Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

lze nějak dodatečně nanést vnější antireflexní vrstvu na hodinky, které ji od výrobce nemají? Pokud ano, kdo a kde to u nás dělá a jaká je trvanlivost takové úpravy? Někde jsem dohledal pouze informaci, že si takhle někdo ze zdejších členů upravoval Seika, ale nic víc. Máte s tím někdo zkušenost? Poraďte :)

díky

Odesláno

Já jsem to dodělával vnitřní na plast u Igenů. Ale dostaly nový sklo. Jinak by to neměl být problém. Sklo se musí vyndat, nechat u šikovného optika nanést AR podle požadavku a vrátit zpátky. Šikovný hodinář by to měl dokázat. U Seika se to většinou řeší nákupem hotového safírového skla s AR vrstvou, ale nevidím důvod proč by to nemělo jít i na jiné hodinky.

Odesláno

Jeden podobnej dotaz- liší se nějak výrazně kvalita AR od různých výrobců? Mám na mysli to, že už jsem zažil hodinky, který měly původní vnější AR nedotčenej i po 7-8letech. A naopak i hodinky, který během třeba roku neutžely nikdy žádnou významnou ránu na sklo a i tak to bylo na AR vrstvě znát v podobě různých vlásečnic a teček.

Odesláno

Ahoj, kdysi jsem to zjišťoval, dělá to Dioptra. Stačí, aby Ti hodinář demontoval sklíčko, to jim pošleš a oni Ti nanesou AR dle požadavků (venkovní, vnitřní). Už si to moc nepamatuju, ale myslím, že tenkrát byla cena za tuto operaci kolem 400kč plus pošta, musel by si tam zavolat.

Odesláno

Jeden podobnej dotaz- liší se nějak výrazně kvalita AR od různých výrobců? Mám na mysli to, že už jsem zažil hodinky, který měly původní vnější AR nedotčenej i po 7-8letech. A naopak i hodinky, který během třeba roku neutžely nikdy žádnou významnou ránu na sklo a i tak to bylo na AR vrstvě znát v podobě různých vlásečnic a teček.

Kvalita AR se kus od kusu (vyrobce od vyrobce) zcela urcite lisi,zalezi na poctu vrstev,to je imho jadro pudla,pac zpusob naneseni bude asi pouze jeden.

Odesláno

Ahoj, kdysi jsem to zjišťoval, dělá to Dioptra. Stačí, aby Ti hodinář demontoval sklíčko, to jim pošleš a oni Ti nanesou AR dle požadavků (venkovní, vnitřní). Už si to moc nepamatuju, ale myslím, že tenkrát byla cena za tuto operaci kolem 400kč plus pošta, musel by si tam zavolat.

Ahoj, díky za tip. Pořád to dělají a dokonce si člověk může vybrat i odstín :) http://www.dioptra.cz/antireflexni-vrstvy Zkusím tam zavolat a poptat cenu.

Odesláno

Takže kdyby to ještě někoho zajímalo, cena u Dioptry  je 350,- bez DPH a dopravného. Možnost výběru je mezi zeleným a modrým AR a dělají to běžně. Stačí je dopředu kontaktovat a poslat na jejich adresu Dioptra Turnov, Sobotecká 1660. Vyřešeno :)

Odesláno (upraveno)

Ano Dioptra mí to kdysi dělala také. Dobrá kvalita za neskutečné peníze.

Jen jestli se nepletu od venkovního okraje 0.4 mm AF chybělo. Prý to neuměli do krajů nanést.:-)

U Dušáka se bojím, že bude v řádech jiná cena !

Upraveno uživatelem long
Odesláno

Dušáci to nabízeli a nabízí, jen to prý trvá cca 1 měsíc až 2 měsíce a cena prý 2000 Kč. Nikam to posílají.

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...