Ronin13 Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Odesláno 6. října 2016 Ja bych sel do Seika. Co Seiko 5, maji hodne desgnu ktere jsou universalni. Pokud by sis priplatil, tak se podivej na Seiko urcene pro japonsky trh - sarb35 a pod. Sent from my iPhone using Tapatalk
DadB Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Odesláno 6. října 2016 Pokud jde o skvělou čitelnost, pak hlasuji pro https://www.timestore.cz/Znacka/Tissot-303/Tissot-Couturier-1565Krásné pouzdro, safír, kůže s motýlkovou sponou, švýcarský strojek http://www.swisstime.ch/en-watches-ETA-Calibre-F06.161-p1524.html s velmi rafinovanou big date komplikací (dva kotouče přes sebe, jeden 1-16 a druhý 17-31 s "okýnkem".) A opravdu je ta velikost data znát.Já je mám v bílé a jsou taky super: https://www.timestore.cz/Znacka/Tissot-303/Tissot-Couturier-1564Uznávám, že s cenou 6690,- za černé jsme trochu přes, ale zadáním kuponu VERNOST dostaneš 5% slevu a 6300 už myslím stojí za zamyšlení.Luxusně nafocené jsou tady: https://uhrforum.de/mein-christkindl-tissot-couturier-gent-quartz-t035-410-16-051-00-a-t123554
Allo Odesláno 6. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2016 Díky za nápady :-)Seika asi zatím ne, jsou hezké, ale automaty teď nechci, chci si úžívat bezúdržbovosti quartzu, automaty asi až někdy později, co se rozhodnu do nich vrazit něco pořádného ;-)Ty Tissoty jooo, to se mi líbí, to by šlo a ta datumovka je parádní. Je to inspirace do blízké budoucnosti. Teď vyhrály Eco-Drivy, dostal jsem na ně skvělou cenu od jednoho eshopu s oficiální distribucí, takže jsem bral a nekecal. Dost mě překvapili :-)
DadB Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Je to inspirace do blízké budoucnosti.Tak přesně takhle vzniká ona pověstná chronozávislost
Allo Odesláno 11. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2016 Tak se mohu pochlubit s výsledkem výběru, vyhrály Citizeny a mám z nich radost: :-)Díky všem, že jste mi poradili a inspirovali mě i třeba do dalších ;-)Měl bych ještě dotaz, nedokázali byste mi poradit se zkrácením tahu? Zkoušel jsem šťourat špendlíkem do těch direk, ale bez úspěchu...
slice Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Odesláno 12. října 2016 nešťuchaj do toho, keď nemáš nástroje. dogabeš si zbytočne ťah. hociktorý hodinár ti to skráti za pár korún..Tak se mohu pochlubit s výsledkem výběru, vyhrály Citizeny a mám z nich radost: :-) Díky všem, že jste mi poradili a inspirovali mě i třeba do dalších ;-)Měl bych ještě dotaz, nedokázali byste mi poradit se zkrácením tahu? Zkoušel jsem šťourat špendlíkem do těch direk, ale bez úspěchu...
Mach Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Odesláno 12. října 2016 Mám ty samé s modrým ciferníkem - AW1240-57L. Kupoval jsem je v obchodě, kde je i zkrátily.Mám dojem, že tu na foru někdo psal, že na zkrácení tohoto tahu je třeba speciální nářadí - takže u odborníků.
Radimk Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Odesláno 12. října 2016 Výborný výběr, technologicky vyzrálé Citizeny se mi líbí. I v této cenovce mají prostě něco navíc.Jen ten titan.. ale to je věc vkusu a názoru..
Allo Odesláno 12. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2016 OK, aspoň vím že nejsem jenom úplný dřevák Titan jsem chtěl zkusit, ale na první pohled s ním nemám problém.
DadB Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Odesláno 12. října 2016 Měl bych ještě dotaz, nedokázali byste mi poradit se zkrácením tahu? Zkoušel jsem šťourat špendlíkem do těch direk, ale bez úspěchu... Mno, snad mě za to tady z fóra nevyobcují, pak v domácích podmínkách (bez zkracovačky) asi takto:Budeš potřebovat tenký hřebíček s lehce ztupenou špičkou (stačí obrousit o kus nějakého kamene) a kombinačky. Špendlíkem ne, ten je moc tenký. Hřebíček může být dokonce tlustší než otvor v tahu, stačí aby se tam vešlo tak 1-2 mm od špičky.Poskládej si na stůl utěrku nebo ručník a udělej si z toho rovný měkký polštářek.Hodinky polož na bok a vyber dílek, kde budeš chtít tah rozdělit.Z vnitřní strany tahu jsou namalované šipky, které naznačují, kterým směrem se musí vysunout stěžejka, která drží dílky pohromadě.Přilož ten tupý hřebíček do otvoru v tahu a opatrným ťukáním kovovou čelistí kombinaček klepej na stěžejku ve směru šipky.Jakmile stežejka povyleze, opatrně ji vytáhni kleštěmi. Tah se rozdělí.Všimni si, že stěžejky nejsou v tomto případě obyčejné tyčky, ale jakési pružinky ve tvaru písmene VKdyž budeš mít rozebráno, nastav si novu délku, sesaď dílky k sobě a z konce, kudy jsi stěžejku vytáhl, ji zase stejně orientovanou zasuň dovnitř. Tedy jako kdybys pouštěl film pozpátku. Podaří se zasunout poměrně bez problémů, zase zůstane koukat tak 1-2 mm, to je vlastně rozířený konec toho V.Velmi opatrným tlakem (hodinky stále leží na boku) tupou plochou kleští (tedy ne hřebíčkem!) zatlač na vyčuhující konec a po překonání mírného tlaku zaskočí stěžejka dovnitř. Takhle to většinou stačí, nicméně pokud bys měl pocit, že není v tahu centrovaná, lze do ní (v tuto chvíli už hřebíčkem) opatrně ťuknout a usadit ji úplně přesně.Už jsem takhle pár tahů nastavoval a jde to v pohodě.
JanNovakJan Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Odesláno 12. října 2016 Dobrá volba a jestli můžeš, tak dej vědět jakou mají odchylku chodu. Jenom pro zajímavost
Allo Odesláno 12. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2016 (upraveno) Tak se zkracováním těchto je to nakonec trochu jinak. Stěžejky jsou obyčejné tyčky, které jsou fixované na kraji takovým malinkým návlekem, díky kterému tam drží jak čert. Je to všechno vidět na fotce. Ale jinak by popis fungoval, jen to chce opravdu spíš malý tupý hřebíček, špendlík by o to člověk prostě zlomil. Já jsem to nakonec donesl do nejbližšího hodinářství a tam mi to během chvilky zkrátil pomocí takové "vytlačovačky" přesně na ruku, řekl si 80,-, já mu spokojený dal kilo a šel :-)Odchylku sleduji, zatím od včerejšího večera neměřitelná.No a kdyby někdo taky něco kupoval, mohu doporučit svetcasu.cz, na heurece to není vidět, ale je to oficiální dovoz a mají na stránkách slevové kupony, pomocí kterých se člověk dostane dost blízko ceně šedého dovozu. A možná se s nimi dá i trošku domluvit ;-) Upraveno 12. října 2016 uživatelem Allo
Allo Odesláno 22. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2016 Dělá to nějakou +1s za týden. Co je horší, že jak sleduji zdejší fórum, tak jsem se zamiloval a už mám objednaná Seika z řady 5... Achjo. No, co mě uklidňuje, že kdybych je chtěl pustit dál, tak Seikařů je tady dost :-)
JanNovakJan Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Odesláno 23. října 2016 (upraveno) To je slušná odchylka, mně to u jedněch Citizenů dělá 2 do plusu měsíčně a další jdou asi 5 do plusu za měsíc. Nejlíp jsou na tom samozřejmě ty třetí s RC Upraveno 23. října 2016 uživatelem JanNovakJan
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se