zarkow Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Že bych tu nakonec nebyl sám se šedými Curatory? :-) Nějaké motivační foto a recenze zde http://wornandwound.com/review/orient-curator-review/ Osobně jsem nadmíru spokojen.
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Ta cena 160 USD je skvela. DPH je loterie, ale asi bude. Clo byva relativne pakatel. Asi to bude dovoz do EU. Schvalne to srovnej s Orientuhren.de z Nemecka. To je uz z EU, tedy bez cla a DPH a ceny tomu odpovidaji. Stejne tak na eBay jsou z HK a SG za pakatel v porovnani s DE nebo IT. S hackingem vytahnes korunku, vterinovka se zastavi, pokas na pocitac az dohoni vterinovku na hodinkach, vratis korunku a hotovo. Ja vterinovku bez hackingu vubec neresim. O sekundy mi u automatu nejde. Na to mam kremik s DCF. Na foru jsem ale pochopil, ze to nejak taky dokazou. Aha, tak pokud by to z creationwatches.com mělo být ještě s DPH a clem, tak jsem bohužel zase hodně nad limit Zarkow: No přemýšlím nad nima taky. Ale spíše asi černé než šedivé.
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Případně jsem začal už uvažovat i nad těmi Stary tady v inzerci, jsou sice přes limit, ale líbí se mi hodně. Jen se bojím, aby nebyly malé na mojí ruku, protože mají jen 38 mm. Je někde nějaká tabulka / doporučení, jak velké hodinky volit na určitý obvod zápěstí?
USER47 Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 (upraveno) Ono je těžký to posoudit, protože záleží na tvaru ruky, na tvaru pouzdra, dýlce a tvaru nožek apod. Pokud jsi z Prahy, tak tyhle Stary nebo nějakej podobnej model si myslím můžeš prohlídnout v jednom hodinářství v Palladiu.Podle mě ten rozměr bude ok, přece jenom společenský hodinky by měly bejt spíš menší a 17,5cm zápěstí není žádnej gorilí rozměr. Upraveno 21. května 2016 uživatelem USER47
AndyAaron Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Souhlas s Userem. Dnesni zmrsena doba veli nosit na ruce dekl od kanalu. 38mm na tve ruce se ti ze zacatku mozna muze zdat male. Tak prvni hodinu. Pak ocenis, jak se ti hodinky nosi pohodlne, jak krasne zajedou pod manzetu kosile a jak nezavazi. Navic spolecenske hodinky bez lunety maji vetsi cifernik a opticky tak vypadaji vetsi.Pokud se ti Orient Star libi, tak rozhodne doporucuju. Za slusnou cenu dostanes poradnej kus hodinek se vsim vsudy.
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Z Prahy bohužel nejsem, jsem z Vysočiny a bývám v Brně, kde vím akorát o hodinářství František Hanák, ale tam mají trochu jinou cenovou relaci, než bych si momentálně představoval. Nad těmi Stary přemýšlím hodně, jsou sice dražší, ale oproti třeba těm Power Reservám s připočítáním cla a DPH už jsme na stejný částce. Ještě se zeptám - v čem je ta Star řada lepší? Vím jen, že by měla být prémiová, ale nevím, co to má přesně znamenat. Je pravda, že ty minulé hodinky měly 44 mm a do košile jsem je většinou ani nedostal. Ještě jsem teda mezi tím měl Apple Watch 42 mm a ty byly úplně zbytečně velké.
Luky Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Jedny Orient Star mám. Kupoval jsem je před lety zde na fóru od Viktora. Hodinky jsou to opravdu povedené, zpracování, přesnost, průhled na zdobený in-house kalibr, kvalitní tah, power reserve, za ty peníze snad ani nic lepšího neseženeš. Mám je už skoro 6 let a pořád mě baví a stále budou jsou to neokoukatelný hodinky, a to jejich vypouklé sklo je nádhera, rozhodně stojí za to neco došetřit a koupit Orient Star, budeš mile překvapen.
USER47 Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 ...Ještě se zeptám - v čem je ta Star řada lepší? Vím jen, že by měla být prémiová, ale nevím, co to má přesně znamenat...Především zpracování bude na vyšší úrovni než v případě těch levnějších modelů.
AndyAaron Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Zpracovani, lepsi strojek s manualnim natahem a hackingem (aspon teda myslim).Rada Star je proste orienti premiovka a venuje se ji vetsi pozornost. Urcite nebudes litovat. A budget je od toho, aby se prekrocil
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Děkuji za vysvětlení. S tím rozpočtem to je jasné, že se překročí, ostatně jako vždy.. Jediné z čeho mám trochu obavu je ta jejich velikost. Ale čekám až se Lub ozve, nejraději bych pro ně jel hned dneska
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Ještě mě napadá jedna věc - na co si vůbec dát pozor při kupování použitých hodinek? Co je běžné při osobní prohlídce? Co může být na hodinkách špatně?
AndyAaron Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Mrkni, jestli jdou, jestli preklapi datum, jak funguje korunka, pripadne luneta. Omrkni, jestli tam nejsou vrypy nebo skrabance, ktere prodavajici zatajil. Pokud nebyl dlouho servis nebo prodavajici nevi presne, muzes je pak hodit k hodinari na nejaky zakladni servis a promazani. Hodinar ti bude pak schopnej rict v jakem stavu je strojek. Obecne se uvadi, ze automaty by mely mit servis a serizeni jednou za pet let.
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 (upraveno) Děkuji za rady. Hodinky jsou staré zhruba 2 roky, takže servis nejspíš ještě asi nebyl. Případně kam dát takovéhle hodinky do servisu? Upraveno 21. května 2016 uživatelem Miro_CZ
AndyAaron Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Je tady na to primo vlakno, nebo i vlakno na konkretni hodinare, tak mrkni. Jsem na mobilu a blbe se to hleda. V Brne presne nevim, ale urcite se neco najde
Luky Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 (upraveno) Zpracovani, lepsi strojek s manualnim natahem a hackingem (aspon teda myslim).Rada Star je proste orienti premiovka a venuje se ji vetsi pozornost. Urcite nebudes litovat. A budget je od toho, aby se prekrocil Model co mám, je z roku 2004 bez možnosti ručního nátahu a hackingu, a obecně všechny Orienty, co jsem měl to neměly, ale možná se to už změnilo, alspoň u řady Star by mohlo. Upraveno 21. května 2016 uživatelem Luky
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Luky: Co jsem koukal na netu, tak tyhle Star by měly mít ruční nátah i hacking.
JanNovakJan Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Jestli chceš s modrými ručkami, tam vezmi tyto mechaniky s ručním nátahem (nejsou automat) http://www.creationwatches.com/products/orient-mens-watches-332/orient-monarch-mechanical-power-reserve-dd03003y-fdd03003y-mens-watch-8683.html
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Díky za tip, ale mechaniku s ručním nátahem určitě nechci, na to jsem moc línej a pohodlnej
JanNovakJan Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Nahoře píšeš, že jsi odrovnal automaty právě ručním nátahem, takže asi ta lenost a pohodlnost moc velká nebyla Jinak ale Orienty klidně kup i v automatu bez ručního nátahu, protože opravdu stačí párkrát zatřást a rozeběhnou se hned, navíc natahování mají (stejně jako Seiko) oběma směry (na rozdíl třeba od Miyoty, která natahuje jenom jedním směrem).
Sundance Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 No to sice ano, ale natahoval jsem je maximálně jednou za týden - dva týdny a to hlavně proto, že prakticky nebylo možné je rozběhnout jen pohybem. Natahovat denně nebo obden bych určitě nezvládl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se