Přejít na obsah

Nejmenší hodinky

rentier

Doporučené příspěvky

Tak mě tak napadlo, jaké nejmenší hodinky máte/znáte? Mě se podařilo sehnat toto a říkám si, jak tam tu mechaniku všechnu dostali? Navíc mám ještě jedny ruské kulaté, zatím nevyfocené, které jsou snad ještě menší. Též mě překvapuje, že ten pidi průměr zdá se neubírá na použitelnosti. Teď ještě vyřešit dilema, jestli tah nebo řemínek, otázka ovšem je, co půjde sehnat a aby se to k nim hodilo :worried_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rentier napsal:
Tak mě tak napadlo, jaké nejmenší hodinky máte/znáte? Mě se podařilo sehnat toto a říkám si, jak tam tu mechaniku všechnu dostali? Navíc mám ještě jedny ruské kulaté, zatím nevyfocené, které jsou snad ještě menší. Též mě překvapuje, že ten pidi průměr zdá se neubírá na použitelnosti. Teď ještě vyřešit dilema, jestli tah nebo řemínek, otázka ovšem je, co půjde sehnat a aby se to k nim hodilo :worried_anim:

Na mě to působí, jakoby byl padesátník výše než hodinky, blíže objektivu. Tedy že se zdá poměrové oproti hodinkám větší. Není to tak? Fotil jsi to ty?

Upraveno uživatelem lolohh
Odkaz ke komentáři

Moje nejmenší jsou tyto Čajky a Luče

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Rudina napsal:

Ty Čajky jsou krásný, třeba taky někde takové ulovím! Přikládám lepší foto těch svých, o kterých už jsem se rozhodl, že je nadělím v tom plastovém vnitřku od Kinder vajíčka a starost o připevnění přenechám majitelce;) Btw. jak jsou malé, představují menší cíl pro možné poškrábání poškožení neb Chaiky původní majitelka nosila běžně denně a přesto to na nich není v podstatě znát!

Odkaz ke komentáři

Rudina napsal:
Luče pamatují snad ještě Chjruščeva když mlátil botou do stolku v OSN.

My vas pacharanim!! A špička boty mířila na západ proti imperialistům. Jo, tehdy byla akční naštěstí jen špička boty, pokud si to dobový tisk nevymyslel.

Je úžasné, jak to může vůbec fungovat (tedy ten mrňavý strojek :P). Taky jsem míval jedny maličké, i když nevím, jestli takhle pidi. Jedna starší dáma hodinářka mi je ještě za totáče vrátila s tím, že je to šunt a že je nemá smysl opravovat. A přitom byly zlaté a švýcarské ("a nebyl to hloupý hoch, byl z Prahy..."). Pamatuje někdo paní Zahradníčkovou ze Zahradního Města?

Odkaz ke komentáři

Rudina napsal:
for rentier

ty Čajky se dají sehnat v Praze, prodává je pan Skalka, podívej se do Sbazaru, kde nabízí Primky, mimo to má i dámské Čajky.

Luče pamatují snad ještě Chjruščeva když mlátil botou do stolku v OSN.

Hi hi!:-) Sbazar zkontroluji, ale možná nakonec nakoupím kamenně - odpoledne jsem se nemohl odtrhnout od výlohy klenotnictví na Mendláku. Už jsem tam dříve viděl parádní Chaiky na řetízku, teď vystavili i klasické modely, s rezervou tříciferné, maličké a zvlášť jedny titanově stříbrné mě moc lákají, vůbec nevypadají lacině, naopak, včetně pěkného tahu, hmm...

Odkaz ke komentáři

jarolsa napsal:
No medzi timi mojimi maľuchami sa tie Čajky tiež objavili.Inač 3xLuč,2xČajka po jedom kuse Zarja a Prim.Radosť pozrieť ako si tam tie mrňusi spokojne tikaju.

Hezký! :speak_cool: Líbí se mi především ty prostřední, parádní vínová, takové ještě taky nemám:( Jinak jsu mile překvapen, jak se vlákno plní kvalitními příspěvky, díky! Btw. máte dámské hodinečky jen jako sběratelskou vácheň nebo je Vaše dražší polovičky provětrávají?

Odkaz ke komentáři

No já jsem si Čajky koupil spíš jako raritku, že se něco tak malého dokáže udělat a ještě k tomu v Rusku, furt jsme se jim smáli, že všechno dělají na kovadlině a přitom dělali takovýhle věci. Luče zdědila manželka po mámě, jinak žena vůbec hodinky nenosí (do minulého roku neměla ani mobil, prostě nic kde by byl čas), závidím jí, je svobodný člověk, čas jí zajímá pouze ráno, aby došla do práce, odpoledne, aby včas odešla a v podvečer aby viděla Rodinný pouta a jinak to neřeší.

Odkaz ke komentáři

rentier napsal:
Konečně jsem se dostal k tomu "vyvolat" fotky!

DRAHÉ...

Pan Skalka má (nebo měl) ty Čajky v NOS stavu včetně krabičky a myslím, že bude rád, když se jich zbaví za 50Kč.

Má (měl) jich hromadu.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  Rudina napsal:

Tak přesně takové Čajky o velikosti pětihaléře jsem přez víkend generálkoval.Rozebrat do šroubku,umýt v technickém benzínu,vysušit,poskládat,namazat a seřídit.Šlapou jedna radost.Chce to jen pevnou ruku a pevné nervy.Je to až neuvěřitelné,že lze sériově vyrábět tak malinký strojek a to v bývalem SSSR.

Na téma "nejobtížnější úkon opravy hodinek" otvírám nové diskusní vlákno

Petr

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...