5 (srp483, 441, 485 a pod.) a zaroven v porovnaní oproti monsterom?

Chceš počuť, že svietia lepšie než Monster, ale nesvietia. Neoslepia a nemajú Mega Lumi.

Odesláno

...nebude trítium už "vyprchané" (že vraj 12,5 roka vydrží)...

12,5 roku je u tritia poločas rozpadu, takže po týhle době bude jeho svítivost poloviční. Nijak silně to ale svítit nebude ani na začátku.

Odesláno

Dej si pozor na toto.Tritium rozhodně není oslepující, vidět je jen ve tmě a teprve až poté, co si oči přivyknou na tmu. To som si myslel, že to tritium nie je take silné, skôr som to dával na tú lumi

Chceš počuť, že svietia lepšie než Monster, ale nesvietia. Neoslepia a nemajú Mega Lumi.

Nie, nepredstavoval som si určite, že budú silnejšie a ani len rovnako, len či je to až dajme tomu o polovicu horšie. A najmä, či medzi Seiko 5 sú nejaké modely, ktoré sú medzi nimi vycnievaju v intenzite svietenia...
Odesláno

A co "nová" Suma? Černé (SBDC031) nebo modré (SBDC033), ty podle mě svítí líp než Monstra :)

300,- ? ti stačit nebude, ale stojí to za to...

Odesláno

V tomto vlákne sú nejaké porovnávacie fotky. Úplne vpravo mini monster. V porovnaní sú aj monster, je to ale posledná thajská limitka a má slabšiu lumi, než bežné monster.

Dobre svietiace päťky sú napríklad Frankenmonster.

Ďakujem za pomoc, prebehol som to všetko, ešte skúsim pohľadať tvoje ďalšie porovnavačky, sa mi zda, že si ich mal viacej 

A co "nová" Suma? Černé (SBDC031) nebo modré (SBDC033), ty podle mě svítí líp než Monstra :)

300,- ? ti stačit nebude, ale stojí to za to...

Tie su neskutočne, išiel by som hneď do nich, ale nemajú priehlad na strojček a to asi neprekusnem :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...