aliento Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Odesláno 15. července 2016 Zdravicko dobri lide, Prosim vas vedel by mi niekto povedat, co obnasa nastavenie chodu (regulation/adjusting (?)) hodiniek? Cas, cena, popripade nejake dalsie veci, ktore treba zvazit... Hodinky robia stabilne -10s den. Bohuzial v kazdej odkladacej polohe idu do minusu a zacina to byt dost otravne.Vedeli by ste mi tiez doporucit nejakeho solidneho hodinara, co by to zvladol? V okoli ZA asi ziadneho nenajdem, tak je v podstate jedno, kam budem posielat. Jedna sa konkretne o Armida A7 SS Date. Vdaka.
Toom Odesláno 16. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2016 Taky bych trochu nechal poladit Armidy A7.
orol Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2017 Stabilne -10s je dobré. Raz za týždeň posunúť minútovou rúčkou a je to
Karol Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2017 .....ked som bol u hodinara s mechanikou a odchylkou 10s ma vysmial.....posunut sa to do predu da určite,chodim na narodnu ako je salon svadobnych šiat v tom podchode na poschodi ,trva mu to tak do pol hodky a stoji do do 5 eur
lucid Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2017 Stale nevyriesene Nikto nic?Strojek NH35 není nic jiného než kalibr 4R35 od Seika, který je postavený na kalibru 7Sxx, ze kterého rovněž vychází strojek 6R15. Všechny tři tedy mají konstrukčně stejný základ a zkušenosti s nimi jsou např. zde nebo zde. Pokud Ti dělají stabilně - 10 sekund, věřím, že to může štvát, ale v podstatě můžeš být šťastný člověk. Na Tvém místě bych to neřešil, taky se může stát, že po "odborném" zásahu nějakého místního měniče baterií se Ti strojek rozdrbe tak, že ještě budeš na těch deset sekund nostalgicky vzpomínat.
JanNovakJan Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2017 Věřím tomu, že jak bude venku teplo, tak půjdou do plusu.
aliento Odesláno 12. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2017 Od leta je z minus 10s minus 20, inak by som neotravoval. A to mi nespadli ani som ich nikde neotrepal. Viem, ze za to moze aj chlad, ale nie je to nic prijemne.
orol Odesláno 13. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2017 Viem, ze za to moze aj chlad ...Tak ich skús dať na noc do tepla - na radiátor. Či sa niečo zmení
lucid Odesláno 13. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2017 Spíše zkus na noc změnit polohu a změřit odchylku, pokud je tedy odkládáš: dýnkem nahoru, dolů, na levý, na pravý bok, většinou to čas pomůže srovnat.
orol Odesláno 13. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2017 .... Hodinky robia stabilne -10s den. Bohuzial v kazdej odkladacej polohe idu do minusu a zacina to byt dost otravne.... Spíše zkus na noc změnit polohu a změřit odchylku, pokud je tedy odkládáš: dýnkem nahoru, dolů, na levý, na pravý bok, většinou to čas pomůže srovnat. To píše hned v prvním příspěvku ...
lucid Odesláno 13. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2017 To píše hned v prvním příspěvku ...Jasně, ale pak píše, že těch stabilních - 10 sekund/den zase tak stabilních není, protože od léta už mu to dělá - 20 sekund. Tolerance u těchto strojků je myslím -15/+25, takže bych znovu zkusil změřit odchylku při změně polohy. Pořád lepší než když se v tom bude někdo šťourat .
ramon Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 Pouhým nastavením regulačního prvku, který je tam za tím účelem, by se nemělo přece nic dodrbat. Pochopitelně pokud to nedělá nějakej levák.
lucid Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 Pouhým nastavením regulačního prvku, který je tam za tím účelem, by se nemělo přece nic dodrbat. Pochopitelně pokud to nedělá nějakej levák.Pokud Ti regulaci hodinář nastaví na počkání, pak si to přeci může každý udělat sám, alespoň bude vědět kdo mu udělal šrám na dýnku při jeho otevírání. :-) Já je mám u hodináře na kolotoči vždy několik dnů než se s tou regulací nějak domluví.
Karol Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 .Lucid : to maš dobreho hodinara,že je ochotny sa s tym pobavit........ja som rad ,že som našiel aspon takeho čo vie ako vyzera mechanicky strojček ale stažovat si nemožem zatial ladil dobre...........ale bachne to len na vibrograf a podla neho zoradi,takže do pol hodky hotove.....zatilal som mu daval 7S36 a 6R15 a podarilo sa mu +- 5s ale to iste zaleži aj od stavu hodiniek,ale s novymi by nemal byt problem.
lucid Odesláno 14. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2017 Ano mám, ale regulace je vždy jen vedlejší součástí servisu, s ní samotnou bych ho s takovou odchylkou jakou má aliento vůbec neotravoval. Tyto strojky se krátkodobě vyladit dají, ale chronometry z nich prostě neuděláš: podle mne škoda nervů, času i peněz.
Karol Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 (upraveno) ......jj ved pišem ked som prišiel s miotou že robi stabilne 10s do plusu ma vysmial.......ostatne som daval zoradovat ked bezali od nova 20s rozdielu ,tie mi urobil .....ako je jasne že u tychto strojčekov sledovat extremnu presnost je blbost,su to najnižšie rady u seika a lacne ale vždy poteši ked sa ten strojček udrži v tolerancii aspon 10s. Upraveno 15. ledna 2017 uživatelem Karol
aliento Odesláno 15. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Skusam ich teda zas polohovat ale odchylka je zatial stale minus-vacsi alebo mensi ale stale minus cca 20s. Nechal som ich uplne zastavit a par dni "postat", na WUS pisali, ze niekdy to pomoze. Chapem vasu poznamku, ze to je low-end strojcek a ze netreba od neho cakat zazraky, co mi nakoniec odpisal aj chlapik z Armidy, ked som sa este v zaruke snazil riesit tych prvotnych 10s. Beriem, musim ale spomenut,ze Ray-e od Orientu za stvrtinovu cenu slo odkladanim dostat na -2s den. Stve ma, ze nezrychluju ani na ruke resp. pri dostatocnom natahu. Kazdopadne vdaka za kazdu odpoved.
aliento Odesláno 15. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Ano mám, ale regulace je vždy jen vedlejší součástí servisu, s ní samotnou bych ho s takovou odchylkou jakou má aliento vůbec neotravoval.Naopak, kludne mu dohod zakaznika
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se