Přejít na obsah

GS

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Odesláno
Rozdíl mezi GS a Omega je také v tom, že GS má větší podíl ruční práce,stejně jako vrcholové modely z řady Mechanical. To u Omegy není.

Což je zrovna u Japonců dost překvapivé! (A snad ne na pováženou... :smile_anim: )

• Odpovědi 80
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

I tak si myslím, že tu srovnáváme BMW (Omegy) a Hondu (Seika)..... :thumbsup_anim: Tj. hodně "muziky za méně peněz"...

Ta značka a země původu zase těm "japoncům" body ubírá... :thumbsdown_anim: . Jako u aut.....

Odesláno
Hochu, v tomhle případě jsi mimo, Grand Seiko je Mercedes, Omega BMW ... B)

Až na renomé značky s tím musím souhlasit. Kvalita mercedesů je totiž dost pozadu nejen za BMW či Audi :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: .

P.S.: Nemám nic pro Japoncům (naopak, foto/video, muzika, TV jednoznačně ANO), ale prostě si myslím, že nejvyšší a vyšší třída hodinkářských firem je bez výrobců z Asie.

Odesláno

Snažim se ti říct, že Grand Seiko je jiná liga ... Jinak by asi těžko mohli prodávat hodinky za 100tis. a to velmi dobře ... B)

Odesláno
Až na renomé značky s tím musím souhlasit. Kvalita mercedesů je totiž dost pozadu nejen za BMW či Audi :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: .

P.S.: Nemám nic pro Japoncům (naopak, foto/video, muzika, TV jednoznačně ANO), ale prostě si myslím, že nejvyšší a vyšší třída hodinkářských firem je bez výrobců z Asie.

Právě že ne...BTW....myslím si, že následující obrázky a ceny tě přesvědčí:

Platina

6898-0010-01.jpg

6898-0010-03.jpg

List Price: 830,000 Yen

Movement: 6870

Materials: 18k white gold

Dimensions: 1.98mm thick

GBAQ983-08.jpg

GBAQ983-13.jpg

GBAQ983-10.jpg

Ukaž mi hodinky od Omegy takto tenkéé... BTW JLC vyrábí tenké hodinky Master Ultrathin s výškou 4.2 mm :-)))

http://www.thepurists.com/watch/features/8...lchw/index.html

Seiko vyrábí neskutečně nádherné kousky které u nej modelových řad strčí značky střední třídy jako Omega hravě do kapsy...

Odesláno
Snažim se ti říct, že Grand Seiko je jiná liga ... Jinak by asi těžko mohli prodávat hodinky za 100tis. a to velmi dobře ... B)

Na zahraničních fórech jsou časté prodeje hodinek Roelx právě za účelem koupě Grand Seika :-)

Odesláno
Právě že ne...BTW....myslím si, že následující obrázky a ceny tě přesvědčí:

Platina

6898-0010-01.jpg

6898-0010-03.jpg

List Price: 830,000 Yen

Movement: 6870

Materials: 18k white gold

Dimensions: 1.98mm thick

GBAQ983-08.jpg

GBAQ983-13.jpg

GBAQ983-10.jpg

Ukaž mi hodinky od Omegy takto tenkéé... BTW JLC vyrábí tenké hodinky Master Ultrathin s výškou 4.2 mm :-)))

http://www.thepurists.com/watch/features/8...lchw/index.html

Seiko vyrábí neskutečně nádherné kousky které u nej modelových řad strčí značky střední třídy jako Omega hravě do kapsy...

Kluci, kluci..Pořád to ale bude Seiko....Když sem nastrkám fotky Omeg ze zlata a platiny (a brilianty :thumbsup_anim: ), tak ty ceny jim budou odpovídat také. Pokud jde o tlouštku, tak porovnávat co-axiál s nějakým tenkým automatem je srovnání na dvě věci.

Jo a tenký hodinky mne vůbec neberou. Nosil jsem takové od 1991, teď mám raději na zápěstí 150 gramů. Ten pocit je tak nějak lepší.

P.S.: O nějakých japoncích uvažuju na outdoor jako kolo, lyže, houby a tak...A do putyky, abych moc někoho "nesral" až půjdu opilý domů....

Odesláno
I tak si myslím, že tu srovnáváme BMW (Omegy) a Hondu (Seika)..... :thumbsup_anim: Tj. hodně "muziky za méně peněz"...

Ta značka a země původu zase těm "japoncům" body ubírá... :thumbsdown_anim: . Jako u aut.....

To už jsme zas jinde, to by se dalo říct i kdyby ty GS byly ve všech směrech lepší. Třeba Lexus je star trek proti BMW. Ale k těm hodinkám, záleží o co se upřednostní, jestli chceš relativně unikát nebo prestiž značky. Ono tě časem možná přestane bavit nosit Etu a pořád jen Etu byť je na ciferníku logo sebeprestižnější. Pokud bychom se bavili o švýcarském in house strojku navíc se značným podílem ruční práce tak neřeknu, tam je možná na místě za prestiž zaplatit, ale ta cena bude o hodně jinde.

Odesláno
To už jsme zas jinde, to by se dalo říct i kdyby ty GS byly ve všech směrech lepší. Třeba Lexus je star trek proti BMW. Ale k těm hodinkám, záleží o co se upřednostní, jestli chceš relativně unikát nebo prestiž značky. Ono tě časem možná přestane bavit nosit Etu a pořád jen Etu byť je na ciferníku logo sebeprestižnější. Pokud bychom se bavili o švýcarském in house strojku navíc se značným podílem ruční práce tak neřeknu, tam je možná na místě za prestiž zaplatit, ale ta cena bude o hodně jinde.

Souhlas, já s tím nemám problém. A Lexus se mi líbí moc. Mít ty prachy :crying_anim: , tak bych ho možná i upřednostnil.

P.S.: Já srovnávat hrušky(?) s jablky(?) nezačal....Mám dost známých, kteří si koupili třeba korejské auto a pak mi tvrdí, že je lepší než třeba Audi. To se musím v duchu usmívat (nechci jim kazit radost) :thumbsup_anim:

Odesláno
Kluci, kluci..Pořád to ale bude Seiko....Když sem nastrkám fotky Omeg ze zlata a platiny (a brilianty :thumbsup_anim: ), tak ty ceny jim budou odpovídat také. Pokud jde o tlouštku, tak porovnávat co-axiál s nějakým tenkým automatem je srovnání na dvě věci.

Jo a tenký hodinky mne vůbec neberou. Nosil jsem takové od 1991, teď mám raději na zápěstí 150 gramů. Ten pocit je tak nějak lepší.

P.S.: O nějakých japoncích uvažuju na outdoor jako kolo, lyže, houby a tak...A do putyky, abych moc někoho "nesral" až půjdu opilý domů....

Hele nedívej se na zlato a cenu, podívej se hlavně jak vypadá ten strojek. BTW vyrobit tenkej strojek je mnohem větší umění než tlustej i když se ti nelíbí

Odesláno
Hele nedívej se na zlato a cenu, podívej se hlavně jak vypadá ten strojek. BTW vyrobit tenkej strojek je mnohem větší umění než tlustej i když se ti nelíbí

Hele, s drahými kovy začal Safi. A já jsem neřekl, že se mi nelíbí tenké, pouze, že jsem objevil masiv a to je ono!

Nevím, proč to sem pleteš - Tenký strojek je jistě umění, ale dost často na úkor přesnosti (COSC), spolehlivosti apod. Já sem taky nepletu jiné švýcary a nargumentuji stylem Omegy byly na měsíci......... :rolleyes:

BTW ty JLC Ultrathink jsou moc pěkné, cena kolem 4 000,- USD.

Odesláno
Hele, s drahými kovy začal Safi. A já jsem neřekl, že se mi nelíbí tenké, pouze, že jsem objevil masiv a to je ono!

Nevím, proč to sem pleteš - Tenký strojek je jistě umění, ale dost často na úkor přesnosti (COSC), spolehlivosti apod. Já sem taky nepletu jiné švýcary a nargumentuji stylem Omegy byly na měsíci......... :rolleyes:

BTW ty JLC Ultrathink jsou moc pěkné, cena kolem 4 000,- USD.

Řeknu to tak, srovnávala se značka Omega(Swatch) a Seiko. Vrchol Omega=vytuněná Eta, vrchol Seiko jsi viděl. Pokud něco obdobného dokáže JLC a výše mluví samo za sebe.

Odesláno (upraveno)

Ono to není o tom zlatě, ale o umění vyrobit běžně nositelné hodinky necelé dva milimetry vysoké. BTW..ty ultratenké od JLC jsou dvojnásobně vysoké... a je tuším že pouze jeden švýcarský výrobce který kdysi vyráběl tak tenké hodinky, tuším že v názvu hodinek nebo značky bylo slovo delirium :-)

Jinými slovy: Seiko dokáže produkovat kalibry na takové technologické úrovni kterou nelze ani s Omegou srovnávat. Omega kromě svých dvou vlastních kalibrů nemá v podstatě nic jiného než upravovanou Etu. A koaxiál není žádný zázrak. Dokonce jeden z modelů kalibrů s koaxiálem je označován jako lehce problematický a omega jej planuje stáhnou z výroby:-)

Omegy jsou pěkné kvalitní hodinky, ale v poslední době zaměření spíše na image, než na smysluplnou technickou vyspělost. (Bondovky a Speedmastery se mi moooc libi)

BTW: podívej se na tyto dva články na Timezone:

Seiko Spring Drive chronograf

http://www.timezone.com/rdnotebook/200711199915

Seiko Credor Sonnerie

http://www.timezone.com/library/rdnotebook/200607314159

http://www.timezone.com/library/rdnotebook/200702288556

Já osobně bych se rád vyvaroval diskusí, jaká značka je lepší, jestli Seiko nebo Omega..Takové diskuse jsou o ničem a zkončí akorát naštváním všech zúčastněných.

Omega má velmi bohatou historii a dnes produkuje líbivé kvalitní hodinky, ale už bohužel dnes nelze označit jako firmu produkující vysokou hodinařinu.

Seiko má velmi bohatou produktovou řadu a image výrobce hodinek za 100 USD. Narozdíl od Omegy ho za firmu produkující i vysokou hodinařinu lze považovat.

Je pak na každém, co si zvolí :-)

Měl jsem možnost srovnat jeden vintage Seiko kalibr 5740c s kalibrem Peseux 7001. Na Seiko kalibru bylo vidět, že byl více vymazlen - mikroregulace, frekvence 10 knitů za vteřinu a měl nááááádherně hlasitý rychlý tikot.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Řeknu to tak, srovnávala se značka Omega(Swatch) a Seiko. Vrchol Omega=vytuněná Eta, vrchol Seiko jsi viděl. Pokud něco obdobného dokáže JLC a výše mluví samo za sebe.

Omyl! Vrchol Omegy je in-house kalibr 8500! A ETA je také Swiss Made a navíc, jak píšeš Swatch, tj. dnes také i vytuněná ETA, tj. co-axial 2500, je již pro Omegu také in-house kalibr :thumbsup_anim: .

Odesláno
Omyl! Vrchol Omegy je in-house kalibr 8500! A ETA je také Swiss Made a navíc, jak píšeš Swatch, tj. dnes také i vytuněná ETA, tj. co-axial 2500, je již pro Omegu také in-house kalibr :thumbsup_anim: .

Ale do kolika hodinek je dávají? A jaká je cena? Prostě nemůžeš technicky srovnávat Omegu s Vrcholovými kousky od Seika.

Odesláno (upraveno)

Zde je přehled Omega kalibrů i informace, zda-li se jedná o in-house nebo upravovaný kalibr:

http://www.omegarolex.com/omega_movements.shtml

Caliber: 2500

Base Movement: ETA 2892-A2

Eta kalibry jsou kvalitní, o tom není vůbec pochyb, ale mít v hodinkách za 50-100 tisíc kalibr, který má výrazný základ v obyčejném kalibru je pro ně hodně velký handikam pro koupi některého modelu od mnoha výrobců hodinek střední třídy

Upraveno uživatelem ¨safi
Návštěvník YPO
Odesláno
Zde je přehled Omega kalibrů i informace, zda-li se jedná o in-house nebo upravovaný kalibr:

http://www.omegarolex.com/omega_movements.shtml

Caliber: 2500

Base Movement: ETA 2892-A2

Eta kalibry jsou kvalitní, o tom není vůbec pochyb, ale mít v hodinkách za 50-100 tisíc kalibr, který má výrazný základ v obyčejném kalibru je pro ně hodně velký handikam pro koupi některého modelu od mnoha výrobců hodinek střední třídy

zase je výhoda, že jim v servisu stačí jeden kalibr na 50 modelů :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...