Skalamander Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 YPO napsal: já jsem kdysi koupil a stále používám SONY MDR EX71 -bohužel už se to asi nedá koupit, ale zvuk je skvostný - ne jako u koss, ale konkurence schopný jak je to vůbec s tou doživotní zárukou ? to je na sluchátka nebo majitele ? V zásadě to je takhle. První dva roky záruka platí standartně pro všechny majitele zboží. Nadstandartní záruka platí pouze pro toho, kdo zboží koupil resp. tomu, komu byla nadstandartní záruka udělena. Ale smluvně se dá ujednat cokoli
gougy Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 (upraveno) little_w napsal: jenom technicka poznamka: kossy povazuji za siroko daleko nejlepsi sluchatka v cenove kategorii do, rekneme 15.000 Kc. dozivotni zaruka je bonus, ale kvalita reprodukce, to je skvost. pokud vim, v redakci caopisu jako strereo&video apod. je pouzivaji jako druha referencni sluchatka. ale jasne, je to vzdycky subjektivni. ja jen za sebe muzu rict, ze s kossama je to jako s botama aligator - neslapnete v nich vedle Do 15000? ale no ták, to spíše do 1500. Porta jsou fajn a udělají za málo peněz hodně muziky, mezi nevýhody patří přebasovanost, nepřesné řečové pásmo, limitovaný přednes prostoru a neúcta k okolí (hrají "ven"), měl jsem je kdysi docela rád (ale byly nahrazeny "špuntama do uší" a hudba dostala nový rozměr ) Upraveno 6. října 2009 uživatelem gougy
railmaster Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 (upraveno) Tiež používam nejaké Sony sluchátka. Zrejme skúsim Sennheisery. Tie Ohmy mi prídu k Nokii vhodnejšie ako majú Kossy. A ku N79 ich doporučuje aj T-mobile v UK. To Boo-bek: vďaka za odkaz ku testom, to som potreboval. Upraveno 6. října 2009 uživatelem railmaster
Radimk Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 little_w napsal: muzu rict, ze s kossama je to jako s botama aligator - neslapnete v nich vedle Jenom lehká noticka..: Boty "s krokodýlem" se šily i ve Zlíně, v bývalém Svitu.. máma dělala na týhle dílně účetní. sorry za total OTT, jen takovej nostalgickej povzdech..
Helex Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 little_w napsal: jenom technicka poznamka: kossy povazuji za siroko daleko nejlepsi sluchatka v cenove kategorii do, rekneme 15.000 Kc. dozivotni zaruka je bonus, ale kvalita reprodukce, to je skvost. pokud vim, v redakci caopisu jako strereo&video apod. je pouzivaji jako druha referencni sluchatka. ale jasne, je to vzdycky subjektivni. ja jen za sebe muzu rict, ze s kossama je to jako s botama aligator - neslapnete v nich vedle S tím nemůžu souhlasit. Doživotní záruka je to jediné co je na Kossech podle mě zajímavé. Srovnání se Senheisery, které jsme s kamarádem provedly, dopadlo dost špatně, v podstatě o třídu. Jsou přebasované, nečitelné a naprosto nesrozumitelné (rozuměj v porovnání se S.) Doporučuji poslechnout si na nich například vážnou hudbu, idealně kvartet a pod, tady se to pozná. Z popiku třeba Jacksona kterej má skvělý zvuky. Jednoduše řečeno, nahrávka je v nich slitá, jednotlivé nástroje nedobře identifikovatelné. Jsou prostě klasicky hi-fi navoněný, nabušený na basech a vejškách, jenže veškerý zajímavý zvuky se dějou ve středech. Je to jako když zapnete surround nebo podobnou věc na levnější věžičce, první dojem super, ale vlastně se z toho line jen chuchvalec.
Helex Odesláno 6. října 2009 Nahlásit Odesláno 6. října 2009 Apep napsal: Já se zrovna na Nokii N97 chystám, už ji tu někdo máte? Podělte se o dojmy Má třeba stylus na lepší psaní e-mailů a SMS? Já vím, že si to můžu najít na webu, ale i tak .. Díky Kamarád si ji koupil a je spokojenej. Jen pár věcí...1) telefon je zamýšlenej tak aby byl stále on-line 2) Na qwerty se nedá psát jednou rukou 3) Dotykový displej mě na htc vadil, páč volám bez držení a pořád jsem uchem něco mačkal. N97 je rychlej, krásnej a nabušenej
little_w Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 kibi napsal: imho na sluchatka - prineses sluchatka, co treba sezvejkal pes, zaplatis dve stovky a oni ti daji novy nebo hodne podobny novy... tak tak. sednes si na sluchatka, posles je s par stovkama do servisu a vrai se ti jako novy. a k te cene. kossy sezenes do 1.500, ale jsou podle me (a nejen me) na spici v kategorii do 15.000, to jsem chtel rict. cucim, ze to vyvolalo takove vasne... hadat se netreba, nejde o zivot... ba ani o hodinky
Andreas.ks Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Musím taky připomenout, že hodně závisí od hudby, na kterou je člověk chce. Zkoušel jsem různé značky, nicméně na mluvené slovo, vokální hudbu, středověk, contemporary classic a pod. se mi nejlíp osvědčily Senny.
B.F.G. Odesláno 7. října 2009 Nahlásit Odesláno 7. října 2009 Imho u portable zařízení je jednak potřeba nízká impedance a potom taky uzavřený typ. Nikdo nechce poslouchat to co posloucháte vy a vy zase nechcete slyšet brajgl kolem sebe. Což samotný výběr dost dramaticky omezuje. Z Koss bych doporučil Porta Pro 2000 (možná někde v ležácích), levné GT5, PRO3AA. Sennheisery je většinou strčí do kapsy, ale záruka u KOSS je fakt dobrá věc. Pokud Sennheiser tak HD 380 PRO. Nebo otevřená a tam už jednoznsačne Sennheiser
cody Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 (upraveno) Booze kam na ty osobni zkusenosti chodite????? Uz se opakuju, ale to se proste neda prejit... Helex napsal: ....Mobil s windows osdobně nedoporučuju, je to nestabilní systém a v telefonu dvojnásob... ...Nehledě na to že tak strašně zatěžuje systém, že se musej používat zbytečně rychlý procesory atd. což zase snižuje výdrž... ...Navíc mobil s win nejde používat jako flashka, respektive v poči musíš mít nainstalovanej active sync, kterej je taky děsnej... 1. Nesvadej pls vlastni schopnosti na PDA. To neni o systemu, ale o uzivateli. A hlavne o tom co za chujoviny a kam nainstalujes. PDA jsem mel nepocitane, od prichodu WM5 - rozdeleni RAM a ROM (EEPROM) jako na PC asi jen 2x zasek. Coz uz bude nejakej rok zpatky. Drive jsem mel v pohode nainstalovanych cca 50 programu, dnes uz instaluju min. 2. Ja to uz nejaky rok neresim. Na noc jde proste do nabijecky. Kdyz nekdy v patek po praci jedu rovnou ke tchyni tak nabijim az v nedeli. Kdyz jsem mel Symbian naposled (P800) nepozoroval jsem v te dobe vetsi vydrz proti woknum. Neni to take treba o spotrebe displeje a komunikaci GSM modulu s nejblizsi BTS? 3. Jde to uplne normalne. Staci kabel USB-MiniUSB. Budto si nainstalujes MassStorageWM5torage do PDA a kazde i cizi PDA funguje nejen jako fleska ale i jako ctecka karet. Nebo si do Windows Commanderu na PC das plugin TCMDwm5wincefs.wfx a prectes kazde PDA. Jedine s cim souhlasim je Active Sync. Prestoze jen tento program byva hlavni duvod proc korporati nemaji Symbian ale maji Wokna. Je velice promakany. Ja zadny mejly ani kontakty ani poznamky a schuzky s PC nesynchronizuju a proto ho vubec nepouzivam. V PDA se chova podivne. A na instalaci 99% softu totiz neni vubec potreba Pro tvoji predstavu, tyhle programky jsem si prekonvertoval rovnou do CAB, abych mohl vse instalovat z pametove karty bez PC. Kdyz jsem poridil prvni Vario (cca 3 roky nazpet) a cca 70-80% tehle programu bylo vzdy nainstalovanych na jednom PDA. S oblibou jsem se vsazel, ze do hodiny mam preinstalovany a nastaveny wokna (vcetne pripojeni, mejlu) a nainstalovane potrebne zakladni programy vcetne nastaveni (asociace, prostredi, ovladani atd.) jinak WM5 a WM6 zmaknou mj. emulator MS DOS a PALM OS. Prijedes mi tohle vsechno ukazat na Symbianu? O tomhle mluvim... ukazes mi pls jiny OS do PDA ktery zmakne neco podobneho??? Upraveno 8. října 2009 uživatelem cody
Milil Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Přesto, že si mě asi zařadíš mezi pitomce kteří neuměj používat telefon, tak se musím přidat k odpůrcům WM. Jsem normální uživatel, ne ladič něčího nepovedeného sw. Chci telefon používat bez toho abych si do něj musel nejdřív nahrát 3rd aplikace které jej udělají použitelnějším. Byl jsem velmi zklamán při nákupu svého prvního WM zařízení (tím jaká je to líné a zmatené) a na druhou stranu jsem byl velmi mile překvapen při nákupu prvního Symbianu (jak to hezky hned běží). Můj nejobllíběnjší smartphone byl SE P1i se Symbianem UIQ.
cody Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 Jak pitomce? Nic takoveho jsem prece nepsal, neprehanej. K tomu SW. V zakladu WM obsahuje vse co normalni clovek potrebuje. Kdyz jsem nekomu na prani instaloval soft tak vzdy jen tri veci: pocket windows commander - aby se v PDA dalo pracovat se souborama, pac pruzkumnik je i na PC blbej TCMP player ve free verzi - vynikajici prehravac vsech beznych multimedii, WMPlayer je i v PC blbej SBP pocket plus - udela z Today pouzitelnou plochu jak na PC, muzes pak ovladat PDA jednou rukou, vidis stav RAM, ROM, SD karty, minuty vydrdrz nabiti, regulace podsvetleni, jednim stiskem ovladas kl. zkratky (alt+tab, alt+F4, shodit na listu, zavrit natvrdo, spravce uloh atd.) Ono jde o to, ze kdyz se nechces s nicim patlat, bud si koupis mobil a kdyz neco potrebujes (browser, rss, navigaci atd.) tak ji dohrajes v JAVA. Nebo si koupis komunikator s OS. A je na tobe, jestli se naucis s tim pracovat, nebo nevis co vlastne s pristrojem delas a pak je jednoduche reseni svest to na PDA. Kdyz v praci (delam v telekomunikacich) posloucham kolegy a kolegyne co tvori se svejma mobilama a komunikatorama (zamestnavatel je poskytuje za hubicku) tak ti muzu zodpovedne rict, ze firmware dnesnich mobilu je kolikrat horsi nez OS komunikatoru. Popravde nechapu, proc da nekdo 15000kc za telefon (ktery se zpoti kdyz ma otocit obrazek nebo pustit video) kdyz za podobne penize muze mit PDA ktere umi vse bez problemu. A co neumi ho naucis. Proto nepamatuju, kdy jsem za mobil vysolil vic nez 3000kc. Od prvniho komunikatoru ktery jsem se pred lety naucil asi za den ovladat, jsem nemel s ovladanim WM problem. Dej mi do ruky PDA s WM a behem peti minut ho mam prenastaveny presne jak mi to vyhovuje. Dej mi mobil a budu 5 minut spekulovat kde nastavim POP3 ucet, vibrace, budik... Az na to prijdu tak zjistim, ze je to asi 3x slozitejsi nez na WM. Moje zkusenost je takova, ze kdo se chtel naucit s tim delat nechal si parkrat poradit a funguje. Kdo si to koupil na paradu a nevi co s tim potom place. Ale takovej clovek si to nema kupovat. Jinak WM versus Symbian je stejne tema jako Windows versus Linux. Kdo neumi tak to neuznava, ale tematu rozumi a prezentuje nahlas nazor. Kdo umi tak se doma chechta nad podobnejma vylevama. To neni nic osobniho, jen me vzdy nastve jak lide prezentuji vlastni "ne-znalosti". Vzdy kupuji jen HTC a nevim co je pomala odezva, fakt. (jinak ten soft viz. muj obrazek vyse je vsechen zdarma, takze si muzes nainstalovat opravdu co chces)
cody Odesláno 8. října 2009 Nahlásit Odesláno 8. října 2009 (upraveno) Kvuli objektivite jeste dodam dulezity fakt. PDA s WM je jedna vec, to co koupis v kramu byva uz upravene. Vyrobci pristroju zakomponuji svuj soft a ten nicemu vetsinou neprospeje. Vrchol blbosti jsou komunikatory od operatoru. Co dokaze nacpat treba O2 nebo T-mobile do ROM to stoji za to videt. Takze kazde PDA preinstaluju tak, aby nabehl POUZE system a ne ty chujoviny od operatoru. Zkus udelat standartni tvrdy restart a zkus nainstalovat jen OS. Trva to asi 2minuty. Hned je komunikatoru lepe:-)) Pripojeni a ostatni nastaveni komunikace ci prostredi je otazkou minut, veci jak MMS jsem nikdy nepouzil... Sice muzes opet namitnout, ze nechces nic instalovat. Uvadim to jen na obhajobu WM, protoze opravdu nemuze za to, co si tam operator nacpe. Jinak v teto debate radeji koncim, nechci si proti sobe popudit vetsinu Symbianovejch Nokijaru na foru Upraveno 8. října 2009 uživatelem cody
boo-beek Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Ja nevim... nejakej cas a nekolikrat jsem mel nokii 6120classic, obyc symbian, ale pekelne rychlej. Ted mam HTC diamond a je pomalejsi A to jsem si s romkou docela pohral. Ale pomalejsi neni o moc a celkove jsem velmi spokojenej - konecne WM foun, kterej je nositelnej v kapse Vubec, novy HTC (s touchflo 3D) jsou povedeny - maj tam stylovky i regulerni pracovni kousky, jsou pomerne vykonny... a hlavne TF3D je celkem dost promakany, konecne poradne pouzitelny
Apep Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Helex napsal: Kamarád si ji koupil a je spokojenej. Jen pár věcí...1) telefon je zamýšlenej tak aby byl stále on-line 2) Na qwerty se nedá psát jednou rukou 3) Dotykový displej mě na htc vadil, páč volám bez držení a pořád jsem uchem něco mačkal. N97 je rychlej, krásnej a nabušenej Předevčírem jsem byl služebně v Plzni a tam jsem si N97 důkladně prohlédnul a vyzkoušel v Tescu, je to tedy úplně jiný systém ovládání, než u mého dosavadního SE 910i, ale na to dá zvyknout, ke konci prohlídky a zkoušení jsem tomu začal věřit (jak jsem zvyklý na psaní stylusem, tak to mi tam zatím nejvíc chybí, ty všechny ostatní vychytávky asi ani nevyužiju - tedy hned ; je toho tam mraky.
RomanP Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Možná teď zbatečně nesu kůži na trh a budu za blázna, ale po tom co jsem zkusil jak Wm, tak Symbian, tak se mi nejvíce osvědčil iPhone a už něco ke dvěma rokům nevím, proč bych ho měl nahrazovat a nic jiného nehledám. Nikdy jsem nedržel v ruce nic, co by rychleji reagovalo, zatím jsem neměl v ruce nic co by se nikdy nezaseklo. Používám ho jako pracovní a v případě pohotovosti, která trvá týden v měsíci si prostě nedovedu představit následky zaseknutí systému a nepřijímání hovorů. To se mi nestávalo často, ale stalo se. I přesto, že jsem (záleží na měřítku každého z vás) na mobil náročný, není co by mi neposkytl. Telefonování, sms, icq, internet, ale hlavně - propracovaný kalendář, pop3 i imap maily a synchronizace všeho včetně poznámkového bloku do outlooku. Z aplikací snad jen kvalitní slovník, nějaké pracovní aplikace a miliony her, ze kterých mám několik nejlepších nainstalováno. Celé se to dá ovládat jednou rukou, k ničemu nepotřebuju stylus a to ovládání, citlivost, jeho rychlost a intuice, to se v technických parametrech nedá popsat. Myslel jsem, že přejdu na 3G a nyní na 3Gs, ale vždycky jsem vychladnul. GPS mám řešenou Garminem a ze nic moc 2mpx mobilu upgradovat za těžký prachy na nic moc 3mpx se mi nechce. Navíc firmware řady 3xx přinesl opravdu hodně supr věcí.
gougy Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 RomanP napsal: Možná teď zbatečně nesu kůži na trh a budu za blázna, ale po tom co jsem zkusil jak Wm, tak Symbian, tak se mi nejvíce osvědčil iPhone Hodně mi vadí absence QWERTY klávesnice a přiznám se, že nevím, jak je na tom Iphone teď, ale také si chci koupit něco nového. Potřebuji ale editační schopnosti v Excelu apod. zatím jsem objevil jen N97 a k Nokii mám výhrady od doby, co jsem zkusil synchronizaci s PC..... (fungovalo to měsíc, pak se začaly dublovat schůzky, poté kontakty a pak telefon pokaždé zamrznul, předem upozorním, že do nastavení jsem NErýpal, jsem uživatel a nikoliv "tuning blázen".
Kalifx Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 Momentálně mám HTC Touch HD a jsem hodně spokojenej. Jediný, co jsem si doinstaloval byl mobipocket reader, jinak všechno ostatní co potřebuju a využiju bylo v telefonu při pořízení. Telefon je podle mě rychlej a ovládání (TouchFlo 3D) je intuitivní. Moc s ním nefotím, ale když už tak fotky jsou slušný a video taky. Design je podle mě povedenej a výdrž - mám ho od úterý a mám polovinu baterky od prvního nabití. Pravda je, že jsem měl hodně málo hovorů, ale zase s telefonem dost blbnu, nastavuju, zkouším a používám internet, BT a Wifi. Je to můj první WM telefon (předtím cca 5 let Symbian v Nokii 6670), ale pravdou je, že vždycky jsem používal nějaký PDA na PPC platformě. Jsem zvyklej... Doma i v práci mám Macintosh a připojení proběhlo naprosto v pohodě.
RomanP Odesláno 9. října 2009 Nahlásit Odesláno 9. října 2009 gougy napsal: Hodně mi vadí absence QWERTY klávesnice a přiznám se, že nevím, jak je na tom Iphone teď, ale také si chci koupit něco nového. Potřebuji ale editační schopnosti v Excelu apod. zatím jsem objevil jen N97 a k Nokii mám výhrady od doby, co jsem zkusil synchronizaci s PC..... (fungovalo to měsíc, pak se začaly dublovat schůzky, poté kontakty a pak telefon pokaždé zamrznul, předem upozorním, že do nastavení jsem NErýpal, jsem uživatel a nikoliv "tuning blázen". Nevím jestli si rozumíme, ale iphone má QWERTY klávesnici s nyní nově i možnost psaní na výškui na šířku u většiny aplikací včetně SMS, na což spousta lidí čekalo a mě nechává klidným. Na výšku se tá psát jednou rukou. U Nokie se mi jednou stalo totéž, myslím, že jsem to řešil opravou v outlooku a potom vynuceným jednostranným směrem synchronizace outlook -> telefon. V podstatě to mám tak, že asi od roku 2000 mám napříč používaným telefonem kontakty a kalendář v outlooku a ten s telefony synchronizuji. Odpadá přepisování kontaktů do nového telefonu. Outlook je pro mě v tomhle pupek světa a telefony, které jsem za tu dobu střídal mi ho plní daty.
cody Odesláno 10. října 2009 Nahlásit Odesláno 10. října 2009 (upraveno) Je zrejme, ze spousta rozumnych lidi rady ma vlastni zkusenosti s tim o cem se tu dokola mluvi a kazdy preferuje neco jineho. Asi nejlepsi je je si to proste osahat a pouzivat to co mi vyhovuje. Nekdo rad holky nekdo zase vdolky. Hlavne ze je vyber. Byl jsem v nejakej bojovej nalade, mrzi me ze jsem se do toho tak obul. Kdyz si predstavim, ze bychom timto stylem diskutovai o hodinkach asi by nemelo cenu to ani cist. Upraveno 10. října 2009 uživatelem cody
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se