Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vsetkych,

mam otazocku, mozem na automatoch nechat bezat chronograph vzdy ked ich budem mat na ruke? Ide mi o to ze sa mi strasne paci pohyb velkej sekundovky a chcem si spustat chronograph tak aby mi zaroven ukazoval sekundy realneho casu, spustim ho ked bude realna(malinka chronographova) sekundovka v nule. Tak mi prakticky bude velka ukazovat realne sekundy.

Moze to zanechat nejake trvale nasledky na strojceku ked mi stale pojde aj chronograph?? Moze ich to rozladit? Znicit? atd...

Odesláno

Nejsem odborník, takže ti neřeknu, zdali to strojek nějak poškozuje nebo ne. Znal jsem ale jednoho, který měl stále puštěný chronograf na starých Seiko proto, že mu tak šly přesněji.

Odesláno (upraveno)

Když je spuštěnej chronograf, tak se točí víc koleček. Ty pohání jeden zdroj a musí tu energii nějak mezi ně distribuovat, tak by mne zajímalo, jestli se kromě logického snížení rezervy nátahu, taky nezmění přesnost chodu? Ne radikálně, nebo na pořád, ale, kdyby běžel chrono dýl... ?

Upraveno uživatelem N4M
Odesláno
  vito napsal:
N4M: Vždyť to shora píšu......

To jo, ale to je jen 1, to etě nic neznamená. Ale kdyby to tak zaručeně fachalo u všech hodinek, tak bych měl chronograf puštěnej furt.

Odesláno
  Skeleton napsal:
Kdyz spustis stopky ve spravny cas, muzou stopky (budicek s ukazatelem hodin) fungovat i jako ukazatel druheho casu (napr. GMT,UTC,Zulu) ... ;)

To je dobry napad, to by ma nenapadlo :)

napriklad o jednej rano pustit stopky a mate GMT

Odesláno
  Filini napsal:
To je dobry napad, to by ma nenapadlo :)

napriklad o jednej rano pustit stopky a mate GMT

To je dobra vychytavka v pripade ze sa da tocit ruckami chronografu pomocou korunky (viem ze to ide napr v palubnych hodinkach z MIGu) ale u V7750 co je 95% dnesnych chrono to myslim nejde a tam take riesenie povazujem za mierne neohrabane... prvy krat je to sranda ale na desiaty uz vas to zacne nudit cakat na spravny okamih a radsej obstarate chrono s GMT :)

Odesláno

Já jsem se o to taky zajímal, než jsem koupil první chronograf a skoro jsem nevěřil hlasům, že mě to přejde a že to vypnu.

Ti co mi to říkali měli pravdu. :-)

Odesláno
  RomanP napsal:
Já jsem se o to taky zajímal, než jsem koupil první chronograf a skoro jsem nevěřil hlasům, že mě to přejde a že to vypnu.

Ti co mi to říkali měli pravdu. :-)

Já jsem zase někde zaslech, že na Seiko 6138 je nějaká kluzná spojka či co, takže je snad lepší, když běží než když neběží. Takže ze začátku furt běžel, ale teď jsem fascinován tím, jak se na tom ciferníku nic nehýbe, takže většinou stojí :)

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...