Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Milí kolegáčkové, rád bych se s Vámi podělil o některé svoje zkušenosti s nákupem hodinek v zahraničí (nikoli dražba) a poskytl určitý návod, jak na to. Tento příspěvek je určen především nováčkům a těm, kteří by nákup rádi zkusili, ale z nejrůznějších důvodů se ho obávají. Tak tedy : Nebojte se.

Jistě je relativně dost internetových obchodů po celém světě s nejrůznější nabídkou, ale já jsem s úspěchem a opakovaně vyzkoušel www.classybrand.com (sídlo Los Angeles) a ten chci doporučit. Je samozřejmé, že výběr značek a typů je daný konkrétní nabídkou, ale pokud si dokážete vybrat, je skoro vyhráno. Dopravné činí 45 USD, což může při nákupu jednoho kusu výslednou cenu mírně znevýhodnit, ale již při nákupu třech a více ks (já jich teď objednal pro sebe a své známé osm, takže doprava na jeden kus přijde cca na 120 Kč) se to už snese.

Dobře funguje platba kartou, takže před objednáním si nechte po telefonu odblokovat svoji kartu na internetovou platbu s tím, že ji dejme tomu za týden zase ve Vaší bance zablokují (je dobré si telefonicky v bance ověřit, zda platba již opravdu proběhla). Vlastní proces objednávky je jednoduchý a postupně Vás provádí jednotlivými kroky. Pozor, bezpečnostní kód Vaší karty jsou poslední tři čísla ze zadní strany karty. Po odeslání objednávky na www.classybrand.com Vám přijde na mail automatické potvrzení objednávky, které je potřeba po doručení zásilky do ČR poslat (maile, faxem) do zásilkové firmy (UPS) spolu s vyplněným ?Avízem o příchodu zásilky? a v případě prvního nákupu též se ?Smlouvou o přímém zastoupení a zplnomocnění?. Automatické potvrzení objednávky je totiž jediný doklad, na které je uvedeno dopravné 45 USD (na faktuře je pak pouze cena zboží) a vzhledem k tomu, že DPH (19 %) se počítá z ceny včetně dopravného, pokud byste toto nedoložili, UPS by výpočet DPH provedlo s jakousi paušální dopravou a to by Vás stálo několik zbytečných stokorun navíc. Clo by mělo být 4,5 %, ale neúčtuje se.

S UPS si dohodnete místo a orientační čas doručení a příslušný doplatek (DPH + poplatek za zprostředkování 250 Kč) zaplatíte buď při převzetí zásilky (při prvonákupu), nebo převodem na účet UPS na základě faktury, která Vám přijde poštou asi týden po tom, co už se mazlíte se svými hodinkami. Na tomto místě upozorňuji, že UPS je schopen s Vaším balíčkem bez varování zazvonit u Vás doma ve všední den dopoledne když jste v práci a kdy se domníváte, že ještě probíhají celní formality, takže je třeba doručení dobře domluvit.

Classybrand samozřejmě nabízí možnost vrácení i výměny zboží. To jsem nezkoušel a ani bych to nechtěl absolvovat, protože např. při výměně za jiný kus budete znovu platit DPH a dokazovat, že jste původní kus vyvezli, aby Vám původní DPH mohlo být vráceno. Některé značky mají mezinárodní záruku, takže závadu lze uplatňovat u nás v autorizované servisu i při tomto způsobu nákupu z USA.

A teď něco o značkách, typech a cenách. Na uvedené adrese neočekávejte úplné novinky, ale pokud se Vám např. opožděně zalíbí model, který už u nás na pultech není (můj případ s Tissot Seastar 1000 automatic), je tu reálná šance, že hodinky koupíte. Dále tu jsou modely a varianty, které u nás v nabídce nebyly a jsou určeny jen pro USA, nebo jiné země. Velká většina typů je Quartz, ale i v automatech výběr je. Modelů s ručním nátahem je minimum, ale i ty jsou (např. Hamilton Khaki Officer). Ceny lze samozřejmě srovnávat jen u modelů souběžně prodávaných u nás, ale obecně platí, že u SWISS MADE produkce je Vaše pořizovací cena (včetně všech poplatků) na úrovni cca 55 ? 70 % ceny v ČR.

Na závěr několik konkrétních příkladů. Výpočet je postaven při kurzu 1 USD = 18 Kč a třech objednaných kusech (= 1/3 dopravného a 1/3 poplatku UPS) takto :

základní cena + 15 x 18 x 1,19 + 83 = Vaše pořizovací cena

Cena v ČR je zjištěná z obchodů www.chrono.cz, www.koscom.cz, nebo www.zlato-stribro-hodinky.cz. V případě značky Nautica je z OD Kotva v Praze. Neměl jsem sílu vypisovat jednotlivé typové kódy, ale myslím že značka a příslušná cena v USD je dostatečným vodítkem. Někdy se nejedná o úplně přesně shodný model, ale o variantu např. v jiné barevné kombinaci apod. Tedy :

Značka - Cena Classybrand USD - Vaše cena Kč - Cena v ČR Kč

Nautica - 99 - 2 525 - 4 850

Nautica - 119 - 2 950 - 9 990

Nautica - 165 - 3 940 - 9 250

Tissot Desire - 180 - 4 260 - 6 490

Calvin Klein - 196 - 4 600 - 7 990

Tissot PRC 200 - 276 - 6 320 - 9 750

Tisoot Le Locle - 299 - 6 810 - 12 490

Tissot Seastar 1000 - 415 - 9 290 - 14 625

Děkuji za pozornost. :smile_anim:

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno

Asi pred tydnem jsem se pokousel na classybrand objednat tissot prc200, ale nepodarilo se jim uskutecnit platbu z moji platebni karty [mastercard u ceske sporitelny].....a nemuzu prijit na to, kde je problem.

Odesláno
Asi pred tydnem jsem se pokousel na classybrand objednat tissot prc200, ale nepodarilo se jim uskutecnit platbu z moji platebni karty [mastercard u ceske sporitelny].....a nemuzu prijit na to, kde je problem.
Jestli si ji měl skutečně odblokovanou pro platby přes internet, neměl by to bejt problém ... :worried_anim:

Odesláno

Platby pres internet sem povolene mel, ale vcera kdyz sem se ptal v bance, kde by mohl byt problem, tak sem zjistil, ze nemam povolene MO\TO transakce....snad to bylo timto....v pondeli zkusim znovu classybrand

• po měsících...
Odesláno

Zdravím, měl bych dotaz k nákupu na classybrand.com - ?Avízo o příchodu zásilky? a ?Smlouvu o přímém zastoupení a zplnomocnění? mě nějak pošlou nebo je musím někde získat? díky za odpověď

Odesláno (upraveno)
Zdravím, měl bych dotaz k nákupu na classybrand.com - ?Avízo o příchodu zásilky? a ?Smlouvu o přímém zastoupení a zplnomocnění? mě nějak pošlou nebo je musím někde získat? díky za odpověď

Všechno přijde mailem.

Upraveno uživatelem šíma
  • po 2 týdnech...
  • Po roku...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Také uvažuji o nákupu hodinek z classybrand, Tissotky tam vyjdou podstatně levněji než tady. Jak je to v tomto případě se zárukou? Má Tissot mezinárodní záruku uplatnitelnou i někde v Česku a nebo by se musely hodinky posílat zpátky do Ameriky?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...