Přejít na obsah

Nový mobil

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím prítomných o radu, zhodnotenie Nokie N95, Sony Ericssonu P1, prípadne aj Nokie E90. Najlepšie, ak máte skúsenosti so všetkými tromi. Recenzie som prelúskal, ale zaujímali by ma osobné skúsenosti. Chcem na súčasnú dobu primerane rýchly stroj s Wifi, ktorý mi na cestách nahradí notebook aj mobil. Zatiaľ ma oslovili tri vyššie spomenuté modely. Doteraz som používal Siemensy a posledne Sony Ericssony, ale keďže som dosť prispôsobivý, som otvorený aj iným hračkám. Ďakujem

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

jediná funkce, kterou využívám na mobilu je volání, všechny ty blbiny okolo jdou mimo mě, jako bonus beru trochu použitelný foťák, takže mám už delší dobu K790i a nemám důvod měnit :)

Odesláno

Mám delší zkušenost z N95 a krátce i s E90

N95 s nejnovějším softwarem "šlape" dobře, říká se, že je to celkově nespolehlivý telefon, ale já bych spolehlivost hodnotil dobře. Výdrž baterie je celkem slabá, 1 den. Použitelnost wifi je slušná, nejde srovnávat s iPhone, ale stránky se načítají relativně rychle s připojováním nejsou problémy. Konstrukce telefonu je slušná i když zpočátku telefon působí opravdu hodně plastově, nikde se nic nevyklá apod.

E90, lepší výdrž baterie 2-3 dny, vnitřní zpracování telefonu je super, ale na venkovní části by se dalo pár věcí vylepšit, mám na mysli především klávesnici a diplay. Oproti N95 je to oppravdu pracovní telefon, na vnitřní klávesnici se píše dobře, protože "čudlíky" jsou rozdílně vysoké. Velikost E90 je na komunikátor slušná, ale pořád je to "pádlo"... Zpracování je na lepší úrovni než N95, nevím jak to bude s kloubem po delším používání.

Ani u jednoho telefonu nehodnotím GPS příjmač a samotnou navigaci, to nechám raději na někom jiném...

Odesláno
  railmaster napsal:
Chcem na súčasnú dobu primerane rýchly stroj s Wifi, ktorý mi na cestách nahradí notebook aj mobil.

Nevím, co s notebookem děláš, ale obávám se, že takový telefon, který by ho rozumně nahradil, neexistuje a asi jen tak existovat nebude. U nás v práci se vyskytuje vše uvedené, testoval jsem to, ale nakonec jsem přešel z E61i na iPhone (ještě předtím jsem měl P910, P990 mne pak zhnusil na tolik, že jsem přešel na Nokii).

Hlavní problém všech těchto telefonů je výdrž na baterku:

P1 nemá EDGE. Takže se musím rozhodovat mezi pomalým GPRS a baterku neskutečně žeroucím UMTS (v ČR navíc UMTS nic moc). Nokie jsou obě klasika - fajn stand-by time, ale jak člověk začne telefonovat, nebo přejíždět mezi BTS, jde baterka do háje. Paradoxně možná E90 vydrží o něco déle, ale to mohla být náhoda.

Nokie jsou o něco stabilnější. I když i P1 je proti M600 a P990 výrazně lepší, párkrát se mi sekla a nepomohlo nic, než baterka ven.

N95 mi přišla jako šílená cihla. Nedal bych moc za to, že je tlustší než E90.

Na telefonování v běžném proovzu mi nejvíc vyhovoval P1. Kolečko je prostě kolečko, i když také už není, co bývalo.

Na mail a web je pochopitelně nejlepší landscape display u E90, tam není co řešit.

Klávesnice mi nejvíc vyhovovala u P1, dá se na ní obstojně psát i jednou rukou. QWERTZ u E90 je dle mého soudu marketingový trik (jako ostatně vše QWERTZ na čem se kvůli velikosti nedá psát po hmatu).

Na Nokii se mi nepodařilo rozeběhnout VoIP (SIP), ale alespoň tam je a znám lidi, kterým funguje. U P1 tuším klient nebyl vůbec.

Odesláno

Základní problém v tvém výběru bych viděl operační Symbian měl jsem SE P800 P900 P910 nyní mám HTC s WM a je to skutečně nepoměrně lepší.

• Po roku...
Odesláno

Já zkoušel n95, celkem v pohodě, pak Iphone-nikdy víc a skončil jsem u e51. Naprosto jednoduchý telefon, kde je velký minus foťák, menší display, velmi "zamatlávací" povrch a plus pro mě vzhled a konstrukce, wifi, navigace a perfektní výdrž, hodně volám, píšu a telefon mi vydrží 4 dni-nikdy nevypínám. Pokud někdo chce jednoduchý, pevný a hezký mobil tak bych poradil tento. A proti různým překonbinovaným mašinám je za hubičku. Koupil bych si ho klidně znova.

Odesláno
  klopy napsal:
Já zkoušel n95, celkem v pohodě, pak Iphone-nikdy víc a skončil jsem u e51. Naprosto jednoduchý telefon, kde je velký minus foťák, menší display, velmi "zamatlávací" povrch a plus pro mě vzhled a konstrukce, wifi, navigace a perfektní výdrž, hodně volám, píšu a telefon mi vydrží 4 dni-nikdy nevypínám. Pokud někdo chce jednoduchý, pevný a hezký mobil tak bych poradil tento. A proti různým překonbinovaným mašinám je za hubičku. Koupil bych si ho klidně znova.

E51 mam taky. Jenom volam a pisi zpravy, obcas emaily takze mi staci. Nejvic mi vadi ze je spatne utesnen - obrovske mnozstvi prachu zevnitr na sklicku u cocky fotaku a zevnitr sklicka displeje. U displeje mi to jen vadi ale fotak je uplne nepouzitelny. Mam ho malinko pres rok a nikdy se nerozebiral. Pevna klasicka konstrukce je plus a vydrz bych nazval spise prumernou.

Návštěvník YPO
Odesláno
  Conrad napsal:
Základní problém v tvém výběru bych viděl operační Symbian měl jsem SE P800 P900 P910 nyní mám HTC s WM a je to skutečně nepoměrně lepší.

sony používá UIQ - je to trochu něco jiného než symbian v nokiích

Odesláno
  railmaster napsal:
Potreboval by som poradiť, aké prenosné sluchátka by boli ideálne k Nokii N79 ? Počúvam široké spektrum rocku, a rozhodujem sa medzi Koss Porta Pro a Sennheiser PX-100. Vďaka za radu.

Kossy obecne jsou hodne nabasovany sluchatka, idealni pro "hudebni" styly typu techno, drumm'n'bass, 24 valcovy dieseluv agregat Volvo a podobne. Zalezi na tom, co preferujes za reprodukci. Pokud chces cistej zvuk, vem Senny, basy utahnou v pohode, ale necpu Ti je do poslechu samy, zalezi na tom, jak si nastavis EQ.

A jeste mozna zkus do vyberu zaradit Grado iGrado.

A podivej se na tohle: http://avmania.zive.cz/Testy/Grado-iGrado-...71/default.aspx a ostatni clanky ze serie tech testu + na forum na avmanii, je tam celkem dost hodnotnejch informaci.

Odesláno (upraveno)

Mám N95 přes rok a používám na ní další vymoženosti, jako foťák, navigaci, stahování emailů, jen výjimečně web (nouzovka), rádio.

Foťák: je jedním slovem super. Zeiss Tessar 2.8/5.6 objektiv s šoupací krytkou !!! (neznečistí se a neulpívá prach na čočce), čip 5 MB, běžně s tím fotím a fotky jsou použitelné. Má možnost přiblesknutí ledkou (nouzovka), používám i k ofocování dokumentů. Dá se i natočit vcelku použitelné video.

Navigace: ta vnitřní funguje tak, že za poplatek připojení stahuje plán města kde právě jste (výhoda - aktulizovaná data), dá se dojet na místo podle čísla popisného ale za prachy. Pak tam mám ještě Route 66 s mapama, na volné ploše je odezva rychlá, v lese pomalejší, ale zase - funguje to. Dobrý je mít vysunutej displej. Žádná velká technika a přebujelý komfort, ale funkční to je.

Emaily - stahuje mi to seznam a šlape to dobře, samozřejmě když je objemná příloha tak to trvá. Dá se i odepsat na mejl. Je to taková nouzovka, když je člověk mimo notes nebo mimo wifinu.

Odolnost - malá, už jsem praskl displej (o něco tvrdýho v kapse). Nabitej taky moc nevydrží, mně 2-3 dny, ale když jezdím tak musím ho mít na autonabíječce. Ale zejména díky foťáku - zatím bych neměnil.

Jo a detail - k počítači lze připojit usb kabelem a chová se to jako fleška, když máte mikro SD kartu. Tam se ukládaj i fotky, videa, hudba (MP3 přehrávač), atd....

Přidávám jednu fotku na ukázku...

post-7112-1254748029.jpg

Upraveno uživatelem rubus32
Odesláno (upraveno)

Měl jsem z těch lepších N95, touch cruise a teď mám znovu N95 8g. Mobil s windows osdobně nedoporučuju, je to nestabilní systém a v telefonu dvojnásob. O počítač se starám, ale u telefonu už mi to fakt vadilo. Nehledě na to že tak strašně zatěžuje systém, že se musej používat zbytečně rychlý procesory atd. což zase snižuje výdrž. Cruise špatně fotil, měl špatný videa, neměl výstup na normální sluchátka. Navíc mobil s win nejde používat jako flashka, respektive v poči musíš mít nainstalovanej active sync, kterej je taky děsnej. Vrátil jsem se k symbianu. Ten ovšem musíš hacknout, jinak jsou v podstatě všechny aplikace placený, ale neni to tak těžký. Někomu může vadit double slide u N95, mě vyhovuje. Navíc třeba výstup do tv je na hotelu skvělá věc.. win přehrajou všechny formáty co jsou, to zas symbian tak ůplně neumí, ale kdo čeká notebook tak bude zklamanej tak jako tak. N95 8g osobně doporučuju..

edit: co se týče N96 má horší provedení a nemá podporu 3D apll a N97 je dotyková s qwerty což je každého osobní volba :)

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno (upraveno)

Já se zrovna na Nokii N97 chystám, už ji tu někdo máte? Podělte se o dojmy :) Má třeba stylus na lepší psaní e-mailů a SMS? Já vím, že si to můžu najít na webu, ale i tak .. Díky :)

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno
  YPO napsal:
sony používá UIQ - je to trochu něco jiného než symbian v nokiích

můžu potvrdit, to je hlavní nevýhoda SE P1, který mám asi rok. Konkrétně používá UIQ3, což je jakási nadstavba na symbian, ale nekompatibilní. Zatímco na echt symbian jsou tisíce aplikací, hodně i free, tak na UIQ3 jich je jen pár, myšleno opravdu jen jedna nebo dvě od druhu a všechny drahé, někdy dokonce kde u symbianu máš možnost vybrat si z desítek aplikací, tak na UIQ není žádná. A UIQ je už dlouho mrtvé, takže zlepšení nebude.

Odesláno

Ja mam N85 a maximalni spokojenost... Predtim jsem mel par let N72 a take spokojenost... Nic jineho nez N-series Nokii si asi nebudu porizovat ani priste (Leda, ze by do toho zacali cpat windows:).

Chtel jsem kompaktni telefon, nepotrebuju plnohodnotnou klavesnici, dotykovy display by me rozciloval, chtel jsem kvalitni fotak, nahradu za iPod, WiFi, GPS (kdybych se ztratil v lese:-D a hlavne symbian... Uvazoval jsem i nad N96, ale nejak mi nepadla spravne do ruky.

Odesláno

používám Blackberry Bolt, není extrémně velký ani těžký, elegantní pouzdro, které vám telefon zamkne při zasunutí (tedy telefonu samozřejmě), "obouruká" klávesnice na kterou si rychle zvyknete, média, foťák, mapy, hudba, možnost více e-mailových klientů - pro mne taková pohodička, myslím...

Odesláno
  boo-beek napsal:
Kossy obecne jsou hodne nabasovany sluchatka, idealni pro "hudebni" styly typu techno, drumm'n'bass, 24 valcovy dieseluv agregat Volvo a podobne. Zalezi na tom, co preferujes za reprodukci. Pokud chces cistej zvuk, vem Senny, basy utahnou v pohode, ale necpu Ti je do poslechu samy, zalezi na tom, jak si nastavis EQ.

jenom technicka poznamka: kossy povazuji za siroko daleko nejlepsi sluchatka v cenove kategorii do, rekneme 15.000 Kc. dozivotni zaruka je bonus, ale kvalita reprodukce, to je skvost. pokud vim, v redakci caopisu jako strereo&video apod. je pouzivaji jako druha referencni sluchatka. ale jasne, je to vzdycky subjektivni. ja jen za sebe muzu rict, ze s kossama je to jako s botama aligator - neslapnete v nich vedle :)

Odesláno
  little_w napsal:
jenom technicka poznamka: kossy povazuji za siroko daleko nejlepsi sluchatka v cenove kategorii do, rekneme 15.000 Kc. dozivotni zaruka je bonus, ale kvalita reprodukce, to je skvost. pokud vim, v redakci caopisu jako strereo&video apod. je pouzivaji jako druha referencni sluchatka. ale jasne, je to vzdycky subjektivni. ja jen za sebe muzu rict, ze s kossama je to jako s botama aligator - neslapnete v nich vedle :)

Hrajou pekne, to jo, ale v dane cenove kategorii jsou ZVUKOVE mnohem lepsi kousky. Konstrukce je super, o tom zadna.

Za lepsi povazuju vyvazenej zvuk. Ale je pravda, ze odmitam poslouchat otevrena sluchatka, minimalne proto, ze mi to prijde nezdvorily. V pripade, ze to clovek posloucha v metru a sluchatka neodfiltruji hluk, tak je ta prebasovanost asi vyhodou, protoze to clovek nemusi davat moc nahlas - basy se ztraci okolnim ruchem vpodstate nejvic.

Návštěvník YPO
Odesláno

já jsem kdysi koupil a stále používám SONY MDR EX71 -bohužel už se to asi nedá koupit, ale zvuk je skvostný - ne jako u koss, ale konkurence schopný :)

jak je to vůbec s tou doživotní zárukou ? to je na sluchátka nebo majitele ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...