Luk Odesláno 24. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2008 Na své hodinky si můžeš dát samozřejmě co chceš. Na našem návrhu se už nebude nic měnit. V podstatě je potisk už připraven ( nevím jak tomu říkají matrice nebo razítko) a čekáme jen na poslední zkušební potisk a vyjádření kdy nám nanesou podkladovou barvu. Pak to celé spustíme. Že to trvá tak dlouho se nedá nic dělat. Holt se neživíme skládáním hodinek a volného času taky moc není zvlášť když má člověk i jiné koníčky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinbor Odesláno 25. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2008 Na své hodinky si můžeš dát samozřejmě co chceš. Na našem návrhu se už nebude nic měnit. V podstatě je potisk už připraven ( nevím jak tomu říkají matrice nebo razítko) a čekáme jen na poslední zkušební potisk a vyjádření kdy nám nanesou podkladovou barvu. Pak to celé spustíme. Že to trvá tak dlouho se nedá nic dělat. Holt se neživíme skládáním hodinek a volného času taky moc není zvlášť když má člověk i jiné koníčky. Netušil jsem ,že už jste s návrhem ciferníku hotovy.Jaký vlastně ten návrh platí? Jak moc je to složité,či spíše jaký je postup výroby a jak je to finančně nákladné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 25. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2008 Toto je finální verze. Pokud půjdeme cestou standardní tak se vlezeme do tisíce Kč za ciferník. Čekám na zkušební vzorky jestli budou kvalitou dostačovat. Pokud né tak to necháme udělat profi firmou, která ciferníky vyrábí tam zatím máme jen cenový odhad cca do 1500,- až 3000,-kč. To je cena jen za podkladovou barvu a potisk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 29. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2008 Jedny Zeno pro tuto limitku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 7. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2008 (upraveno) PROJECT UPDATE: S Lukem jsme se přes amatérské pokusy propracovali až k profi tisku ciferníku. Je to ale trochu dražší - fixní náklady na tisk 9 600 Kč, variabilní náklady při použití původního Zeno ciferníku zbaveného potisku i barvy cca 150 Kč. Jsme tři a jdeme do toho, pokud by měl někdo původní Zeno Basel Retro Carré a chtěl se připojit, je to během příštích 14 dnů možné. S každým novým zájemcem cena klesne, při pěti účastnících na cca 2 100 Kč, při deseti na 1 100 Kč. Případní zájemci se můžou ozvat mně nebo Lukovi. Výsledek by měl vypadat nějak takto. Ještě je třeba dokoupit ručky, mají je na Ofrei.com. Upraveno 7. října 2008 uživatelem Viktor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 PROJECT UPDATE: S Lukem jsme se přes amatérské pokusy propracovali až k profi tisku ciferníku. Je to ale trochu dražší - fixní náklady na tisk 9 600 Kč, variabilní náklady při použití původního Zeno ciferníku zbaveného potisku i barvy cca 150 Kč. Jsme tři a jdeme do toho, pokud by měl někdo původní Zeno Basel Retro Carré a chtěl se připojit, je to během příštích 14 dnů možné. S každým novým zájemcem cena klesne, při pěti účastnících na cca 2 100 Kč, při deseti na 1 100 Kč. Případní zájemci se můžou ozvat mně nebo Lukovi. Výsledek by měl vypadat nějak takto. Ještě je třeba dokoupit ručky, mají je na Ofrei.com. Přemýšlím, jestli si je nemám někde rychle opatřit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Přemýšlím, jestli si je nemám někde rychle opatřit Tak to jsme dva. Víš o nějakých na prodej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Tak to jsme dva. Víš o nějakých na prodej? Možná trochu reklama, ale pokud o nich někdo do budoucna uvažuje, tak bych si na jeho místě teď obstaral nabízený ciferník za velmi slušné peníze a následně, v klidu, sehnal na E-bay hodinky... Hodinky budou a udělat ciferník je běh na docela dlouhou trať, která vás může odradit. Tady se nabízí jít na to od lesa. Mít v šuplíku ciferník a až bude nálada nechat ho vyměnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Tak to jsme dva. Víš o nějakých na prodej? shodou okolností jsem před pár dny hledal a s vyjímkou Zeno Navigator http://www.timefactors.com/zeno451.htm s centrální vteřinovkou jsem nic neobjevil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 shodou okolností jsem před pár dny hledal a s vyjímkou Zeno Navigator http://www.timefactors.com/zeno451.htm s centrální vteřinovkou jsem nic neobjevil... No právě, taky se mi nepodařilo nic najít. Za 14 dní letím do Curychu, ale pochybuju že i tam něco potkám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 8. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Problém je, že přemalováváme původní ciferník, není úplně snadný vyrábět v pár kouscích správně veliký nový se správně vybraným subciferníkem. Zeno Retro Carre by měl mít Herbert Zaha za 395 EUR, občas bývají levnější na eBay. Luk má rozměry ciferníku pro případné kutily. http://www.uhrenbaender.de/ZENO-Watch_Basel.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
georg Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2008 Tak jsem LUKOVI předevčírem odevzdal své Zeno Retro Carre a už se moc těším na výsledek. Mimochodem - pokud se někdo další ještě chce přidat, MUSÍ dát k dispozici i číselník. Je to totiž tak, jak říká Viktor - na původní číselník se bude dělat kompletní nová fasáda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 28. června 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2009 Dnes mi Luk předal naši předělávku. Dle Luka to ještě není ono, ciferník se bude ještě vylepšovat a nanášet luminiscenční barva na čísla. Ale už teď je to fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 28. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2009 Tak koukam, ze beh na dlouhou trat dopadl na vybornou. Velkej rozdil oproti puvodnimu Zenu. Asi tak 100krat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 28. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2009 Dnes mi Luk předal naši předělávku. Dle Luka to ještě není ono, ciferník se bude ještě vylepšovat a nanášet luminiscenční barva na čísla. Ale už teď je to fajn. Viktore, znamena to, ze budete delat dalsi novy cifernik nebo toto uz je polotovar ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 28. června 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2009 Viktore, znamena to, ze budete delat dalsi novy cifernik nebo toto uz je polotovar ? Luk bude dělat nový kousky, ještě není úplně spokojenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 5/2007 - 6/2009 Neuvěřitelné dva roky trval pokus o vyrobení nového ciferníku. Samozřejmě jsem na tom nedělal každý den. Časové prodlevy vznikly zkouškami, pokusy a hlavně neúspěchy při hledání správné cesty, jak v domácích podmínkách vyrobit pár kusů ciferníků. Minulý týden se nám konečně podařilo vyrobit ciferníky, které se dají použít. I když na první phled není vidět žádná chyba a pod sklíčken v hodinkách už teprve ne, ale při detailním pohledu se chyby objeví. Na zkoušky padlo 36 ciferníků, největší problém dělala podkladová černá barva. Zkoušel jsem různé barvy a techniky od klasické stříkací pistole po modelářskou. Barva po nanesení na ciferník nevytvářela požadovanou lesklou a hladkou plochu. Navíc vždy zalila vteřinový subciferník. Tady cesta nevedla, řešením bylo nanést na ciferník černý nikl. Ten ovšem zkopíruje jakékoli nerovnosti nebo nepřesnosti, takže plocha musí být dokonale rovná a vyleštěná. Volba tedy padla na stávající ciferník, ze kterého jsem odstranil popisy s tím, že ho znova poniklujeme a potiskneme. Při nanášení nového niklu, se však materiál divně zachoval a doslova se vydrolil a začal se loupat. Výsledkem byly zničené původní ciferníky a byl jsem opět na začátku. Nastalo zkoušení jak dokonale vyleš*** ciferník a shánění vhodného materiálu pro poniklování. Potiskovací klišé jak se brzy zjistilo se nedá vyrobit jako jedno, protože se nedařilo potisknout malý vteřinový subciferník. Taky výrazný rozdíl v kvalitě potisku firem, které se zabývají tampónovým tiskem, mne udivila. Aby byl výsledek alespoň jako je teď musel jsem nechat vyrobit dvě. Ladím teď detaily a učím se nanášet luminiscenční barvu (ručně) a koncem prázdnin vyrobím finální kusy a nechám je potisknout. Děkuji kolegům za trpělivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 Obdivuji tvoji trpelivost, v kazdem pripade na finalnich fotkach vypada vysledek velmi dobre. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m01e Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 (upraveno) Tyhle hodinky jsem vždycky chtěl, ale originál z WW2 jsou cenově trochu mimo a tohle vlákno jsem objevil bohužel až včera. Ten váš ciferník vypadá super. Je možné s k vám ještě s jedněmi hodinkami přidat? Samozřejmě bych se také podělil na nákladech. Zatím tedy nemám ani ten základ Zeno Basel Retro Carré. Máte nějaký tip kde je pořídit? Díky moc. Upraveno 29. června 2009 uživatelem m01e Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 .... Je možné s k vám ještě s jedněmi hodinkami přidat? Taky bych se připojil, pokud to bude možné. Luku super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se