Přejít na obsah

Pekne panske oblekove hodinky

Dawe Patek

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, shanim pekne hodinky k obleku s kozenym reminkem jen s datumovkou, zadne divociny. Puvodne jsem mel z diplomatickeho shopu za dobrou cenu automatky Tissot Le Locle, ale to bohuzel nevyslo a u nas jsou moc drahe. Shanim tedy vlastni cestou po shopech a cetl jsem i spoustu recenzi zde na foru. Jenze hodinky, ktere me zaujaly jsou povetsinou minimalne za 25k. Muj budget je max 14.500. Chtel bych nejakou opravdu znamou a kvalitni svycarskou znacku a co se tyce me touhy po automatkach, tak jsem to vzdal, jsou proste moc drahy. Presel jsem tedy na quartzky s tim, ze si za rok, rok a pul ty automatky stejne koupim protoze si myslim, ze jsou to hodinky s dusi a ukazkou genialniho lidskeho umu. Proto take berte v podtaz jak dobre se mi ty hodinky pak pripadne budou prodavat (pokud se to tedy vubec u quartzek vyplati). Ale zpet k hodinkam, zatim mam dva favority:

Maurice Lacroix Eliros (moznosti je vice) https://www.google.cz/search?q=maurice+lacroix+eliros&client=ms-android-samsung&biw=360&bih=306&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1zdmbl9rKAhVJ2SwKHV_NAS8Q_AUIBigB#imgrc=PHHrYBWSK2Do4M%3A

https://www.google.cz/search?q=maurice+lacroix+eliros&client=ms-android-samsung&biw=360&bih=306&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1zdmbl9rKAhVJ2SwKHV_NAS8Q_AUIBigB#imgrc=VtYjfvzoxS5NbM%3A

A pak jsou i klasicke bile.

Druha moznost jsou Edox Les Bemonts. Na tech se mi libi, jak jsou neuveritelne tenke. Jsou jako na obrazku, akorat jsou z ruzoveho zlata, ale je to decentni a nenasilne, pokusim se na konec vlozit mimo odkazu i fotku:

https://www.google.cz/search?q=maurice+lacroix+eliros&client=ms-android-samsung&biw=360&bih=306&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1zdmbl9rKAhVJ2SwKHV_NAS8Q_AUIBigB#tbm=isch&q=edox+les+bemonts+quartz&imgrc=fBxq0hi2c_V8jM%3A

Ty maurice lacroix sezenu za 14k(prodejni cena 16.500) a ty edoxy za radove 13k, mozna 12,5k(prodejni cena 15.500). Oboje nove.

A ted potrebuji poradit. Pokud prijdete s jinymi navrhy, tak se tomu vubec nebranim. Ty Edoxy jsem dnes videl a moc se mi libilo jak jsou tenky a elegantni a take mi Edox prijde jako znacka s vetsi tradici, i kdyz Maurice jde hodne nahoru, porad vznikl oproti tradicnim vyrobcum pred par lety. Mimo elegance uprednostnuji hlavne dobrou kvalitu, cetl jsem, ze quartz strojky vydrzi az 25 let, tak aby se tomu ty hodinky blizily. Kazdopadne hodinky chci koupit nove a mit moznost je videt, takze ze zahranici neberu, nemam na to dost odvahy a na obrazku kopie nepoznam :-)

Odesláno

Bohuzel jsem na mobilu nevykoumal, jak vlozit fotku, tak jsem sem ty edoxy nemohl dat.

Odesláno

Proč nezůstaneš u automatů a nevezmeš třeba Visodate? Do budgetu se vejdeš snadno a jsou to hezký decentní Tissoty.

tissot-visodate-1957_2.jpg

Pokud bys byl ochoten mrknout za hranice švýcarský produkce, tak malej kousek nad budget bys mohl vzít třeba tuhle parádu od Seika. Jsou trochu univerzálnější, ale pokud se hoděj na řemen, tak taky udělaj v obleku parádu (doporučuju kouknout na fotky na druhý straně a pustit si video, ten brus/lesk pouzdra a sunburst cifr je prostě pecka).

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/92526-seiko-brightz-sdgm003-grand-cocktail/

edit: teď vidím ten požadavek na koupi u nás na krámu, to bych pak viděl fakt na nějaký Tissoty. Quartzky bych při takovýmhle budgetu asi nebral, ke společenskejm hodinkám ta mechanika tak nějak patří.

Odesláno

Diky moc za tak rychlou odpoved. Ty Tissoty nejsou vubec spatny, moc mi nesedi, jak je jinak napsany ten napis Tissot, ale jinak nejsou vubec marny. Jedny v rodine uz mame. Staly 6 tisic a po 8letech procisteni za 4,5 k. To mi neprijde moc ekonomicky, ale o to tolik nejde. To ze jsou to automatky je velky plus, na druhou stranu oboje ty hodinky, jak jsem sem daval se mi libi vic. A ted babo raď. :-D Mimochodem, ma cenu resit zda je slusne prodam, nebo to v tehle cenove kategorii nema cenu? :-)

Odesláno

Jinak Tissot celkem zarazeny jako znacku mam, ale co Edox a Maurice Lacroix, jak jsou na tom vseobecne s kvalitou?

Odesláno

Kvalita stejná nebo nižší?

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...