perinded0 Odesláno 3. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2007 Zdravim vsetkych, mam otazocku, mozem na automatoch nechat bezat chronograph vzdy ked ich budem mat na ruke? Ide mi o to ze sa mi strasne paci pohyb velkej sekundovky a chcem si spustat chronograph tak aby mi zaroven ukazoval sekundy realneho casu, spustim ho ked bude realna(malinka chronographova) sekundovka v nule. Tak mi prakticky bude velka ukazovat realne sekundy. Moze to zanechat nejake trvale nasledky na strojceku ked mi stale pojde aj chronograph?? Moze ich to rozladit? Znicit? atd...
vito Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Nejsem odborník, takže ti neřeknu, zdali to strojek nějak poškozuje nebo ne. Znal jsem ale jednoho, který měl stále puštěný chronograf na starých Seiko proto, že mu tak šly přesněji.
PhoeniX Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Určitě to odebírá víc energie, jinak si myslím, že by to nemělo mít vliv. Jen součástky chronografu budou více opotřebené.
RomanP Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 U některých kalibrů (P 3133) to prý vadí, bylo to zde hodně probíráno, někde to tu je.
alt Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Neskodi to nicemu, jen se mirne - asi o 2-3h snizi rezerva chodu, coz je nepodstatne.
N4M Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 (upraveno) Když je spuštěnej chronograf, tak se točí víc koleček. Ty pohání jeden zdroj a musí tu energii nějak mezi ně distribuovat, tak by mne zajímalo, jestli se kromě logického snížení rezervy nátahu, taky nezmění přesnost chodu? Ne radikálně, nebo na pořád, ale, kdyby běžel chrono dýl... ? Upraveno 4. prosince 2007 uživatelem N4M
N4M Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 vito napsal: N4M: Vždyť to shora píšu...... To jo, ale to je jen 1, to etě nic neznamená. Ale kdyby to tak zaručeně fachalo u všech hodinek, tak bych měl chronograf puštěnej furt.
Skeleton Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Kdyz spustis stopky ve spravny cas, muzou stopky (budicek s ukazatelem hodin) fungovat i jako ukazatel druheho casu (napr. GMT,UTC,Zulu) ...
Filini Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Skeleton napsal: Kdyz spustis stopky ve spravny cas, muzou stopky (budicek s ukazatelem hodin) fungovat i jako ukazatel druheho casu (napr. GMT,UTC,Zulu) ... To je dobry napad, to by ma nenapadlo napriklad o jednej rano pustit stopky a mate GMT
cali Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Filini napsal: To je dobry napad, to by ma nenapadlo napriklad o jednej rano pustit stopky a mate GMT To je dobra vychytavka v pripade ze sa da tocit ruckami chronografu pomocou korunky (viem ze to ide napr v palubnych hodinkach z MIGu) ale u V7750 co je 95% dnesnych chrono to myslim nejde a tam take riesenie povazujem za mierne neohrabane... prvy krat je to sranda ale na desiaty uz vas to zacne nudit cakat na spravny okamih a radsej obstarate chrono s GMT
Filini Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 OT: Mozem nechat pusteny chronomag furt ?
RomanP Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Filini napsal: OT: Mozem nechat pusteny chronomag furt ? Můžeš :-) to jsem jeden čas taky zkoušel
N4M Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 RomanP napsal: Můžeš :-) to jsem jeden čas taky zkoušel A výsledek ? ? ?
Filini Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 N4M napsal: A výsledek ? ? ? stale treba klikat na Zobraz nove prispevky takze je to jedno
RomanP Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 N4M napsal: A výsledek ? ? ? No viděls tam toho smajlíka... Teď jsem to omezil, ale v práci sem kouknu tak 3x a doma tak 2x, to už jde ne ?
perinded0 Odesláno 6. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 Ja mam dokonca v plane to pustit o 12:00:00, takze mi budem mat dve hodinovky, dve sekundovky a minuty sa mi budu odratavat po 30tich.
RomanP Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2007 Já jsem se o to taky zajímal, než jsem koupil první chronograf a skoro jsem nevěřil hlasům, že mě to přejde a že to vypnu. Ti co mi to říkali měli pravdu. :-)
kober Odesláno 11. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2007 RomanP napsal: Já jsem se o to taky zajímal, než jsem koupil první chronograf a skoro jsem nevěřil hlasům, že mě to přejde a že to vypnu. Ti co mi to říkali měli pravdu. :-) Já jsem zase někde zaslech, že na Seiko 6138 je nějaká kluzná spojka či co, takže je snad lepší, když běží než když neběží. Takže ze začátku furt běžel, ale teď jsem fascinován tím, jak se na tom ciferníku nic nehýbe, takže většinou stojí
tomtur Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2011 Ked necham na seiko helmet pusteny chronograf, hodinky zacnu pekelne meskat, ale to asi bude chyba a nie vlastnost predpokladam....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se