Přejít na obsah

Notebook

Lord

Doporučené příspěvky

to hciq: hezké resumé! jinak dobrá zpráva - Apple už dělá i dvojtlačítkovou, tedy respektive čtyřtlačítkovou myš s rolovacím kolečkem i do stran.... mimochodem jediná myš ze který nemám v zápěstí křeče

to Lovap: čeština/slovenština není od Apple v systému (myslím lokalizace, jinak samozřejmě podpora klávesnice a národních předvoleb je). S nově zakoupeným počítačem Apple dostaneš českou lokalizaci grátis... jak je to na slovensku nevím, ale myslím, že podobně... Jinak více tu: http://www.macblog.sk/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 274
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odhodil jsem workstationu a přemigroval jsem na ASUS A6Rp. Lowend, stačí.

Celeron M 440 (1,8GHz, 65nm), 2GB ram, X200M

Doma k tomu mám připojenou MS Natural Ergonomic Keyboard 4000, Razera Diamondback a druhej monitor, v terénu oceňuju relativně slušnou mobilitu.

DELL / lenovo / HP se mi líbí víc, ale jsou dražší a já jsem student... :))) :P

Jinak tam mám Win XP, Linux na notebooku neuznávám a Masox mi nesedí nikde. Asi sem hold navyklej jinak, nesedí mi ani iPod... O:)

n20071205798521936.png

Upraveno uživatelem honny
Odkaz ke komentáři

:) :) :)

Tak jsem ze zvědavosti přečetl tohle vlákno a kdybyste psali španělsky, tak by to pro mě vyšlo na stejno. No ale nelenil jsem a vyštrachal jsem v práci ve své kanceláři taky notebook. Jmenuje se IBM. Víc o něm říci nemůžu...Je černej. Vybitej (už tam ve skříni nějaký pátek leží). Nedá se do něho strčit nic, jen přes USB disketa, která se strčí do takový průhledný krabičky, co má šlaufek s USB a to se do toho notebooku strčí :D

Jo, vespod jsem našel označení "type 2656" a nápis "Made in U.K.", Greenock Scotland. No vida, ani ne P.R.C. :lol2: A jsou tam nálepky, že to obsahuje Win XP! a nálepka IBM ThinkPad...

Tak jsem se pochlubil a jdu ho strčit zase do skříně...

Odkaz ke komentáři

JJ znovu presvedcil, ze valna cast uzivatelu produktu Apple jsou sekta (timto se klanim az k pasu nad marketingovou strategii Apple). Stejne jako velka cast uzivatelu Linux.

Neplácej nesmysly a cheš-li, tak se vyjádři k těm konkrétním věcem. Nikde neřvu, že Apple je nejlepší za všech okolností, akcie nevlastním, co používají ostatní je mi naprosto wurst. A zejména poslední dobou při Jobsových vystoupeních říkám cosi o mokrém hadru a ústech. Jako vše na tomto světě má své slabiny, má je i Mac a OS X - ale rozhodně to nejsou ty věci, které mu věci neznalí pécéčkáři často vytýkají.

Třeba ta jednotlačítková myš - jasně, pro PCčkáře něco nepředstavitelného. Jenže jsou-li aplikace navrženy tak, že druhý button nepotřebují, jako tomu do určité doby bylo, tak volat po x tlačítkové myši je asi jako volat po spojce u auta s automatickou převodovkou. A Apple už vícetlačítkovou myš dělá několik let, podpora pro 3rd party myšáky s více tlačítky je v systému snad už od začátku.

Ale dobře. Věci, které se mi na Apple nelíbí, začneme třeba hardwarem:

- neexistence nějaké middle desktopu bez monitoru. Prostě něco na situaci, kdy Mac Pro je moc silný a drahý a pidimac či iMac nestačí.

- laptopy moc topí. Větrání je sice v pantu, takže na funkci to nemá vliv, ale je to nepříjemné.

- malé rozlišení LCD u laptopů

- používání mechanik, ke kterým často neexistuje region-free firmware

- chlazení u některých desktop modelů je na hraně, při 35°C už se třeba u iMaců mohou vyskytnout problémy

- mizerný přístup k HDD v některých laptopech a Macu mini

- Xserve nemá USB vytažený na přední panel (na rozdíl od FireWire)

- Předražené některé Built-To-Order komponenty (grafické či FC karty, RAM)

V OS X by se toho našlo také dost:

- chybí tear-off menu, zejména při práci na více monitorech

- Quartz neumí běžet proces na jednom stroji a GUI na jiném

- QuickTime zadrátovaný příliš hluboko do systému

- Přetrvávající systém jazykových skriptů vedle plné podpory Unicode

- Mizerně řešený Remote Desktop protokol (v tom je MS RDP výrazně lepší)

- Nemožnost nastavení MTU u WiFi interface z GUI (z command line to jde)

- Vestavěné hlasy na synthesu řeči by zasloužily výraznější upgrade

- Problémy s PPTP VPN pokud se používá z GUI

- Chybějící kvalitní Location manager (PCčkáři neví co to je, noví uživatelé OS X si pochvalují to, co tam je teď a my, co pamatujeme OS 9 jen zamačkáváme slzu nad tím, co tam bylo).

- V GUI je spousta animací, barevných přechodů a jiných opičáren, bez kerých bych se obešel.

- Někdy zmatečné chování při kombinaci POSIX a ACL nastavení práv na filesystému

- Standardně pouze read-only podpora pro čtení NTFS

Zajímavé ale je, že většinu těchto neduhů (ne všechny!) sdílí OS X a Macy s jinými platformami. Delly topí stejně, multimediální frameworky jsou do Windows zadrátovány podobně jako QT u OS X, ksicht na jednom a proces na druhém počítači si taky nepustím...

Odkaz ke komentáři

mam rad male lehke mobily, stejne jako pc, proto Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 byla pro me jasna volba. 12'' displej, 1,7kg, vydrz baterie 5hodin, wifi, bt, co vic ja, bezny uzivatel kancelarskych aplikaci, surfer po chronomagu a eBay muze chtit :)

DSCN0269.jpg

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři

Uz je tomu 5 let, kdy jsem dostal Acer Aspire 1350, AMD Athlon 64, 2800+, 1GB ram. Nenastal jedinej problem. Znam spoustu lidi co na Acer nadavaj nebo maj negativni zkusenost, ale ja si nemuzu stezovat. Pouze probehla vymena baterie.....

Odkaz ke komentáři

No nevím, alespoň jsou v základním obdélníku klávesnice. Když už bych tu něco vytýkal, tak absenci Page Up/Page Down na jeden stisk (je

potřeba Fn).

Všechny zápory apple mac book klávesnice jsem nevyjmenovával, podle mě je rozložením prostě tragická.

Nevím proč, ale teď jsem si vzpomněl nad šokovanými výkřiky pécéčkářů v roce 1998 kdy Apple přišel s iMacem a nedal do něj floppy mechaniku ;-) Kdypak jsi naposledy výměnnou mechaniku využil? Jaképak moduly existují? Jinak výměnnost nemá s šuplíkovostí mnoho společného. Přiznávám, že u PowerBooka G3, který umožňoval používat místo CD mechaniky druhou baterku, jsem to občas používal.

Nemám v notebooku mechaniku, ale kdybych si koupil nc2400 místo nc4200, určitě bych byl za ni rád, protože přes školu mechaniku nepotřebuju vůbec (a tím pádem ušetřím cca 200g) a doma, kde by se jednou za měsíc hodila, by byla vždy k dispozici.

A nevím jestli nedošlo k záměně pojmů, já za šuplíkovou pokládám klasickou mechaniku, která může být výjimatelná nebo ne. Mac book mechaniku označuju jako slotovou.

Co se dá dát do multibay slotu (někteří výrobci ho označují jinak) - nic, optickou mechaniku, druhý disk, baterku, mě se to zdá opravdu užitečné.

Upraveno uživatelem frelichl
Odkaz ke komentáři

mam rad male lehke mobily, stejne jako pc, proto Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 byla pro me jasna volba. 12'' displej, 1,7kg, vydrz baterie 5hodin, wifi, bt, co vic ja, bezny uzivatel kancelarskych aplikaci, surfer po chronomagu a eBay muze chtit :)

Obecné nadávání na výrobce: ta hmotnost 1,7 kg je vymyšlená, ve skutečnosti ten notebook váží 2 kg (což je sakra rozdíl) a fakt by mě zajímalo, jak fujitsu došlo k této hmotnosti (cdromku to má napevno a bez baterky by to asi vážilo ještě míň). Podobně lžou (nebo minimálně mlží) snad všichni výrobci a dost mě tím štvou.

Odkaz ke komentáři

Koukám, že jsem zatím jediný aktivní uživatel IBM tady na fóru B) Nezničitelné T41 sice už určitě není IN, ale jeho odolnost a další vlastnosti jsou k nezaplacení, takže spokojenost... Ale už vyhlížím přechod na 12 palců, zrak zatím slouží a snad sloužit bude, a ona se i ta současná 14 občas pěkně pronese. Přitelce teď nově slouží HP Pavilion, ale krom krásného vzhledu, který uchvátil a díky tomu vyhrál, bych ho nedoporučil ani nepříteli...

JJ znovu presvedcil, ze valna cast uzivatelu produktu Apple jsou sekta (timto se klanim az k pasu nad marketingovou strategii Apple). Stejne jako velka cast uzivatelu Linux.

Grgo, já Ti fandím :thumbsup_anim: Napsal jsi to výstižně... Že na to máš takový talent, vždycky trefně něco vyjádřit takovým způsobem, až to někoho rozdráždí přímo ke spisovatelským a recenzentským projevům.

Odkaz ke komentáři

Grgo, já Ti fandím :thumbsup_anim: Napsal jsi to výstižně... Že na to máš takový talent, vždycky trefně něco vyjádřit takovým způsobem, až to někoho rozdráždí přímo ke spisovatelským a recenzentským projevům.

No Grga tu především plácá zobecňující nesmysly. Já jsem, na rozdíl od něj, podložil svá tvrzení nějakými argumenty a nezastírám, že některé jsou subjektivní.

Odkaz ke komentáři

A nevím jestli nedošlo k záměně pojmů, já za šuplíkovou pokládám klasickou mechaniku, která může být výjimatelná nebo ne. Mac book mechaniku označuju jako slotovou.

Nene, rozumíme si. Mechanika může být slotová či šuplíková a nezávisle na tom výměnná či nevýměnná.

Co se dá dát do multibay slotu (někteří výrobci ho označují jinak) - nic, optickou mechaniku, druhý disk, baterku, mě se to zdá opravdu užitečné.

O tom není zásadního sporu. Já jsem psal o šuplíková vs. slotová, kde mi slotová opravdu přijde lepší - hlavně odolnější proti náhodnému poškození. Pokud by šlo o výměnná/nevýměnná, tak souhlas. Apple to dřív používal a na druhou baterku se to hodilo. Dnes od toho ale bohužel ustupují i ostatní výrobci. Ideální by byla mechanika slotová výměnná, ale to jsem snad ještě neviděl.

Odkaz ke komentáři

Takže závěr, Applisti jsou ti co se nechtěj zbytečně zatěžovat blbostma a chtěj dělat, Woknaři jsme my ti trpící, jenž semlel Mrkvosoftí marketing. A Linuxáři to je právě ta sekta divnejch pavouků.

Celý ten příspěvek se mi moc líbil :)

Už leta doma používám Linux a pokud víš co a jak, je to velmi silný nástroj. Je pravda, že aby ses mohl ptát ve fórech na radu, musíš "dát fant", nejlépe vědět něco lépe než ten, kdo tě seřve za tvůj originální dotaz :) Jo, linuxová komunita je složená z velké části z pitomců s přerostlým egem. Ale plno windowsáků nebo makistů není o moc lepších, jenom u toho Linuxu to není tak naředěné BFU uživateli.

V práci jedu na WinXP Pro, to mě holt živí. Apple jsem ještě v ruce neměl, ale moje představa přesně odpovídá tomu, to píšeš.

Odkaz ke komentáři

Taky se přidám. Jsem asi jediný, kdo má Sony. Já mám již dva roky Sony Z1. Jsem maximálně spokojen, nechal jsem si rozšířit RAMku na 1G. Má sice "jen" 14 displej, zato s rozlišením 1400x1050.

A vůbec nepociťuji potřebu pořizovat jinýho notýska.

Odkaz ke komentáři

Druhej, já se ze svý T23 ozval dřív :)

Jé, promiň, upřel jsem Ti prvenství, už si uvědomuji svou chybu a sypu si popel na hlavu, to jsem tomu dal :rolleyes:

No Grga tu především plácá zobecňující nesmysly. Já jsem, na rozdíl od něj, podložil svá tvrzení nějakými argumenty a nezastírám, že některé jsou subjektivní.

Ok, nebudu tu vysvětlovat, jak si myslím, že to myslel Grga nebo jak jsem to pochopil, zabředli bychom tu do nesmyslů a pak kdo ví, jak by to dopadlo, ještě bychom museli povolat Jeremyho, aby nás rozsoudil a pak by mu zase půlka fóra dala co proto... Ale ber to s nadhledem, Grga ani nikdo jiný nenapsal, že Ty jsi sektista (ne sexista :lol2:), ani nikdo nechtěl říct, že určité procento lidí jsou podivíni dané skupiny uživatelů apod., je to s nadsázkou a když si pročteš i jiné topicy tady na Chronomagu, opravdu Ti přijde, že někteří zastánci Apple, naštěstí ne Linuxu - ufff, jsou krapet zasplepení. Takže nic proti ničemu, ale mnohdy argumentace nebo zbytečná diskuze na téma, zda je lepší MacOS, Linux nebo profláklá okna, je naprosto neřešitelná, protože většina uživatelů je značně zaujatých... (Ne všichni, proto tam Grga napsal "valna cast uzivatelu produktu Apple" a "velka cast uzivatelu Linux", tzn. ne 100%) Neber to doslova a za slovo B)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...