Přejít na obsah

Kytary a kytaristé

Fade

Doporučené příspěvky

EMG nějak nedávám. Připadají mi strašně komprimované a bez života. Prostě klasický aktivní snímač. Mají ale obrovskou výhodu člověk to nahodí na lopatu se strunami a hraje to fajn. Zase ale člověk to nahodí na super dokonalou kytaru a hraje to zase tak nějak fajn :D

A mají fajn čistý zvuk, právě kvůli té jejich kompresi. To jim musím nechat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já to hodil na tu lopatu 😀, která je ale pro mě super pohodlná. Já nejsem žádnej kytarista, hledám jen zvuk ala Metallica a aktivní snímače ještě nemám na ničem, takže jsem chtěl vyzkoušet. A cistej zvuk mě teda překvapil, paradoxně víc než zkreslenej 😉.

Odkaz ke komentáři

Iba poznámka, EMG nekomprimujú. Majú v sebe integrovaný predzosilňovač, ktorý funguje zároveň ako hi-pass, horná priepusť. Ureže preto tú prvú veľkú "vlnu", ktorá vznikne brnknutím na strunu. Z toho vznikne dojem kompresie.

Na obrázku výstup z pasívneho snímača, tie veľké špičky smerom dolu EMG odfiltruje:

X2Nchug.jpg.ac2454fe9c163fb7551661e9759607a4.jpg

Druhá vlastnosť, že pri silnom brnknutí môžu signál limitovať, čiže orežú špičky signálu. To je dôvod, prečo pri 18V mode znejú inak.

Inak ja EMG81 tiež moc nemusím, ale dá sa s nimi žiť.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, McStinger napsal:

Iba poznámka, EMG nekomprimujú. Majú v sebe integrovaný predzosilňovač, ktorý funguje zároveň ako hi-pass, horná priepusť. Ureže preto tú prvú veľkú "vlnu", ktorá vznikne brnknutím na strunu. Z toho vznikne dojem kompresie.

Na obrázku výstup z pasívneho snímača, tie veľké špičky smerom dolu EMG odfiltruje:

X2Nchug.jpg.ac2454fe9c163fb7551661e9759607a4.jpg

Druhá vlastnosť, že pri silnom brnknutí môžu signál limitovať, čiže orežú špičky signálu. To je dôvod, prečo pri 18V mode znejú inak.

Inak ja EMG81 tiež moc nemusím, ale dá sa s nimi žiť.

Tohle je výstup pravděpodobně z DM X2N. Vím, že EMG mají v sobě zesilovač - od toho ta baterie, ale máš i grafy pro tvé tvrzení? Mi to fakt připadá pod rukou jako se zapnutým jemným kompresorem. Netvrdím, že to fakt nemůže být jen hi/low cut, ale spíše mě zajímá jak to vypadá. 

Hlavně, mají slabé magnety, takže i ten signál, který jde do toho zesilovače ve snímači už nemá takové peaky jako u té X2N bestie :) 

Upraveno uživatelem Fade
Odkaz ke komentáři

Áno, je to X2N. Porovnával som jeho výstup so SD Black Winter, dole na konci príspevku, tiež ten prvý peak je vysoký. EMG som nerobil, nejak mi to nenapadlo, keďže viem, ako sa chová. Keď budem mať po ruke osciloskop, môžem aj ten. Snáď cez Vianoce.

Naozaj v elektronike nie je žiadny kompresor. Je to jednoduchý preamp, detaily https://www.electrosmash.com/emg81

Môže v tomto smere niečo zohrať magnet.

Black Winter:

BWchug.jpg.5fe2995bb0ca113445f00cf2808742db.jpg

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Prochy68 napsal:

Dik za osvetu, ja vim ze ty to mas vsechno zmakly vedecky 🙂

:) ale nie. Elektronika okolo gitár a aparatúr je v podstate veľmi jednoduchá záležitosť, netreba v tom hľadať vedu. Ani duchov, čo sa u gitaristov celkom často deje, rovnako ako v hifi.

Paradoxne, EMG až tak nemusím a mám ich aktuálne v dvoch z troch gitár. Na skúšku v Schectere EMG81, ten ma až tak nepresvedčil, aj keď nie je to zlý snímač. EMG57 v Charvele, ten je celkom fajn, ale hrá lepšie na 18V. A v starej LTD mám pasívny Black Winter, to je zatiaľ najlepšie hrajúci snímač, čo som mal.

Inak, s EMG81 sa treba pohrať so vzdialenosťou od strún, zvykne hrať lepšie, keď nie je na struny úplne nalepený. Ale zase, závisí od štýlu hry, strún, aparatúry... Všetko subjektívne. Si pamätám, ako som predával zosík, ktorý sa mi zvukovo vôbec nepáčil, prišiel kupec, začal naň hrať a skoro som odpadol, aký zvuk z toho liezol :D. Naopak, zobral som jedného svojho Engla ku kamošovi a cez jeho bedňu s V30 hral úplne nahovno, nech sme robili, čo sme robili. U mňa doma cez V30 paráda. Či to bolo jeho gitarou, miestnosťou, alebo tou bedňou, neviem.

Odkaz ke komentáři

Výsledok áno, ale elektronika je jednoduchá, je to tak :)

Duncany na Charvele OK, ale mal som také obdobie, že som sa hral so snímačmi. Zhodou okolností som vtedy za nejaký smiešny peniaz kúpil sadu EMG 57/66, dal som ich do nej a vtedy ma to prestalo baviť prehadzovať, tak tam zostali. Ale asi časom kúpim ešte jeden Black Winter a pôjde tam.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Já mám asi nejraději dvoje snímače. První jsou obecně Bare Knuckle Pickups, které mám ve svém Skervesenu a druhé jsou Fishman Fluence snímače. Oboje neskutečně fajn! Hlavně ty BKP jsou brutus. Ovšem cenově BKP jsou dost mimo. 

Odkaz ke komentáři

Já měl EMG 81/85 v BC Rich Assassin v kombinaci s Engl Fireballem to hrálo parádně, zvukově neutrální ale na čistý zvuky to moc nebylo ;)

Pak jsem vystřídal dvě PRS s high outpu keramickýma snímačema HFS/Dragon 1 a nakonec skončil u low output Seymour Duncan SH-18.

Úžasně muzikální snímače na jakýkoliv styl hudby(IMHO) nevím jak to popsat, ale prostě se občas přistihnu jak u hraní dělám "xichty" a la Paul Gilbert, což se mi nikdy dřív nestalo 🤣

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Zdar borci, je vás tady hromada, tak snad mi někdo poradí. Kluk, 11 let, by rád elektrickou kytaru. Zkušenosti čistá nula. Poraďte prosím co mu pořídit. Něco si vyzkouší podle videa, možná nějaký učitel. Uvidíme. Přinejhorším to pověsíme na zeď jako dekoraci 🤷‍♀️

Můžete sem, nebo do SZ. Jestli se vám doma něco válí, klidně nabídněte. 
Díky

Odkaz ke komentáři

Zdar Nicku, me doporuceni - Yamaha Pacifica 112V nebo Ibanez AZES40.

Jsou to lehci kytary, zvukove versatilni, nezruinuji financne (zvlast, pokud to kluka prestane bavit) a v solidni kvalite. 

Vali se mi doma Epiphone Gold Glory Jared James, ale je to tezsi kus, krk tlusty jak bejsbolka a podle meho nazoru nic pro zacinajiciho kluka. 

Upraveno uživatelem marecenator
Odkaz ke komentáři

Já bych se tremola nebál, staci kus špalíčku a je z toho hardtail kterej se dá v případě potřeby vyndat a pro mladyho to bude zajímavý zkoušet něco s pákou si myslím. Já bych zase určitě doporučil humbucker ke kobyle, ale to je taky věc názoru.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...