Andreas.ks Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Prohledal jsem zdejší fóra a nikde jsem nenašel info o "značkách", které se objevují na německém eBay, většinou jako "německé výrobky" - konkrétně mám na mysli značky Alado, Lukado resp. Staudacher nebo Lindberg&Goldman - pro laické oko vypadají o něco seriózněji než "číny"... Chtěl bych hodinky na běžné nošení, které by alespoň nějaký čas vydrželi...... :-) Děkuji za rady... Zde je pár "shop-ů" kde se výše zmíněné "značky" prodávají: http://stores.ebay.de/id=140658289&ssP...STRK:MEWA:MESST http://stores.ebay.de/id=56194161&ssPa...STRK:MEWA:MESST http://stores.ebay.de/id=56194161&ssPa...STRK:MEWA:MESST http://stores.ebay.de/id=56194161&ssPa...STRK:MEWA:MESST
PigyCZ Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) me to pripada všechno ma jedno brdo, MZI, Trias atd. . . . .kopie, napodobeniny a hlavne čina koukni na Seiko, Orient a nebo po ruské produkci Vostok a Poljot. Automaty/mechanické. Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem PigyCZ
Berbatow Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 To je fakt Poljot ma velmi pekne hodinky a za prijatelnou cenu.
B.F.G. Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Prohledal jsem zdejší fóra a nikde jsem nenašel info o "značkách", které se objevují na německém eBay, většinou jako "německé výrobky" - konkrétně mám na mysli značky Alado, Lukado resp. Staudacher nebo Lindberg&Goldman - pro laické oko vypadají o něco seriózněji než "číny"... Chtěl bych hodinky na běžné nošení, které by alespoň nějaký čas vydrželi...... :-) Děkuji za rady... Zde je pár "shop-ů" kde se výše zmíněné "značky" prodávají: http://stores.ebay.de/id=140658289&ssP...STRK:MEWA:MESST http://stores.ebay.de/id=56194161&ssPa...STRK:MEWA:MESST http://stores.ebay.de/id=56194161&ssPa...STRK:MEWA:MESST http://stores.ebay.de/id=56194161&ssPa...STRK:MEWA:MESST Jsou to číny, a docela hrozné. Trochu to tady pročti a uvidíš, že za podobné peníze najdeš solidní značky, bez paskvilu a pozlátka, které se snadno ošoupá. A nebo třeba nějaké vintage hodinky s historií a puncem kvality. Sám mám sice jedny číny, podle mě jsou alespoň dizajnem a provedením krapet mimo to na co jsi linkoval (i cenou). Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem B.F.G.
uns Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Ja som si kúpil od firmy Staudacher remienok spolu s motýľovou sponou.... http://cgi.ebay.de/Luxus-Staudacher-Uhrena...5QQcmdZViewItem Spona je úplne v pohode, funguje , nemám s ňou žiadne problémy, vyzerá, že je z kvalitnéro materiálu (na spone ale asi nie je čo pokaziť ) Ale remienok z pravej kože je hrozný. Koža je nakvalitná...teda ak to je vobec pravá koža. Myslím, že zo spodu bude remienok kožený, ale z vrchu nie. Ak niekto nedokáže vyrobiť kvalitný kožený remienok, tak aké asi robí hodinky ??? Určite to budú vyhodené peniaze ak by si investoval do hodiniek podobných značiek. Ale voľba je na tebe
dubraro Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Já bych ty "německé" výrobce úplně nezatracoval. Přinejmenším se tam někdy objeví věci designově zajímavé. Není to bůhvíjaká kvalita, ale člověk si může za přijatelné peníze udělat radost. Někdo chce mít jedny - dvoje špičkové hodinky, já mám plný šuplík průměrných - baví mne brát si každý den jiné. BTW: Zkuste kouknout třeba na polské hodinky zn. Loren. Strojky Ronda, pouzdra ocel, titan, safírová skla, čistý design - za lidovku.
Andreas.ks Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Děkuji zatím všem za postřehy - píšete přesně to, co jsem si myslel... Ne že bych byl těm značkám důvěřoval, spíš jsem si ríkal - jako správný optimista, že se možná i mezi podezřelými věcmi najde něco, co by stálo za to... Děkuji i za ten polský tip - na www.allegro.pl, kde jsem kdysi dražil nějakou polskou hudbu jsem pár Loren-ů objevil, vypadají velice pěkně... Nebo udělám dobře své rusofilii a pořídím si hodinky ruské...
Jerryl Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Moje rada zní: nekupuj značky co neznáš, protože je nezná ani nikdo jinej. Tak to bude i kdyby ty hodinky byly pěkný i kvalitní. Nejlíp z hlediska kvality ceny a "prestiže" mi vychází Seiko. Nejsou drahý, kvalitní jsou a lidé je znají. Takový hodinky ti určetě udělaj radost.
dubraro Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Moje rada zní: nekupuj značky co neznáš, protože je nezná ani nikdo jinej. Tak to bude i kdyby ty hodinky byly pěkný i kvalitní. Nejlíp z hlediska kvality ceny a "prestiže" mi vychází Seiko. Nejsou drahý, kvalitní jsou a lidé je znají. Takový hodinky ti určetě udělaj radost. Se Seiko (Alba, Riki) nebo Citizen, Orient chybu neuděláš a výběr je obrovský. U těch německých mě poslední dobou třeba padl do oka tento krásně úchylný model. Laco / Lacher už zase tak úplně nová a podezřelá značka není. Zkus se kouknout taky na dánský Skagen. Designově nádherné kousky - s hodinařinou si ale starosti nedělají, jsou tam standardní japonské quartzové strojky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Andreas.ks Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Hodinky od Laco/Lacher-a jsem obhlížel také... Jenomže většina modelů je na můj vkus moc přecpaná - ne žebych byl proti komplikacím, to v žádnem případě, no mám radši decentější čárky a čísla... (nejvíc mě zaujalo tohle: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...A:IT&ih=014 ) Skagen je od pohledu skutečně velice zajímavý, ale quartz.... Přece jen bych mnohem radši nějakou tu mechaniku... :-) No což, na hledání času dost - uvítám každý další tip (nebo také nabídku)... Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem Andreas.ks
Jerryl Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 (upraveno) Jo, to jsem zapomněl napsat, ale bral jsem to jako samozřejmost, že chceš hodinky kvalitní a tudíž mechanický. Přimlouvám se za automaty. Když si koupíš s proskleným dýnkem, tak už nebudeš potřebovat televizi. Spíš se rozhodni, jaký typ hodinek by se ti líbil. Společenské, sportovní, divers, atd a pak si stačí vybrat tobě sympatickou značku a jsi doma. Teda hodinky jsou doma. Upraveno 9. listopadu 2007 uživatelem Jerryl
Andreas.ks Odesláno 10. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 :-) Ano, také se přimlouvám za automaty... původně jsem uvažoval o nějaké té komplikaci, no čím dále tím více se přikláním k nějakému společenštějšímu kousku... (mým vysněným je Prim Linea 40 - i když svatováclavské též nejsou nelákavé - no dnešní PRIMky jsou zatím mimo horizont mé kapsy... ) Máte někdo zkušenosti jak je to s kupováním "ojetin" teba na eBay-i?
Andreas.ks Odesláno 10. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Přece ještě jednu otázku - zkušení hodin(k)áři prominou méně zkušenému - do jaké míry je možné důvěřovat "vintage" kouskům na americkém eBay-i, kterých krajina původu se nachází někde v jižní/jihovýchodní Asii? (A co ty s "domovem" na "západě"?) Děkuji za trpělivost i za radu....
mars65 Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Moje rada zní: nekupuj značky co neznáš, protože je nezná ani nikdo jinej. Tak to bude i kdyby ty hodinky byly pěkný i kvalitní. Nejlíp z hlediska kvality ceny a "prestiže" mi vychází Seiko. Nejsou drahý, kvalitní jsou a lidé je znají. Takový hodinky ti určetě udělaj radost. Barevně jsem zvýraznil opravdovou perlu, jako z Murphyho zákonů. To ostatní je jen slabý odvar.
B.F.G. Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Přece ještě jednu otázku - zkušení hodin(k)áři prominou méně zkušenému - do jaké míry je možné důvěřovat "vintage" kouskům na americkém eBay-i, kterých krajina původu se nachází někde v jižní/jihovýchodní Asii? (A co ty s "domovem" na "západě"?) Děkuji za trpělivost i za radu.... Tuhle otázku moc nechápu. Každopádně je docela dost prodejců, která jsou třeba z filipín, nebo ze singapore a prodávají vintage svýcarské hodinky. Žádnou vazbu v tom nevidím. Je ale asi docela problém vyvarovat se skládačkám.
Andreas.ks Odesláno 10. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Tuhle otázku moc nechápu. Každopádně je docela dost prodejců, která jsou třeba z filipín, nebo ze singapore a prodávají vintage svýcarské hodinky. Žádnou vazbu v tom nevidím. Je ale asi docela problém vyvarovat se skládačkám. Právě tohle jsem měl na mysli - jestli je nějaký recept, jak se vyvarovat tomu, že si člověk koupí nějakou skládací napodobeninu... Asi bude nejlepší nakupovat zde od členů fóra...
B.F.G. Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 Právě tohle jsem měl na mysli - jestli je nějaký recept, jak se vyvarovat tomu, že si člověk koupí nějakou skládací napodobeninu... Asi bude nejlepší nakupovat zde od členů fóra... Nemyslím napodobeninu, tou skládačkou jsem mínil původní materiál, ovšem přeskládaný z různých typů nebo třebaz přemalovaný ciferník, přemalované ručičky, nebo nepůvodní a pod.. To pak celek krapet ztrácí na sběratelské hodnotě. Pokud si vytipuješ určité hodinky, a poznáš, že je vše jak má být, prodejce má pozitiví feedback a mnoho uzavřených obchodů, tak je to poměrně jistota.
Andreas.ks Odesláno 11. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2007 Inu, pro mě popravdě řečeno nehraje takovou roli sběratelská hodnota hodinek - mnohem větší roli hraje jejich esteticko/užitková hodnota - abych nemusel chodit pořád s jedním strojkem na ruce - stejně jako nechodím pořád v jedních kalhotech.. Ale pochopitelně bych nerad nosil nějaký čínský paskvil... A přece jen - takový hezký automat "má styl"... Čili po všech vašich tipech to momentálně vypadá na dražbu nějakých těch Seiko 5 na eBay-i, zároveň beobachtuju ještě nějaké ty Poljoty a Vostoky (a PRIMky nabízené uživateli tohoto fóra )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se