ondra_v Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 Dobrý den, zjisti jsem, že ručičkové hodiny Quartz mi trochu vadí, jak monotónně klabe. Narazil jsem na hodiny, které jsou na baterii a pěně tikají jako mechanické. Zvuk tik-tak se mi líbí, možná působí uklidňujícím dojmen. Chtěl bych hodiny s tímto typem strojku koupit, ale nevím jak se jmenuje nebo jak se označuje. Poraďte mi prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PepaSFI Odesláno 4. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2007 jedná se o stroj s elektrodynamickým pohonem setrvačky.Nedávno jsme to tady probírali ve vláknu o pohonu hodin.Tohle je stroj české výroby,chodilo to velmi přesně.Doporučuju dát pozor na zavěšení aby to nespadlo.Setrvačka je dost těžká a při nárazu to odnesou čepy hřídele.S tím tikáním mám stejné pocity,tikající stroj žije.To quartzové hrkání prostě není ono.
ondra_v Odesláno 5. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2007 jedná se o stroj s elektrodynamickým pohonem setrvačky.Nedávno jsme to tady probírali ve vláknu o pohonu hodin.Tohle je stroj české výroby,chodilo to velmi přesně.Doporučuju dát pozor na zavěšení aby to nespadlo.Setrvačka je dost těžká a při nárazu to odnesou čepy hřídele.S tím tikáním mám stejné pocity,tikající stroj žije.To quartzové hrkání prostě není ono. Děkuji za upřesnění. Dají se takové strojky ještě koupit? Nebo existuje nějaká alternativa na baterii?
vito Odesláno 5. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2007 ondra v: Nějaký takový strojek možná někde mám. Pohledám a dám ti vědět do SZ.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se