Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 439
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

orol

Rozhodl jsem se vylepšit Seiko 5 SNZH o šroubovací korunku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Původní krček jsem odvrtal a připravil jsem otvor pro nový šroubovací krček. f5f212ac9d21

Spongebob

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Jiří Sedlák

... a nejdou. 🤣

Odesláno

Když jsme u toho safíru, tak jestli jdeš měnit origoš hardlex na těch nově pořízenejch 007, tak já jsem šel velice alternativní cestou - ochranné sklíčko jako na mobil. Stojí to skoro nic a když ho jebnu, tak nahodím nový.

Na hodinkách bys to nepoznal. 

Zdroj Alík

• Like 1
Odesláno

Dávám ho do všech hodinek co nemaj safír hlavně proto, že jsou pak i mnohem hezčí..ten pruhled na cifr a modrý odlesk AR je vždycky zvedne o level výš. To že jsou pak i "nepoškrabatelné" je příjemný bonus :)

Takže tohle krycí sklo by mi asi nepomohlo. Každopádně dík za tip!

Odesláno

Tak to chápu, je to prostě tvůj osvědečený postup.

To já, kdybych měl měnit safíry ve všech mých SKX, tak se nedoplatím, mám troje😀. A taky želvy a sporty 5 a a a ………… .

Já jsem spíš pro zachování originality a taky mi nepřišlo výhodný dávat safír za +-litr do hodinek za 4.000.

Ať ti dělají radost!

Odesláno (upraveno)
V 17. 3. 2026 v 22:08, Spongebob napsal:

Moc díky! ;)

A co toto?

https://www.namokimods.com/en-eu/collections/seiko-double-domed-sapphire-crystals/products/nmk310-skx-flat-sapphire-crystal-nh34-compatible

Nebo, proč tu fazetu? Díky.

Jako fazeta taky fajn, bude v ní asi pěkný odlesk, ale aby nebyla moc vysoká..na té prezentované fotce to vypadá ale ok. 

Já na těch svých orig. hardlex mám takovou malou fazetu, tak nevím která z nich by byla víc podobná.

S fazetou to bude možná víc zajímavější..

Má někdo přímou zkušenost?? Kurňa taková modla, to určitě řešilo mrak kluků tady ne? 😊

Upraveno uživatelem Spongebob
Odesláno (upraveno)

Originál hardlex fazetu má.

Ten safír v odkazu nemá, takže by sklo dosahovalo bez mezery až k lunetě.

Já jsem to zkosení bral jako funkční zaležitost, aby se odtud např lehce odplavil písek při potápění a nedřel se mezi sklem a lunetou.

Taky záleží na výšce skla, protože jsem viděl dodávat skla pro skx od 2,5 do 3,5 mm. Jestli si pamatuji dobře, tak jsem u originálu naměřil 2,9mm. Musel bych ho někde vyhrabat. Nemám rád, když sklo přesahuje výškou lunetu.

Upraveno uživatelem Jerryl
  • Díky 1
Odesláno

V tom případě fakt toto.. zas tolik možností není a Alika vctomto případě nechci.

https://www.namokimods.com/en-eu/collections/seiko-double-domed-sapphire-crystals/products/nmk304-skx007-srpd-flat-sapphire-crystal?variant=32114029854754

Možná když už bych tam nakupoval a platil poštu, zkusil bych i nějakou gumu 🤔 nějakou bez vlnek u pouzdra..fkm..

Odesláno
před 27 minutami, Spongebob napsal:

V tom případě fakt toto.. zas tolik možností není a Alika vctomto případě nechci.

https://www.namokimods.com/en-eu/collections/seiko-double-domed-sapphire-crystals/products/nmk304-skx007-srpd-flat-sapphire-crystal?variant=32114029854754

Možná když už bych tam nakupoval a platil poštu, zkusil bych i nějakou gumu 🤔 nějakou bez vlnek u pouzdra..fkm..

Asi to dopadne takto + nějaký to sklíčko :)

https://www.namokimods.com/en-eu/collections/skx007-srpd-curved-end-rubber-straps/products/nmk801-curved-end-skx-srpd-rubber-strap-navy-blue

Odesláno

Počkám na posvěcení sklíčka atd a objednám :)  vemu raději i to těsnění sklíčka..sice jsem se zatím vždy obešel bez a stačilo to původní, ale tak jsou to potápky.. a ta cena už není tak šílená.

mají černý a bílý těsnění..to netuším který ale raděj snad bílý 🙄

• Dát hlas 1
Odesláno

Já teď pár dní nosím tento můj model, který jsem si kdysi poskládal prakticky ze zbytků a ono to čirou náhodou docela sedlo dohromady.

Trochu jsem ty hodinky opomíjel, ale nyní mě dost baví.

Odesláno

Původně jsem koukal po SNXS77, ale tyhle mají mě lépe padnoucí tvar pouzdra i přes to, že mají prosklené dýnko. 

A ta lumi, ta je v noci boží. Skoro jako SKX.

Odesláno

Tak nakonec po pár dnech bez problému uvolněno z celnice a je to doma :)

Moc pěkně je to zabaleno..jak sklíčko, tak i řemen. Ten je fakt kvalitní, sametovej povrch a měkkoučkej, holt fkm.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...