Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zeptam se. Hodinky Orient King Diver. Normalne jdou, drzi peknou presnost, ale kdyz dojde na prehozeni data (v noci) tak se zastavi hodinova i minutova rucka a datum/den neprehodi. Vterinovka nekdy jde dal, nekdy se take zastavi. Kdyz rucne pretocim rucky, datum/den se normalne prehodi a hodinky jdou normalne az do dalsiho preklapeni. Proste jako by strojek nemel silu prehodit datum/den. Treba se s tim uz nekdo setkal ... diky. Tom

Odesláno

Já jsem něco podobného měl kdysi u vintážních chron: problém byl v tzv. třecí spojce, která je málo utužená: při větším náporu, při přehazování data, to začne prokluzovat, takže ručky se zastaví, i když stroj funguje dál. Takže hodinář, oprava nebyla náročná. 

Odesláno

Může to být špatně utužený čtvrťový pastorek to jepravda,

ale také může být problém v kole co přesouvá datum nebo v pastorku mezi hodinovým kolem a  kolem datumu když jsou z plastu.

U Orientů se to stávalo dost často. Jirka 

Odesláno

ale také může být problém v kole co přesouvá datum nebo v pastorku mezi hodinovým kolem a  kolem datumu když jsou z plastu.

Diky za odpoved. Jedna se o cal. 1942 nastesti bez plastu u prehazovani data ...

Odesláno (upraveno)

Já jsem něco podobného měl kdysi u vintážních chron: problém byl v tzv. třecí spojce, která je málo utužená: při větším náporu, při přehazování data, to začne prokluzovat, takže ručky se zastaví, i když stroj funguje dál. Takže hodinář, oprava nebyla náročná.

ale také může být problém v kole co přesouvá datum nebo v pastorku mezi hodinovým kolem a kolem datumu když jsou z plastu.

Dekuji vsem za pomoc. Probehla kompletni vymena "hnacich kol" rucek a nyni vse ok. Diky

Pridam foto strojku cal. 46943 Orient SK (vlevo) a kalibr 1942 Orient KD (vpravo), pro doplneni reseneho tematu s plastovou soucastkou "prehozeni" data u Orientu ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem M@chino

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...