Zmizík Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 Ten EH jakoze dela z kytary basu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 Presne tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 To je vselijakejch picovin na svete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 No, treba kompletne se nadrit prstoklady diatonicky stupnice ve vsech polohach tak, abys proste nehrab vedle. Coz vyzaduje se to nadrit - nejdriv to naucit mozek, pak prsty a pak voboje tak nejak nezavisle na sobe. Mozna to rikam blbe ale taky to teprv zacinam chapat... S diatonickou stupnicej se muzes zabavit na leta letouci, nekdy az navzdy a ve spojeni s trochou teorie zacinam pomalu chapat, ze to je vsechno uzavrenej kruh, se spoustou prekvapivejch a zabavnejch souvislosti.Prosím tě, a čemu ty vlastně říkáš diatonická stupnice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 No, já nevím, třeba Amoll: AHCDEFG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 No, já nevím, třeba Amoll: AHCDEFG Mne zarazil ten termin, protoze ten neiznacuje jednu konkretni stupnici, muze byt durova, nebo mollova, ale ne kazda moll je diatonicka. Moll melodicka je diatonicka, a moll harmonicka diatonicka neni. Pokud te to zajima, doporucuju nejakou knizku o zakladech hudebmi nauky, je to lepsi, nez to lovit nekde na youtube. A neni to slozity, hudebni teorie je takova matika:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 To je vselijakejch picovin na svete. Hele picovina je to nepochybne, ale uz s tim blbnu 3 hodiny v kuse a porad nachazim novy a novy moznosti pouziti!Vzal jsem to jen na zkousku s tim ze to pripadne vratim, ale asi ne, spis budu jeste potrebovat tuhle picovinku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 Já nic nelovím ale díky. Harmonický a melodický stupnice - to je úplně jiný téma, tak daleko ještě nejsem a kdo ví, jestli někdy budu. Diatonická stupnice je prostě diatonická stupnice a podle toho, v kterým módu jí hraješ tak je durová nebo mollová. C dur: CDEFGAH. A moll: v šestým módu aiolská, čili naše "čistá" mollová: AHCDEFG. V tomhle nemám žádný pochyby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 (upraveno) Hele picovina je to nepochybne, ale uz s tim blbnu 3 hodiny v kuse a porad nachazim novy a novy moznosti pouziti!Vzal jsem to jen na zkousku s tim ze to pripadne vratim, ale asi ne, spis budu jeste potrebovat tuhle picovinku Trošku ti totiž závidím, já už si snad měsíc nekoupil žádnou krabičku. Hlavně, že mám pět ovrdrajvů. Upraveno 14. listopadu 2019 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 Já nic nelovím ale díky. Harmonický a melodický stupnice - to je úplně jiný téma, tak daleko ještě nejsem a kdo ví, jestli někdy budu. Diatonická stupnice je prostě diatonická stupnice a podle toho, v kterým módu jí hraješ tak je durová nebo mollová. C dur: CDEFGAH. A moll: v šestým módu aiolská, čili naše "čistá" mollová: AHCDEFG. V tomhle nemám žádný pochyby.Jak myslis, presvedcovat te nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 (upraveno) Jak myslis, presvedcovat te nebudu.No přesvědčovat mě nemáš vo čem. Základ moderní diatonický stupnice, jak je třeba naladěný piáno, je jen jeden, tam neexistuje žádnej jinej výklad. Prostě daný intervaly v sedmitónový stupnici. Upraveno 14. listopadu 2019 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 No přesvědčovat mě nemáš vo čem. Základ moderní diatonický stupnice, jak je třeba naladěný piáno, je jen jeden, tam neexistuje žádnej jinej výklad. Prostě daný intervaly v sedmitónový stupnici.Jde o to, že to má v hudební teorii nějakou posloupnost, ale mě je to jedno, klidně si plácej páté přes deváté. Ale nepouštěj se do větších akcí, třeba jako s tím klavírem:-). O výrazu "moderní diatonická stupnice" ani nemluvím. Ale přeju hodně štěstí na cestě do tajů hudební teorie. Jen, jak jsem psal výše, jako v každém oboru, je lepší začít od základů, protože jinak to nikam nepovede. Podle toho, co tady z tebe vypadlo, v tom rozhodně, zatím, jasno nemáš. Neber to osobně, ale holt mám na to školy. Tím končím, Tvá Máňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 No, vypadá to, že v tom mám vo něco jasnějc, než ty. Ale neber to osobně. Jestli posloupnost v hudební teorii začíná harmonickejma stupnicema, tak hlavně proboha nikoho nevyučuj, ty školo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 (upraveno) A aby to nevyznělo nějak moc útočně, tak jen shrnu: Psal jsem, že se učím prstoklady diatonický stupnice ve všech polohách. Pokud si jako základ pro ten prstoklad vezmu mollovou diatonickou stupnici, automaticky tím umím i durovou. A s těma samejma prstokladama se můžu posunout do jakýkoli dur/moll stupnice. To samý můžu udělat s pentatonikou. Motat do toho v tomhle případě jakýkoli specifický stupnice by bylo úplně nesmyslný. Upraveno 15. listopadu 2019 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 Zatracenej Thomann, venku hnusne, clovek vymejsli kraviny a takhle to pak dopada. Thomann_IMG_5888.jpg mne dorazil balík teraz Ale nič až také zaujímavé. Káble, konektory, jeden noise gate. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 A aby to nevyznělo nějak moc útočně, tak jen shrnu: Psal jsem, že se učím prstoklady diatonický stupnice ve všech polohách. Pokud si jako základ pro ten prstoklad vezmu mollovou diatonickou stupnici, automaticky tím umím i durovou. A s těma samejma prstokladama se můžu posunout do jakýkoli dur/moll stupnice. To samý můžu udělat s pentatonikou. Motat do toho v tomhle případě jakýkoli specifický stupnice by bylo úplně nesmyslný.Tak jo, uč se prstoklady, přeju ti hodně štestí. Kdyby ses chtěl přece jen dozvědět o hudbě něco více, než jak vycvičit opici, aby zahrála stupnici, o pár příspěvků výše máš napsáno, jak začít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 (upraveno) Tak jo, uč se prstoklady, přeju ti hodně štestí. Kdyby ses chtěl přece jen dozvědět o hudbě něco více, než jak vycvičit opici, aby zahrála stupnici, o pár příspěvků výše máš napsáno, jak začít. Tak jo. Když máš z těch škol v hlavě, že prstoklad = stupnice, není co dodat. Kromě pošklebování a machrování jsi tady neřek naprosto nic konkrétního ale na to sem u tebe zvyklej. Upraveno 15. listopadu 2019 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 Tak jo. Když máš z těch škol v hlavě, že prstoklad = stupnice, není co dodat. Kromě pošklebování a machrování jsi tady neřek naprosto nic konkrétního ale na to sem u tebe zvyklej.LOL, já někde píšu prstoklad = stupnice? Přečti si svoje příspěvky, vždyť to ty tady furt píšeš, že se učíš prstoklady a díky tomu se můžeš posouvat do jiných stupnic a nesmysly o diatonicky naladěným piánu. Já svůj první příspěvek rozhodně nemyslel jako pošklebek, jen mě zarazilo to používání výrazu "diatonická stupnice", protože to je široký pojem, diatonickou stupnicí se dá nazvat jakákoli tónová řada, kde se střídají půltóny s celými tóny, nejen dur nebo moll (aiolská a melodická , harmonická ne), takže jsem moc nepochopil, co tím myslíš. A budu se opakovat, pokud chceš skutečně pochopit co hraješ a hlavně - proč to hraješ, a nejen bezmyšlenkovitě šmrdlat stupnice (to samé jsou tzv. boxy), tak bys měl začít od základů a jít postupně dál, protože jinak časem zjistíš, že nevíš proč tam ty noty vlastně hraješ, že ses to tak jenom naučil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 Jinak jsem se o vikendu poprve v zivote odhodlal k prebrouseni prazcu a dopadlo to nad ocekavani dobre!Fotku puvodniho stavu nemam, ale prvnich 8 prazcu pripominalo spis placku s hlubokym zarezem od "g-cka" Kytara je r.v. 1996, takze uz to bylo fakt potreba...PRS_brouseni_pazcu_1.jpgPrazce jsem srovnal pomoci diamantovych DMT brousku do roviny a pak prebrousil 400. smirkem. PRS_brouseni_pazcu_2.jpg PRS_brouseni_pazcu_3.jpgPak jsem to vzal pilnikem na prazce, dokud nezbyla na vrcholku prazcu jenom tenka carka fixu. PRS_brouseni_pazcu_4.jpg PRS_brouseni_pazcu_5.jpgPak jsem to vzal postupne smirkama grit 600, 800, 1200, 2000... PRS_brouseni_pazcu_6.jpg PRS_brouseni_pazcu_7.jpga nakonec diamantovou pastou. Babral jsem se tim teda dva vecery, mam rozedreny prsty skoro do krve, ale vysledek stoji za to.Nikde nic nedrnci, g-cko konecne ladi jak ma a struny lezi proklate nizko Tak som sa včera odhodlal aj ja, na svojej LTD. Trvalo mi to päť hodín. Zbrúsenie bolo skoro bleskové. Horšie už bolo pražce jeden po druhom zase zaobliť, keďže nemám pilník na pražce. Na prvom pražci som strávil večnosť, na druhom a treťom večnosť. Potom už sa to trochu rozbehlo. Odflákol som leštenie, zobral som to iba nejakým jemným kameňom a oceľovou vlnou. Budem ich musieť preleštiť ešte raz, povrch nie je ideálny. Ale dá sa a naozaj to s nízkym dohmatom drnčí už len na dvoch miestach, tie trošku ešte pribrúsim. Ale aj tak, bolo to 5 hodín práce a strachu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 ja bych na to nemel nervy.....a strach bych mel samozrejme taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se