Dan.B Odesláno 3. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2007 Zdravím všechny návštěvníky tohoto fóra, Měl bych dotaz. Rodiče by mi chtěli koupit k vánocům hodinky a dotlačili mě do nezáviděníhodné situace, kdy jsem nucen si je sám vybrat:-) Problém je, že bych si moc přál mechanické hodinky s automatickým nátahem, přičemž cena by se měla pohybovat kolem 5000. Nejdříve se mě líbily Seiko, SNKF11 Design přesně zapadl do mé představy krásných hodinek. Shlédl jsem celou řadu internetových stránek, ale stále víc jsem začal mít pocit, že jsou přiliš velké. Začal jsem hledat jiné hodinky se stejným strojkem a našel SNK809K2. Jsou menší, ale také mnohem levnější. Znamená to snad že jsou horší? SNKF11 i SNK809K2 mají stejný strojek a to 7S26. Proč je tedy mezi oběma tak vysoký cenový rozdíl? Myslíte si, že je chyba vybrat si "laciné" SNK809K2. Z jiného pohledu, jaký je váš názor na SNKF11? Děkuji za jakoukoli pomoc. Dan
Jerryl Odesláno 3. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2007 Ty první jsou vážně dost velký, ale pěkný. Jestli máš dost silnou ruku, tak pročby ne? Bohužel nabídka je u nás dost omezená a nevím, jestli je tento model u nás k mání. Ty druhý jsou proti nim zase dost malý. Tato ekonomická řada je oznažena jako Seiko 5 a má 5ku ve znaku pod nápisem SEIKO. Jinak všechny Seika jsou dost dobrý a ten strojek je prakticky ve všech automatických modelech, který uvidiš. Dobrá nabídka je třeba zde: http://www.21jewels.com/products.asp?perpa...etproducttype=0 Cenový rozdíl mezi nimi je opodstatněný a pochopíš to, až si je dáš na ruku vedle sebe. Nesouvisí to ani tak s kvalitou, ale marketingem. Levný vypadají levně a dražší prostě vypadají dražší honosnější. Takže si vyber ty co se ti líbí a je to. Jistě budeš spokojenej.
Filipes Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 (upraveno) - k těm prvním (SNKF11) - vůbec bych neměl strach z velikosti, jsou akorát, k vidění naživo jsou v pasáži u kina Place Příkopy, ale v reálu nejsou tak pěkné jako na fotografiích - abys nebyl zklamán - k těm druhým - ty jsou právě moc malé, často a ráda je nosí moje partnerka Upraveno 4. prosince 2007 uživatelem Filipes
Dan.B Odesláno 4. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Díky za rady, no, budu hledat dál. Ještě k tomu hodinářství u kina Palace. Byl jsem tam asi dvěma měsíci. Byla tam docela nepříjemná prodavačka, která místo aby mi poradila, tak radši leštila výlohy. Možná, že kdyby je leštila trochu méně, nikdo by si ani nevšiml, že ty hodinky vypadají v reálu hůř než na fotkách na internetu:-)
nickolas Odesláno 9. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2007 Ahoj, já jsem ty SNKF11 kupoval v Koscomu na Poříčí (5.950,-kč)...prodavači vpohodě, ukázali, pokecali, měli trpělivost při rozhodování, sami nabídli jiné varianty v podobné cenové relaci...strávili tam se mnou nad nimi dost času, přeztože jsou to jedny z nejlevnějších hodinek které tam nabízí - prodavač který se o mne staral měl na ruce Fortisy za 70k ) Opravdu jsem tam byl velmi spokojen! Velikost je naprosto v pohodě, na tom odkazu který máš nahoře jsou focené na extrémně malé ruce...někde níž v tomto japonském fóru jsou fotky těch mých...jde jen o zvyk, ale na průměrnou ruku jsou OK. Co se týká rozdílů mezi SNKF11 a těma "5" tak je to přesně tak jak psal Jerryl. Nesouhlasím s Filipsem - na živo a na ruce vypadají mnohem líp než na fotkách - je to ovšem věcí osobního vkusu - sto lidí sto chutí. Já jsem s nima naprosto spokojený a jsem rád že jsem je koupil. Vzhledově jsou min. o třídu výš než "5" (nic proti pětkám - i ty jsem jedny měl). A co se přesnosti týče tak paráda - po seřízení se za prvních 24hodin o cca. 15 vteřin zrychlí, ale pak se ustálí na cca. +2s/24h. Já tedy radím SNKF11...ale je to jen a pouze můj osobní názor. Každopádně přeju dobrý kup
boo-beek Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2007 Mno, co se Seiko tyka... 5 obecne jsou ok, ale doporucoval bych neco z rady Superior, c ijak se to jmenuje. Okolo 5K to budou hodinky se safirem a masivnim tahem. Na tohle bych se docela zameril (na ten tah), protoze kdyz Ti nekdy dojde, ze by se Ti hodil, tak budes muset vyplaznout 2K za samotnej tah. Na druhou stranu kdyz budes potrebovat remen, tak ho za par stovek sezenes vzdycky, myslim, ze plno lidi na foru ma slusnou zasobicku remenu, takze ppripadnej inzerat to jisti
Andreas.ks Odesláno 10. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2007 A co takhle něco z řady Seiko Spirit? U nás sice dražší, ale při nákupu ze zahraničí se to kolem těch 5.000 pohybovat může... Více viz toto vlákno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se