Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Potřeboval bych poradit, jak vytáhnout korunku, abych mohl vytáhnout strojek z pouzdra. Z ciferníku mi při pádu hodinek na zem upadla devítka, kterou bych chtěl vrátit na původní místo.  Jde o Festiny Mecaquartz, model 6588. Předem děkuji. 

Odesláno

Takto:

https://uhrforum.de/krone-bei-dugena-k-tech-t38963

Je tam označené místo, kde lehce zatlačíš a korunku s hřídelkou vytáhneš. Proto je tam ten nápis Push (stiskni) se šipkou.

Nechceš to raději nechat hodináři?

Díky za radu a odkaz. Já bych to spíš chtěl zkusit sám, abych se to naučil. Včera jsem je měl otevřené, když jsem vytahoval tu upadlou devítku. Strojek jsem vyklonil a vypadla. Jenže dát ji zpět, tam kam patří bez úplného  vyndání strojku  nelze.  Žádnou šipku jsem neviděl, ale možná jsem koukal špatně, tak je znovu otevřu a prozkoumám to více. 

Odesláno

Leopold: chápu tě, taky se rád učím ničením vlastních věcí :)

Hotovo. Šipka tam opravdu byla a po zatlačení  korunka s hřídelkou vyjela skoro sama. Devítka je opět na svém místě. Ještě jednou dík. Až přijde dcera zkusím to vyfotit, já mám mizerný foťák.

Odesláno

Super  ale te´d už to fotit nemusíš, když to máš hotové . A čím jsi to přilepil  ?    Jirka

Odesláno

Čemu říkáš normální hodinky? Mám ještě hodinky  Wenger, ale i v těch se šťourám a různě si je "vylepšuji". Opatřil jsem je kyklopem, vyměnil pásek, a vyleštil víčko, originál bylo matné. I ty Festiny jsou předělané. Když jsem po dvakrát musel koupit akumulátor  700kč/kus, rozhodl jsem se to předělat na klasickou baterku. Vyhodil jsem setrvačník, naletoval jeden drátek  a mám pokoj. Jednou za dva roky měním baterku za 40kč. A jdou neuvěřitelně přesně. Odchylka max. 1 vteřina za měsíc. 

Odesláno

Díky za upozornění, budu se s Festinami "držet zpátky" a preventivně se ještě optám, jak si zde stojí  Timex a Casio G-Shock. Doufám, že aspoň jedny "projdou".

Ty jsou OK :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...