Bramborový simple pie
Když neni chuť na maso, za to je chuť na brambory (a to já mam často, páč sem prostě bramborovej) - zapečené jako takový simple pie, neboli jednoduchý slaný koláč. Dá se jako hlavní bezmasé jídlo, nebo i hutnější příloha třeba ke grilované krkovičce nebo kuřecímu steaku. Takže kdo se nebojí sacharidů, směle do toho, je to hodně žravý. A vůbec to neni zlý ani studený, třeba jako taková vydatná sváča.
Ingredience:
- brambory (7 větších)
- cibule (3 střední bílé)
- petrželka
- vejce (4ks)
- smetana (1 dcl)
- mozzarella (1 balení)
- parmazán (10 dkg)
- sůl/pepř
--- POŘÁD MI NEJDOU NAHRÁVAT NOVÉ FOTKY, TAKŽE ZATIM JEN TEXTOVÁ POVÍDKA ---
Než to bude zprovozněno, na foto-postup a výsledek se můžete podívat v Kulináriu:
Příprava tohoto pokrmu je nejlepší, nejefektivnější a nejsnadnější (to máme tři nej) v pánvy, která má povolení vstupu do trouby. V opačném případě je potřeba směs připravit a poté poslat do zapékací misky vyložené pečícím papírem ; taky to jde, ale je s tim větší sr*ní.
Brambory nakrájet na tenké plátky. Hodit do pánve na oliváč a takových 15 min opékat a prohazovat. Mezitim osolit a opepřit.
Cibule na půl a pak na silnější plátky, jde do pánve.
Další přijde na řadu petrželka, a docela hodně. Volitelně lze přidat jakékoliv další bylinky, podle chuti každého soudruha.
Nastrouhaný parmazán (jen tak 2/3, zbytek nechat na vrchní posypku) vmíchat do směsi a pánev sundat ze sporáku.
Vejce rozšlehat se smetanou, osolit/opepřit a rovnoměrně nalít na směs.
Posypat zbytkem parmazánu a poklást plátky mozzarelly. A šup s tim do trouby předehřáté na 180st. Zhruba půl hodiny.
Bon apetit
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now