grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Vazeni, tak sleduju jak se vyviji nova generace "prenadherne" limitky PRIM a dovolim si v tomto zcela demokratickem vlakne shrnout sve pocity co se tyce znacky PRIM, jeho produkce, tzv. limitovanych serii atd. 1. limitovane serie jez vznikaji pod kuratelou cigiho - nevim jestli je to jen muj pocit, ale zda se mi jako by cigi uz zesilel uplne, nebo se stal zamestnancem (nadhanecem) firmy PRIM na tomto foru. Kazdopadne jak to tak sleduji, cigi si v podstate sklada hodinky podle sveho gusta, a s razanci sobe vlastni se do projektu snazi zatahnout co nejvice lidi, snazice se je poblaznit povidackami o jakychsi vzacnych limitkach, hodinkach pro vyvolene atd. (trochu mi to pripomina praktiky nekterych spolecenstev, kde "pravdu" mohli poznat jen zasveceni - v tomto pripade je cigi orakulem teto pravdy) - dovody mohou byt v podstate tri, ktere vysvetluji cigiho urputnost - 1. cigi je presvedcen ze opravdu se zde vytvareji zazraky v oboru hodinariny a on je veleknezem techto zazraku nebo 2. cigi o tom tak uplne presvedcen neni, ale pres svou velkohubost a halasne proklamovana hesla ze to neni o penezich, taky pase po cene a snazi se do toho uvrtat co nejvice lidi, aby mel ty "sve" hodinky za co nejlepsi cenu (PRIM preci proklamuje cim vice tim levneji) nebo 3. nebo je to nadhanec fa. PRIM a dohazuje jim ksefty bud za slevy nebo provizi (nechci nikomu krivdit, ale tot muj pocit) 2. soucasna produkce fa. PRIM - dle meho nazoru ozivovani zombie, uplakane hrani si na nostalgii, revitalizace starych modelu (za nehorazne ceny) celkove pomineme - li ty letecke bez napadu, respektive bez vlastniho napadu (Linea 40=chronomag L.e). Dost me take bavi marketingovy balast jimz nas tady PRIM v pravidelnych vlnach zasobuje spojeny se stridave uplakano - bojovymi naladami jez vytahuje proti zdejsim clenum jez se "dilu" soucasneho PRIM neklaneji. Vzdy kdyz vidim PRIM napadne me srovanani se znackou Stowa, kde Jorg take zacinal od piky, ale nekam to dokazal posunout - viz reakce na jeho hodinky na zahranicnich forech - o PRIMu jsem tam, pominu - li nekolik jednotlivosti nikdy nikoho neslysel diskutovat. Na jednu stranu se PRIM kasa tim, jake dela solitery (tady urcite RESPECT), na stranu druhou diky tomu tak nejak predpoklada, ze vsichni budou omdlevat nad jeho TUCTOVOU masovou produkci, s niz se snazi prorazit v hodinarskem svete. Tragickou kapitolou samou pro sebe je hrani si na prestizni znacku a hodinky "ne pro kazdeho", prisemz hlavnim atributem techto hodinek "ne pro kazdeho" jsou tuctove kalibry Eta s logem PRIM vygravirovanym sroubovakem nebo cim na rotoru a priserne ciselniky. Myslim ze s timto pristupem je dost tezke se stat znackou prestizni, mozna tak jeste znackou obskurni - budou to vyrobky pro lidi kteri hodinarine nerozumi, ale budou se moci chlubit tim, ze "ty vole to bys neveril tohle sou normalni PRIMKY, ale stojej vosumdesat haku" - coz je dost malo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Plně souhlasím. Už delší dobu srovnávám Stowu s Primem. Je zde asi jeden zásadní rozdíl: 1)Stowa nedělá (minimálně neprezentuje) zakázkovou výrobu hodinek. To Prim umí a podle všeho asi dobře. Jinak běžná sériová produkce Primu je v porovnání se Stowou předražená. Nechápu důvod. Prim i Stowa jsou firmy které obě začínaly od začátku. Pokud se podívám na produkci Stowy, tak za 20 000 mám nádherné Stowa Marine Original s nádherně dekorovaným strojkem, ručním vyvažováním setrvačky a mikroregulací. Cena 16 000 za Lineu 40 mi přijde rozumná, ale nechápu proč mám platit 43 000 za Sporty II které až na safírové konkávní sklo s antireflexem nemají oproti Stowe žádnou jinou technickou finesu. Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Jakožto vyvrženec fy Prim si mohu dovolit se strýcem grgou souhlasit nicméně nejsem zcela přesvědčen o tom, že pokud v nějakém poblouznění mysli projevím zájem o jakýkoliv solitér fy Prim budu opět přivítán otevřenou náručí neb takto funguje tržní ekonomika. Na závěr doporučuji jako povinnou četbu s majitelem fy Raymond Weil panem R.Weilem, pro ty, kterým by se nechtělo příslušný článek hledat přikládám kopii. Edit - napastovaná druhá část rozhovoru Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Mam Stowa Seatime a Antea je v planu. Seatime jsou krasne udelane hodinky, odvazne pouzdro, napadite, velke ale pritom sedi jako kastrol na prdel. Jakmile jsem je dal na ruku uz jsem je nesundal (14 dni jsem nemel jine na ruce). A mas pravdu safi, ze Jorg je maximalne ochotny a vstricny (viz co o nem pisi zahranicni fora a u nas causa boo-beek, jez si nechal dat na ciselnik milion vlastnich "ptakovin" a Jorg ho neposlal nekam, ale proste mu to udela). Stowe fandim a to jako ze hodne - je to pro me prototyp firmy, jez navazuje na tradici, ale musi zacinat ode dna - vi kam patri, pomalu se skrabe do vyssich pater a dela to SAKRA dobre. O to vice se podivuji nad chovanim PRIM, jez jednoduse rekne (bavime se o "masove" produkci, ne o soliterech) nejsme hodinky pro kazdeho, nasadi ceny a pritom donedavna neumel ani modrit sroubky.... sry neberu si servitky, ale proste tak to vidim.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Problémem je i nevyjasněný statut sekce Prim. Prim je komerční firma a jako taková by měla mít zcela jednoznačně definovaný status na diskusním fóru. A zde jsou dvě možnosti: 1) Sekce bude brána jako oficiální vlákno výrobce (třeba jako má Stowa) a Prim nebo jeho zástupce tam bude mít moderátorská práva. Pak by odpadly diskuse o cenách. A Prim by naoplátku poskytoval protiplnění majitelům nebo členům fóra. 2) Sekce bude mít nejasný status jako dnes, ale pak se musí počítat s tím, že se tam setkají protichůdné názory a to nejen při diskusi, ale i při vytváření limitovaých sérií Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Problémem je i nevyjasněný statut sekce Prim. Prim je komerční firma a jako taková by měla mít zcela jednoznačně definovaný status na diskusním fóru. A zde jsou dvě možnosti: 1) Sekce bude brána jako oficiální vlákno výrobce (třeba jako má Stowa) a Prim nebo jeho zástupce tam bude mít moderátorská práva. Pak by odpadly diskuse o cenách. A Prim by naoplátku poskytoval protiplnění majitelům nebo členům fóra. 2) Sekce bude mít nejasný status jako dnes, ale pak se musí počítat s tím, že se tam setkají protichůdné názory a to nejen při diskusi, ale i při vytváření limitovaých sérií Safi, mluvis mi z duse. Dekuji. Ono pak treba dochazi k takovym jevum, ze PRIM, presto ze ma status obycejneho clena se ve foru chovajako primus inter pares - tedy prvni mezi rovnymi, okrikuje cleny (pokud bude nutne vyhledam) atd. Chapu, ze haji svou obchodni politiku, ale v soucasne chvili je clen jako kazdy jiny a toto forum nezakazuje diskutovat o nicem co se tyka VSECH vyrobcu hodinek, tedy nezakazuje an i diskuse o cenach (coz jak znamo PRIM nerad vidi). Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem grga_pitic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Ceny Primu jsou plně záležitostí pana Prokopa a co se týče jeho běžné produkce tak se nám to sice nemusí líbít, ale je to tak. Ovšem v případě kdy je toto fórum využíváno k vytvoření limitované edice a PRIM tím dosáhne ekonomického prospěchu, tak je otázka výše a způsobu stanovení ceny velmi citlivou otázkou a měla by být zavedena pravidla pro tvorbu limitovaných edicí. Plně chápu, že není možné jen tak nadhodit cenu hodinek protože pak budou všichni zklamáni. Na druhou stranu: - už jsme zde několik limitek měli a způsob cenových kalkulací nebu příliš odlišný - marketingový profil potencionálních zákazníků - členů fóra - je poměrně dobře zjistitelný a to i na úrovni jednotlivých členů ( možná si neuvědomujeme co všechno o nás je možné z našich příspěvků vyčíst) - dobrý a pružně reagující kalkulační systém je dneska otázkou dobře postaveného Excelu - vím o čem mluvím Takže zde je otázka proč se Primu nedaří zvládnou stanovení a prezentaci ceny. Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 2: grga_pitic Tvůrčí vlákna také rušit nebudu, ale sem po dlouhé době přispěji. Takto podobně to cítím i já delší dobu a jsem rád, že nejsem sám. Mě nevadí ceny Prim, ať stojí hodinky třeba půl melouna, když je někdo koupí, co mi ale strašně vadí je obchodní netransparentnost firmy, která nemá v dnešní době obdoby. Dále, že v oblasti kalibrů není vlastně co vybrat. Takže kupujeme vždy jen upravený kabátek, ale použité neupravované kalibry ať ETA nebo původní Prim srdce nadšence nemůžou uspokojit. Je zvláštní, jak se dá vlastně dělat ?hodinařina? bez hodinařiny. Chápu ale, že jsou tu takoví, kterým to nevadí, stačí jim vždy nová karosérie a pokaždé motor ze 120-ky, jo a ještě příběh (nejlépe pohádka). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Ceny Primu jsou plně záležitostí pana Prokopa a co se týče jeho běžné produkce tak se nám to sice nemusí líbít, ale je to tak. Ovšem v případě kdy je toto fórum využíváno k vytvoření limitované edice a PRIM tím dosáhne ekonomického prospěchu, tak je otázka výše a způsobu stanovení ceny velmi citlivou otázkou a měla by být zavedena pravidla pro tvorbu limitovaných edicí. Plně chápu, že není možné jen tak nadhodit cenu hodinek protože pak budou všichni zklamáni. Na druhou stranu: - už jsme zde několik limitek měli a způsob cenových kalkulací nebu příliš odlišný - marketingový profil potencionálních zákazníků - členů fóra - je poměrně dobře zjistitelný a to i na úrovni jednotlivých členů ( možná si neuvědomujeme co všechno o nás je možné z našich příspěvků vyčíst) - dobrý a pružně reagující kalkulační systém je dneska otázkou dobře postaveného Excelu - vím o čem mluvím Takže zde je otázka proč se Primu nedaří zvládnou stanovení a prezentaci ceny. )))))))))))))) Poklona az k pasu, safi Myslim vazne. 2Ondraj: me to taky provokuje - zvlaste proto, ze delam v obchodu - a Prim to muze balit do jakeho chce balsatu nebo pohadky, ale nakonec de vzdycky o obchod a o profit. Taky je to vec jez me neuveritelnym zpusobem drazdi. Edit. Smesne je ze PRIM dnes se odkazuje na tradici masove produkce hodinek v minulosti - s tim ze jakousi zvlastni presmyckou, jakymsi logickym veletocem z toho vyslo --------- kdysi jsme delali miliony hodinek pro masy - meli jsme vlastni kalibry, vyvoj atd. - dneska pouzivame standartni Etu ( kterou upravujeme graviraci rotoru sroubovakem), popripade vlastni stare kalibry z vetesnictvi - neumime spoustu veci ------ ale zatimco predtim jsme delali hodinky pro masy (s vlastnimi kalibry) dneska delame "exkluzivni" serie temer bez jakekoli pridane hodnoty (proboha pominu - li tu Etu kouknete se na ty ciselniky - to je DES) .... Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem grga_pitic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) "individuální přístup" - přeloženo = oškubat každého jednotlivě co to jde Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem Ondraj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 "individulní přístup" - přeloženo = oškubat každého jednotlivě co to jde ))))))))))))))) jj individualni pristup - prijde k tobe zastupce fa. PRIM - nabidne ti hodinky v pouzdre (made in Chronomag), tisteny cifernik (nebudu rozvadet) uvnitr standart Etu (uz i ty modrene sroubky by byly zbytecny luxus), ale dostanes krasnou kozenou etuji a CERTIFIKAT. No nekup to za ty prachy....jj smeju se kolem cele hlavy jak chce PRIM pristupovat k zakaznikum individualne - u soliteru to chapu, ale co jako chce nabizet tem ostatnim, co maji zajem o jeho "masovku".... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 to zas bude mazec, tady brzy bouchnou saze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Jojo to bude mazec.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Možná můj problém, ale pokud mi někdo něco chce prodat, vnímám ho prioritně jako obchodníka, tudíž se snažím být ostražitý, i když se tváří jako kamarád, který mi vlastně má udělat pomyšlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Začínám se bát, jestli se takovéto přspěvky smí vůbec psát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Abych se i cigiho zastal - pokud se někdo dá tu práci s vymýšlením a koordinací vývoje limitky, tak mu zcela férově nějaká ta přiměřená odměna (i ve formě slevy) přísluší.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Začínám se bát, jestli se takovéto přspěvky smí vůbec psát. Jednoznačně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 to zas bude mazec, tady brzy bouchnou saze Nijak zvlášť mě to nerozrušuje, opozice je nutná a potřebná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Ale zde bohužel nevítaná. No přečteme si minimálně pár názvů osob, zvířat či věcí. Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem Ondraj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2007 Nijak zvlášť mě to nerozrušuje, opozice je nutná a potřebná. Víš co ono samo o sobě je divné když se musí dělat opozice proti působení nějaké firmy v diskusním fóru. Svědčí to o jediném - vlastníci fóra zcela nepromysleli možné problémy které z této situace vznikají a které ve finálé poškozují jméno značky Prim. Osobně beru značku Prim jako národní dědictvní - něco jako Škoda atd... a je mi hodně blbé schazovat něčí podnikatelský plán. Pevně doufám že pan Prokop pochopí že bez jasnější prezentace strategie a cenové politiky se bude image značky Prim budovat hodně komplikovaně. Ono to ve finále není o té absolutní výši ceny, ale o jejím obhájení. Obhajoba ceny založená na umělé klubové segmentaci potencionálních zákazníků není ta nejlepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se