Přejít na obsah

exBURN

Členové_50
  • Příspěvky

    2 269
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele exBURN

  1. 4 místný cabrio je vopruz. Dozadu fouká, takže pro zadní pasažéry utrpení, díky dodatečným výztuhám je to těžký a i tak se to kroutí a vrže.
  2. Jo, na to jsem taky koukal - proto jsem si říkal, že u 987.1 raději to Sko. Ale co to tak pročítám, tak je tam problému víc a nákladově by mě to asi dostalo do finanční oblasti, kde už by mi to přinášelo víc stresu než radosti. Kor v porovnání s nenáročnou Fiatou. Jak je to u 987 se samosvorem? Maj všechny?
  3. Přišlo jaro, já na Vánoce prodělal Covida a zas mi to změnilo chutě a koukám na 987 Boxstera. Někdo zkušenosti co vzít a co ne? Rád bych pod 100 000km kolem 600-700k. Co servis? Lze to udržet na živu nebo je to na založení rezervního fondu? Současně mám 124 Spider a je to úžasné dokonalé auto, ale P je klukovský sen....
  4. Tak do toho bych nevlezl. Ja to napustil o víkendu a jde to nahoru. Ale právě uvažuji nad čerpadlem abych to na hezké vikendy mohl boostnout aspon nad 20
  5. To máte čerpadla kluci? KOlik to tak sežere měsíčně/sezonu?
  6. Pokud má o tom doklad, že na vozidle byla keramika, zkusil bych to s pojišťovnou otevřít.
  7. Nijak, sundaj keramiku, barvu vezmou dle kodu u tak novýho auta a nalakujou to rozstřikem. Keramiku si pak budeš muset nechat dodělat a vykomunikovat s pojišťovnou.
  8. Rozstřik je jediná správná cesta, jak opravit díl na autě lakovaném metalízou. Ikdyž se to nezdá, tak to tak prostě je. Můžeš se vztekat, hádat, stavět na hlavu a nebo metat salta, ale pokud nalakuješ jen díl, tak to bude k zblití.
  9. A těch 15k za ten větší je teda dobrá cena? Díval jsem se na nějaký Green Egg a to je násobně dražší.
  10. Hele fakt je to tak super to keramické vajco? Já už 3 roky mám nějakou kravinu na plyn z Hornbachu a grilovacky uplne v klidisu.
  11. Ne. Jen servisně spodem
  12. Geometrie je za mě úplně v pohodě.
  13. Je to ten základ "eGravel" s rovnýma řidítkama. Teď jsem to byl projet a za mě pecka - kolo je překvapivě pohodlné a na střední asistenci to už letí tak, že jí na mém gravelu nebudu stačit do kopců. Loni jsem jí vzal celopero u Canyonu, ale jí terén vůbec nebaví a bojí se, takže tohle bude úplně ideální. Jasně, není to na flex před kámošema, brzdy jsou hodně průměr, ale za aktuálních 25 000,- je to docela zázrak, pokud se to za týden nerozpadne (to ale řeší záruka). Má to dokonce carbonovou i sedlovku. Na traily bych asi volil jinde, ale na nenáročné použití a výlety do 50km co víc? Motor v zadním náboji nemá žádný odpor, takže když dojde šťáva tak pokračuje za svý bez problému.
  14. Já vzal ženě toto. Má to 13,8kg takže může jezdit bez pomoci a do kopečku si zapne elektro. Včera jsem to dávat dohromady a zpracování celkem ok. Nic do by mě pobuřovalo a když tak rám záruka 15 let a zbytek 2 roky v alze tak na zkoušku to může fungovat
  15. Tu Savu jsem dneska pro mladýho vyzvedl. Vzal jsem i elektro pro ženu tak uvidíme.
  16. Ty jo ty víš jak vypadají diskuze na idnes? Já je nečtu, tak netuším. Je mi tě líto. Pac a pusu
  17. Ty jo, to nedává ani hlavu ani patu, to co jsi napsal. Vůbec nerozumím tomu, proč sem taháš Golf a Audi. Přesně si to vystihnul - jen pro tebe je důležité jak v tom vypadáš . Já zas autem rád jezdím a ne se v něm ukazuju. Na Pařížskou jsou jistě lepší volby než MX-5. Hlavně neznám moc lidí kolem mě, co si potřebují v Porsche a Ferrari honit triko nad majiteli MX-5 a vysvětlovat jim, že si místo NC měli koupit Porsche nebo Ferrari. To musí být hodně smutný život.
  18. Dělal jsem 3 střechy na NC a zcela upřímně musím říct, že váží pocitově pod 10kg a to prostě poznat reálně na snížení těžiště nemůžeš - to už je prostá dojmologie a duchařina. Můžeš si to ale se staženou střechou víc užít, protože k tomu cabrio je a já si teda jízdu se střechou neužívám ani pro rohlíky. Dále bych jen uvedl, že NC má i kratší brzdnou dráhu přes vyšší hmotnost. Má ve všech případech lepší zrychlení a to, že je o něco málo těžší je vykoupeno výrazně lepší výbavou a bezpečností. Proto ho (nejen já) hodnotím jako nejlepší model ze série a pokud má někdo 250 000,- tak těžko koupí něco lepšího. Samozřejmě i NB je taky naprosto parádní auto, ale vzhledem nebezpečí koroze v předních nosnících pod motorem (a nákladné opravy), velmi špatném stavu ojetin a už dnes podprůměrné výbavě ho k nákupu nedoporučuju. Tvůj kousek je jak původem a stavem jednorožec - najít takové druhé auto je téměř nemožné Myslím, že kdyby jsi dostal NC do ruky, tak bys byl překvapen, jak je to auto dobré a že urážky a nadávky do parníku atd nejsou vůbec namístě. Pro mě je NC hlavně perfektní v poměru náklady/zábava/denní použití.
  19. Taky Aksamite a max spokojenost. PS- nikdy bych si sedačku nekoupil bez dovozu a předání u mě doma na místě.
  20. Ahoj. To je častá výtka směrem k NC a částečně ji rozumím, nicméně oproti NB je tam reálný rozdíl hmotnosti v praxi okolo 40 - 50 kg a NC má větší výkon a krouťák. Celkově je NC v praxi vždy rychlejší: https://zeperfs.com/en/duel211-2929.htm Nechci říkat, že je NC nejlepší - ono reálný rozdíl je malý, ale u NC 2.0 je výhoda u 2.0l vždy samosvor, často 6 kvalt a hlavně velice příjemná kabina s poměrně dobrou výbavou. Nezanedbatelná je i vylepšená torzní tuhost kastle, kdy to auto funguje parádně. Prostě rychlostně neutrpí a na denní ježdění a dálky je příjemnější díky lepší výbavě (xenony, klima, výhřev atd.) U ND1 je pro mě hlavní problém použití G165 z Mazdy 3 a 6, kde se nevlezly potřebně dlouhé svody a motor se tak podařilo odladit jen na 160 koní. Ne že by to bylo zásadní, ale já měl G165 vedle v trojce a při přímém porovnání jsem pořád cítil, že to není vončo. Jinak je to super motor s dobrým středním pásmem. Nicméně lepší střední pásmo má Spider, proto jsem ho nakonec upřednostnil ale to už je každého volba a každý motor má + i -. Každopádně facelift ND je vybaven už přímo pro mx5 laděnou G184, která je fantastická. Druhý problém ND1 je převodovka, která je speciálně odlehčená pro ND a bohužel první série trpí na fatální závady převodovky, kdy řešení = nová špajzka z Mazdy (kilo). Spider má skříň z NC (bezproblémová a v Polsku 8-12 000,- ) . Řeší ND2 s dvouhmotou. Oproti tomu NCfl MK3,5 má perfektní motor, převodovku a hydraulické řízení. Netrpí vůbec na nic, krom koroze), ale hezký kus je cenově na úrovni ND. Bohužel. Každopádně ať NA, NB, NC nebo ND - vše jsou perfektní auta a od cca 150 000,- do 600 000,- si člověk může vybrat co rozpočet dovolí - vždy se dobře pobaví.
  21. Kéž by mu taky někdo poradil místo honění trika a dělání machra, jak si má koupit auto za milion a nebo raritku, kterou bude těžké udržel v provozu nebo staré porsche, které mu ani nikdo nepojistí.... JInak MX-5 NC 2.0 je v posledním faceliftu MK3,5 nejlepší Miata. Oproti ND má lepší řízení a líp vymyšlenou kabinu. Její nevýhoda je jen naprosto brutální cena, která se vyrovná ND1 2.0 (zejména kvůli nic moc dvoulitru a riskantní převodovce.) ND2 už je jiná káva, ale to se bavíme pořád o drahém autě. NC 2.0 MK1 je taky dobrá, jen bude pravděpodobně žrát olej - pokud je to jen do cca 0,5 litrů na 1000 km tak se s tím dá žít a je to cca normální. K nákupu dopuručuji CZ facebook skupinu, kde se občas objeví hezký kousek. Jen bych nečekal na jaro - to jsou nejdražší - nejlépe nakoupit teď - teď bylo na prodej zrovna pár hezkých kousků s cenou okolo 250 000,- ale okno už se zavírá. Je důležité pohlídat, aby to byl 2.0 s šestikvaltem - překvapivě je u nás hodně dvoulitru s pětikvaltem - zejména německá limitka NISEKO s hnědou střechou - ta je 5 kvalt vždy.
  22. SLK AMG :-D:-D:-D pán je vtipálek. Hele zkus se naučit řídit a pak hodnoť auta. Ono to není jen o tom dávat plný plyn na rovince. Konec tečka.
  23. Je mi líto lidí, co nechápou. To musí být smutný život….
  24. Zrovna nám dovezli dusík tak se povedlo cvaknout pěknou fotku Jinak s Volvem už 6000km a spokojenost.
×
×
  • Vytvořit...