Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Na tema, zdali vrtic zvladne dobit kinetic hodinky, bylo uz mnoho diskusi a casto s velmi protichůdnými tvrzenimi... Skoro bych rekl, ze jediná jistota je to prostě vyzkouset... :-)

Napr.tady:

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=271213

Casto lidi hlasi, ze jejich konkretni vrtic to proste nezvládá... Spekuluje se nad uhlem, rychlosti, frekvenci otáčení nebo zdali neni pro natazeni kineticu nakonec rozhodující spis zrychleni pohybu nez proste pravidelné otaceni... Ja bych veril, ze otocka ve winderu proste musi mít dostatečne grady, aby to vyprodukovalo dost proudu na dobijeni a ze bezne windery, ktere jsou primarne pro mechanicke hodinky, na to nemusi stacit..

Mozne nejaky elektrikar, ktery rozumi malym dynamum, by mohl vic napovedet.. :-)

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

Díky za názory, musím přiznat, že se rozhoduji mezi více modely, poněkud dominantní je požadavek na barvu ciferníku, potřebuji modré.

Odesláno

Na tema, zdali vrtic zvladne dobit kinetic hodinky, bylo uz mnoho diskusi a casto s velmi protichůdnými tvrzenimi... Skoro bych rekl, ze jediná jistota je to prostě vyzkouset... :-)

Napr.tady:

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=271213

Casto lidi hlasi, ze jejich konkretni vrtic to proste nezvládá... Spekuluje se nad uhlem, rychlosti, frekvenci otáčení nebo zdali neni pro natazeni kineticu nakonec rozhodující spis zrychleni pohybu nez proste pravidelné otaceni... Ja bych veril, ze otocka ve winderu proste musi mít dostatečne grady, aby to vyprodukovalo dost proudu na dobijeni a ze bezne windery, ktere jsou primarne pro mechanicke hodinky, na to nemusi stacit..

Mozne nejaky elektrikar, ktery rozumi malym dynamum, by mohl vic napovedet.. :-)

viz moje předchozí vyjádření o čočce. Prostě kartáček má oproti té origo indukční nabíječce podstatně menší proud. Tam bych řekl, že bude jádro problému 

Odesláno

Já bych rád využil již založeného vlákna a poprosil o trochu informací k tomuto strojku.  Jaké máte zkušenosti s nabíjením pohybem? 

Kolik času v pohybu potřebují aby dosáhly alespoň na měsíc chodu. Konkrétně mi jde o 5M85. Máte je při neustálém běžném nošení nabité na víc jak 1 měsíc? ( ukazatel 20s ) 

Ja jsem po cca 5 dnech na 30s, tj. 6 mesicu. Mam je nove, tak vic zkusenosti nemam... Na ruce cely den, jen na spani beru automaty :)
Odesláno

Ono také záleží na tom, jak dlouho někde ležely ty kinetiky bez hnutí v shopu nebo skladě. Já jsem je koupil ve stavu, že i po hodinové indukci u AD ukazovaly 10 sec, na 30 sec se dostaly za 14 dní. Teď už to tak často nesleduji, mám je 4 roky, max spokojenost, přesnost mezi změnami času cca 15-18 sec do plusu.

Odesláno (upraveno)

Jinak malý dovětek, který možná trochu potěší, stále čtu o životnosti kapacitoru a akumulátoru v kineticích a solarech a už jsem to tady před lety psal a k dnešku potvrzuji: mám soláry Citizen koupené v roce 1996 nebo 1977, tedy staré cca 20 let, o dobíjení se nestarám, neboť stále leží na skříňce, kde není úplně moc světla a stále a velice přesně jdou. Takže jak se kdysi, když jsem je kupoval psalo, "Už nikdy, do konce života (myšleno standardně těch hodinek!) nebudete muset měnit baterii", tak je to pravda, nenosím je (jsou už pro mě malé, průměr 36mm) a jdou jako divé. Proto se netrapte životností kapacitoru, akumulátoru, pokud nebudete mít vyloženě smůlu na špatný kus, tak vaše solary a kinetiky půjdou hodně a hodně dlouho. :clap:

Jen pro ilustraci, jinak by tom bylo pochopitelně OT:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno

ještě bych dodal, že jsem hodně spokojenej se strojkem jako takovým: přesnost do +2 vt./měsíc a exaktní chod vteřinovky přesně na indexy (viz foto) = takový kvarcky jsem ještě neměl (..měl jsem teda jenom trasery, timexy a casia).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

To Frostie: Není to překlep, byly koupeny někdy v pozdním létě roku 1996 v Praze na Sokolovské ulici (v obchodě, který byl pár metrů od naší kanceláře) a jsem si tím jist, protože jsme s kolegou začali podnikat v roce 1995 a na této adrese jsme byli do začátku roku 1997, teď jsem se díval do dokumentace firmy a je to prostě tak. Je pravda, že ty hodinky byly novinka a tomu odpovídala v té době i vysoká cena kolem 8.000,- Kč.

Upraveno uživatelem pavča

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...